Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Каду се ужелео фудбала

kaduЗа три и по године колико носи дрес црвене-звезде, Бразилац Каду Мендес, успео је да обори многе клупске рекорде када су странци у питању. Офанзивни везиста показао је да и играчи који дођу из иностранства могу да осећају припадност клубу и да се у њему задрже дужи временски период.

Укупно до сада Каду је за црвено-беле наступио 89 пута у свим такмичењима и постигао преко 20 голова. Припреме у Анталији су му осме по реду, и сигурно да захваљујући свему наведеном Каду заслужује да се о њему са правом говори као једном од најбољих странаца који су икада играли на Маракани. Уговор који има са клубом из Љутице Богдана му истиче на лето, али омалени везни фудбалер не бежи од могућности продужења сарадње и након јуна текуће године.

– Тренутно размишљам само о припремама и како да се на најбољи могући начин спремим за наставак сезоне. Ово је много битан припремни период за мене, јер нисам играо шест месеци због повреде. Проблеми са коленом су прошлост, потпуно сам здрав и једва чекам утакмице. Ужелео сам се фудбала – изјавио је Каду и наставио.

– Када се вратимо за Београд разговараћу са Руководством клуба о наставку сарадње. Сагледаћемо целокупну ситуацију и одлучити шта је најбоље и за мене и за Звезду – резонује једини странац на припремама Црвене звезде у Турској.

Многи играчи Црвене звезде су у ситуацији када је финансијска ситуација тешка и када новца за довођење појачања нема, констатовали да је управо повратак Кадуа у екипу велики добитак за читав тим.

– Супер се слажемо, атмосфера је одлична. Док сам био повређен сви саиграчи су ми давали подршку и то ми је много значило. Говорим српски језик, дуго сам у Звезди, али сам странац, зато ми је сигурно драго што ме остали играчи поштују и цене. Дуго сам у клубу, имао сам периоде када сам играо лоше, и периоде када сам играо одлично. Прошао сам много тога за ове три и по године – истакао је Звездин Бразилац.

У наставак првенствене трке Каду улази „гладан“ асистенција и погодака. Након што га је у јесењем делу повреда омела да проведе више минута на терену, у наставак шампионске трке улази веома мотивисан и у потпуности спреман да допринесе успеху екипе за коју игра.

– Сви ћемо дати све од себе да освојимо трофеј. За три и по године колико сам у Звезди нисам успео да узмем титулу. Зато тренутно као и сви други играчи само о томе размишљам и спреман сам да дам свој максимум. Морамо да верујемо у наш квалитет и да обрадујемо наше навијаче – не оставља дилему Мендес.

Уколико му тренер Јанковић буде указивао поверење, Каду би могао до краја текуће сезоне да забележи 100, чак и више наступа за Црвену звезду. То је свакако реткост и за домаће играче, о странцима којима је то пошло за руком излишно је говорити.

– Знам да сам као странац одиграо највише утакмица у Звездином дресу. Међутим не задовољавам се тиме, хоћу да помогнем клубу и убудуће са још много голова и асистенција – поручио је Каду и констатовао да не би имао ништа против да потпише нови уговор са Звездом, јер је презадовољан животом у српској престоници.

– Београд је много леп град и одлично сам се уклопио. Породица, што ми је најважније живи заједно са мном и уз њих ми је све много лакше. Пружају ми велику подршку, њима се свиђа живот у Србији, тако да не бих имао ништа против да и у следећој сезони играм за Звезду – закључио је Каду.

Званични портал – ФК Црвена Звезда :: Све вести

Повезане вести

12 comments

zvezdana!!! јан 18, 2013 at 21:13

Kakaduuuu… Samo se ti vrati u formu u kojoj si bio! Veci delija od mnogih Srba koji igraju u Zvezdi! Volimooo teeeeee!!!!

Reply
aleksandar јан 18, 2013 at 20:15

Ma nema nista od pojacanja u zimskom prelaznom roku.

Reply
VLAJKO^^ јан 18, 2013 at 19:24

Kao sto je reako Milivojevc, Kadu je najvece pojacanje ove sezone!

Reply
Pedja јан 18, 2013 at 18:37

PROVERENO!!! Dolaze nam dva brazilca,stoper i vezni…ali ne oni indijanci kueva i perozo nego Heleno i Joao Vitor…

Reply
Pedja јан 18, 2013 at 18:37

igraci Palmeirasa!

Reply
Damjan Martinovic јан 18, 2013 at 21:17

Kog Palmeirasa?Ja znam samo za ovaj iz Brazila,tacnije iz Sao Paola.I ti igraci ne postoje u njihovom sastavu.U cemu je fora sa tim pricama?

Reply
Redstarac јан 18, 2013 at 18:29

Kadu – jedan od retkih vrednih pomena. Pa čovek daje intervjue na srpskom, šta dalje pričati.

Reply
VESICU ODLAZI! јан 18, 2013 at 16:30

Kadu mi je izuzetno drag igrac a to je i zasluzio.Covek je u pocetku igrao losije,trpeo zvizduke i konstantna negodovnja,ali je sve to izdrzao i drasticno se popravio.Sada je nabolji vezi u Zvezdi i mnogo nam je nedostajao.Siguran sam da bi bili egal sa franjama da je Kadu igrao.Bice veliko pojacanje za ekipu na prolece,samo da se spremi kako treba,u sta ne sumnjam.Skroman i porodican covek koji ceni sve sto mu je Zvezda dala i sve sto ima u zivotu.Mnoge nase legende bi mogle da se ugledaju na Kadua.Hvala ti za golcinu franjevcima.Sa nestrpljenjem cekamo tvoj povratak majstore.Bravo Kadu!Napred Zvezda

Reply
zvezdan јан 18, 2013 at 16:21

Ali onu golcinu sto si zakitio glodarima svaka ti cast kapa dole

Reply
M.V.P јан 18, 2013 at 15:08

Ostani majstore, do kraja karijere, bolje da su njemu dali pasos nego evandru!

Reply
ja bre јан 18, 2013 at 14:12

Ужелели смо се и ми тебе! На пролеће да хараш по средини!

Reply
zoko јан 18, 2013 at 15:25

Omalezi vazisto nas ti si najbolji fudbalski covek kojeg sam u zivotu video,bez obzira na kasnjenje plata po par meseci i to sto si ovde stranac a mogo si otici mozes i sad ti razmisljas i zelis da ostanes.GOSPODINE CADU,SKIDAM KAPU SVAKA CAST,IMAS VELIKO SRCE I HVALA U IME SVIH DELIJA,SEVER SE PONOSI TOBOM

Reply

Leave a Comment