Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Милијаш: „Да дајемо више и примамо мање голова“

MilijasКапитен Црвене звезде Ненад Милијаш као најстарији и најискуснији у тиму Александра Јанковића увек има обавезу више од осталих фудбалера, односно да својим примером и ауторитетом буде продужена рука тренера на терену.

Али док не почну битке за бодове преостаје му да храбри и бодри своје млађе саиграче и саветима им олакшава напоран рад. Повратник међу црвено-беле такође је богатији од свих за одрађене припреме код актуелног шефа стручног штаба у сезони 2007/08. па се неретко дешава да „клинци“ долазе код њега и распитују се шта их чека у наставку припремног периода. Непознаница је ипак, шта им је рекао пред јучерашњи јутарњи тренинг, када су повраћањем и крварењем из носа првотимци Јовановић и Савићевић најсликовитије описали Јанковићев дрил у Анталији.

– Десет дана спремали смо се за тежак тренинг који смо одрадили јуче. Уз то нам ни јак ветар није био савезник и било је невероватно исцрпљујуће трчати тих 45 минута. Међутим, свима нам је јасна сврха свега кроз шта пролазимо, и свесни смо да другачије не можемо да остваримо резултате које сви очекујемо. Како је, тако је, период је трчања – рекао је Ненад Милијаш.

Искусни везни играч није пропустио прилику да похвали рад својих млађих колега.

– Млади играчи првенствено треба да буду срећни што су добили прилику да тренирају са првим тимом и што их је „шеф“ повео на припреме. Примећујем велику жељу и елан код њих, максимално се труде да се наметну тренеру и за сада се не примећује разлика између њих, млађих, и нас искуснијих. Добиће сигурно прилику да играју у контролним мечевима и од њих зависи да ли ће касније конкурисати и за такмичарску екипу када почне првенство – поручио је Звездиним јуниорима капитен црвено-белих.

Звездина „десетка“ такође зна како се освајају домаћи трофеји јер је у свом првом боравку на Маракани успео да освоји дуплу круну. Свакако квалитет више за пролећне битке.

– Сигурно да ћемо бити бољи у другој полусезони, јер ћемо сви заједно одрадити ове припреме, боље ћемо се упознати, а тренер има довољно времена да нам пренесе своје замисли и да их увежбамо на терену. Што се мене лично тиче, учинићу све да забележим у односу на јесен више голова и асистенција, мада основним задатком сматрам побољшање игре у одбрани и очекујем да примимо далеко мање голова него јесенас – закључио је Ненад Милијаш.

 

Повезане вести

6 comments

Grunf јан 20, 2013 at 17:57

Ako kanis pobijediti, ne smijes izgubiti 😆

Reply
Laki јан 20, 2013 at 12:30

Koja je to glava kad nakon pola godine shvati da mora da daje vise golova i da prima manje….
😀

Reply
baba simana јан 20, 2013 at 12:27

bas me interesuje da li je milijas juce na treningu baljezgao od pivdze i cigara

Reply
Zvezda mi je sve јан 20, 2013 at 11:24

Ako je tako kao sto pricate, bice dobro za nas…

Reply
Podgoricki Delija јан 20, 2013 at 11:20

Od ovih nema osla niti ce ga biti. Usredsredite novac u KK i u VK koji vrede i bore se ya grb. Fudbal zaboravite. 5 godina vlada mizerni Patizan, ej covece kada je to bilo u fudbalu pitam se? Nikad!

Reply
Shole јан 20, 2013 at 09:44

A da sam vam ja trener moje zamisli bi bile: svaki dan krv na nos i povracanje do kraja priprema, pogotovu zbog zadnje tekme protiv Vose koju ste nam priredili!

Reply

Leave a Comment