Moja Crvena Zvezda
ОсталоПливање

Пливање: Нови пливачи, нове медаље!

Trening PK Crvena zvezda
Trening PK Crvena zvezda
Trening PK Crvena zvezda

 После туробног лета и почетка сезоне, пустили смо да се мало смире таласи око нашег Пливачког клуба. Сада се нормализовала и стабилизовала ситуација, а надамо се да су буре одмакле, јер је дивно гледати како наша деца тренирају. А тренирају, наравно, под патронатом Александра Шканате. Нову генерацију бруси, нове наде српског пливања, искусни стручњак који је летос имао прилику да постане члан дубровачког Југа. Али, остао је да ствара у Звезди, 38 годину.

Лепе вести стижу из пливања. Нове наде су пристигле у клуб, нове медаље су освојене, а припреме за будућа искушења су у току. Да кренемо, редом.

Нови чланови ПК Црвена звезда су постали талентована Arianna All’ Dimmon, која је дошла из редова „Вечитог ривала“, 1996. годиште и Андрија Стевановић 2001. годиште, који је дошао из ПК Врачар. За Ариану је Шканата имао само речи хвале, као и за пет година млађег Стевановића. У клуб су стигли због бољег рада и напретка. У рад не сумњамо, желимо им пуно медаља.

На Међународном митингу „Свети Никола“ у Нишу, наши пливачи су остварили запажен учинак. Митинг је одржан на базенима СЦ „Чаир“, а наших осам пливача је освојило 6 медаља и у укупном пласману ПК Црвена звезда је међу прве три најбоље екипе. Митинг се налази већ 15 година у календару ЛЕН-а, а овог пута је наступило 525 пливача из 64 клуба. Учествовали су клубови из Србије, БиХ, Македоније, Бугарске, Белгије… Медаље су освојили – Нађа Величковић две златне (100 и 200м леђно), Ана Радуловић једна златна (200м краул) и једна сребрна (100м леђно) и Алекса Матић две сребрне медаље. Укупан биланс је три златне и три сребрне медаље.

Оно што очекује наше пливаче је Међународни митинг „Куп Мимоза“, у Херцег Новом, 17-18.фебруара, где ће наступити 16 наших пливача. А затим и државно првенство. Прво за млађе 10.марта, па за старије 17-18.марта. Наравно, МЦЗ ће извештавати о учинку наших пливача.

Уколико желите да се прикључите нашем клубу, крените на време према свом циљу. Контактирајте клуб на број телефона 011/2661 872 или дођите до СЦ „Милан Гале Мушкатировић“/бивши 25.мај или базена на Кошутњаку.

Термини

СЦ „Милан Гале Мушкатировић“/25.мај

Понедељак, среда, петак од 20- 21h и од 21-22h

Уторак, четвртак од 20-21h и од 21-22h

Базен на Кошутњаку

Уторак/четвртак од 18-19h и од 18.30-19.30h

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

1 comment

CZHN јан 20, 2013 at 13:11

Sjajno!!!Iskreno,znajući za ranije probleme i izjave g.Škanate-nijesam očekivao ovako dobru situaciju.Svaka im čast.

Reply

Leave a Comment