Moja Crvena Zvezda
Архива

Robi i Mićko na konferenciji pred Javor

Robert Prosinečki

Dan pred utakmicu 20. kola Jelen Superlige protiv Javora, trener Robert Prosinečki i vezista Srđan Mijailović izneli svoja očekivanja za predstojeći meč u Ivanjici.

– Dajem sebi za pravo da kažem da tamo idemo na pobedu, kao što će Zvezda uvek i ići. Znamo da je teren u Ivanjici manji, da možda nije u najboljem stanju, ali idemo sa punim optimizmom tamo. Mislim da smo dobro radili tokom ovih 10 dana pauze. Svi igrači su manje-više zdravi osim Koromana, tako da očekujem da ćemo se iz Ivanjice vratiti sa pobedom – rekao je Prosinečki.

Srđan Mijailović je istakao da će fudbaleri dati sve od sebe da pobede.

– Očekuje nas težak meč u Ivanjici, jer je Javor tradicionalno težak rival za Zvezdu. Ali mi ćemo napasti od prvog minuta i pružiti svoj maksimum – jasan je Mijailović.

Prosinečki je odgovorio na pitanje o Li Adiju, koji se još nije vratio iz Gane.

– Ja sam juče razgovarao sa igračima u vezi Li Adija, gde sam rekao da nijedan igrač, nije iznad Crvene zvezde. Li Adi još nije došao, samim tim, sigurno da ne razmišljam o njemu ni za sutrašnju utakmicu ni za Partizan. Moraće se mnogo potruditi da bi se vratio u ekipu, dok sam ja ovde. To sam rekao i njima, i stojim iza toga. Nejavljanje, nedolazak, sigurno da ima neki razlog i on će ga reći, ali mi imamo važnu utakmicu u sredu, tako da nemamo vremena da o tome razmišljamo. To je neki moj stav, sigurno da će i Klub imati svoj, neću ulaziti u to, ali kod mene će morati mnogo da radi da bi se vratio u ekipu. Ove dve utakmice ne računam na njega, a za dalje ćemo videti – rekao je Prosinečki, a zatim ponovo izdiktirao sastav tima:

– Sutra će nastupiti Bajković, Ninkov, Vilotić, Tošić, Reljić, Mijailović, Lazović, Kadu, Borha, Kaluđerović i Jevtić.

Novinare je zanimao komentar Prosinečkog o igrama Darka Lazovića u mladoj reprezentaciji.

– Gledao sam utakmicu, i mislim da smo svi u klubu zadovoljni što je Laza postigao tri gola i jedan namestio. Mislim da se Laza vratio posle ovih problema koje je imao prošle godine kad je igrao jako malo. U dobroj je formi, radi se o mladom, dobrom igraču, sa mnom je dobio šansu i sada je dobro iskorištava što nam je veoma drago. Kroz dobre igre u Crvenoj zvezdi došao je i do reprezentacije. On je univerzalac, može igrati i na krilu, a može i u sredini gde ga ja postavljam, i on to vrlo dobro radi i igraće sutra. Ima kvalitet za obe pozicije, i ja imam puno poverenje u njega. Čujem i da je izjavio da sam ja njemu pomogao, meni je drago da igrači dobiju samopouzdanje i da veruju u sebe. To je jako bitno – naglašava Prosinečki.

Zvezda vraća svoju prepoznatljivu igru, ali koliko ima prostora za napredak?

– Mislim da ima puno prostora za napredak. Imamo talentovanu ekipu koja može da pruži još mnogo više. Igramo fudbal, držimo loptu i po 80 odsto, i na tome ćemo i dalje raditi, ali imamo i mlade igrače koji tek treba da dođu i verujem da možemo još bolje, ali za to je potrebno vreme. Imamo i igru, ali i atmosferu, momci prihvataju ono što ja želim, i na svaku utakmicu ići ćemo na pobedu. Zadovoljan sam i ponašanjem, i fizičkom spremom, što znači da smo dobro radili na pripremama, i igrači mogu da istrče i da ispune ono što želim.

Prosinečki je demantovao da je razlog za promenu na golu postupak Stamenkovića na meču protiv Zenita.

– Meni je drago da imam dva dobra golmana. Bajko će sutra dobiti šansu i braniće, a videćemo ko će braniti u sredu. Imam poverenje u obojicu. Protiv Jagodine je isto bilo iznenađenje što je Bajković na golu, pa je branio izvanredno, odbranio je jedan zicer i pobedili smo 2:0. Što se tiče Stamenkovića, imao sam razgovor sa njim, pred svima, bio je i Mićko tu. Nije mi bilo logično da jedan dan pred utakmicu ideš na sever i da navijaš 45 minuta. Meni je super to što osećamo Klub, što osećamo navijače, ali mi smo profesionalci koji moramo da se držimo reda. Shvatam da ga je ponelo, mlad je momak, zvali su ga, ali to nije profesinalno. Ipak, to nije razlog zašto brani Bajković. Ne, možda će Stamenković braniti protiv Partizana – zagonetan je Zvezdin trener.

Upitan je Prosinečki i za status Dejana Milovanovića.

– Deksa je imao povredu leđa, a zatim i temperaturu nekoliko dana. On nije u prvom planu trenutno, ali to ne znači da kroz ovih 11 utakmica i, ja se nadam, još jednog finala, neće izbiti u prvi plan. Po povratku iz Turske imao je problem sa leđima, a nakon toga i virus, tako da nisam računao na njega – rekao je Prosinečki.

Utakmicu Javor – Crvena zvezda prenosiće Arena Sport, a utakmicu ćete moći da pratite i na sajtu www.zvezdatv.rs

Повезане вести

5 comments

Comments are closed.