Moja Crvena Zvezda
ВатерполоДруги пишуКлупска дешавања

Ватерполисти: „Остајемо у Звезди!“

10Пре недељу дана Црвена звезда је освојила Куп и исписала нове странице историје. Сенку на велики успех бацили су финансијски проблеми који су претили да доведу до осипања сјајне екипе црвено-белих. Међутим, Шефик и његови саиграчи поручују „Остајемо у Звезди!“

Виктор Јеленић је у изјави за Б92 рекао да играчи имају зелено светло за одлазак уколико им се укаже прилика. Одржан је састанак са челницима клуба након ког су се састали и играчи и договорили да остану у Црвеној звезди. Искусни голман Денис Шефик у изјави за Спорт је рекао „Састали смо се са челницима и јасно нам је поручено да је ситуација лоша и да не знају да ли ће клуб добити обећани новац. Ми играчи смо се састали и договорили да радимо и играмо као и досад.“Шефик је додао да не размишљају о одлаку јер су у клубу зацртани велики планови.

Ове године српски ватерполо је подигнут на виши ниво.

„Погледајте, само нас је Југ победио у првој утакмици сезоне. Све остало смо одиграли феноменално. О нашој клупској сцени сада прича цео свет. Прошле године је полуфинале купа гледало 200 људи, ове две хиљаде. Сутрадан је виђено најбоље финале у историји ватерпола у Србији. Било би штета да све то пропадне. Најискреније се надам да такав догађај није виђен сада и – никад више„- рекао је Шефик

Играчи нису примили плату од септембра и ситуација у клубу је тешка. Звезди је за нормално пословање потребно око 300.000 еура. Упркос овим чињеницама играчи остају доследни свом задатку.

„Није наше да идемо да обијамо прагове и молимо. Постоји део који морамо да обавимо, онај у базену. Остало треба да ураде они којима је то у опису посла. У данашње време је изузетно тешко доћи до новца. Разумемо тренутак у којем се целокупно друштво налази, али се истовремено и надамо. Неће ваљда све да пропадне“закључио је Звездин чувар мреже.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

30 comments

Anka јан 21, 2013 at 14:36

Hvala momci sto ovo cinite i za moj voljeni klub ali i za srpsku reprezentaciju! VI STE ODRAST PRAVIH SPORTISTA I LJUDSKOSTI VI STE ONO NAJBOLJE STO SPORT IMA U OVOM TRENUTKU! Velika bruka i sramota predsednika VSSrbije, sve se prelomilo na Udovicicu, ali nije jedini koji je trebao da ode. Ne mogu vise da cutim, zato sto je sramota. Od 1998 pa sve do sada a nadam se i narednih godina, nema godine niti takmicenja sa kojeg se reprezentacija nije vratila sa medaljom. Klubovi, nije vazno ko je boje ko nosi, godinama reprezentuju srpski vaterpolo uspesno, uvek u centru paznje Evrope ali ne i Srbija. Muka mi je od kvazi strucnjaka, „velikih“ ljubitelja sporta u ovom slucaju vaterpola i „ljubavi“ prema klubu (bilo cije boje). Sramota je sto se ne radi na sirenju vaterpolo centara. Neko prica pa mi nemamo more, nema drzava para, pitam se koji to dunsteri mogu takve gluposti da odvale, i kako nije sramota da neko pominje pare, pa ne vrti se novac kao u fudbalu. Problem je sto ne poslujemo realno, koliko zaradis toliko trosis (ili u domenu pozitivne nule, ili dozvoljenog minusa ili postoje magovi koji od 1 dukata prave 2). pr. Jedna Madjarska nema more, bolje reci nije videla, novca sigurno imaju vise ali oni odavno imaju uredjenje nacionalni, drzavni i amaterski sportovi, i opet ima najuspesnije klubove (kroz sva klupska takmicenja od kad pluta lopta po vodi) i reprezentaciju!
Pa se pitam zar nije gospodina Sovrovica sramota, kao predsednika VS Srbije sedi u skupstini SD i nas bivsi igrac, da nije ustanju da obezbedi sponzore i priliv novca, bar toliko da mogu da placaju troskove. Od 2008 pa sve do 2012, reprezentacija je bar 2 puta uzimala velike kredite od banaka da bi otisli momci na EP ili SP, ne bi me cudilo da je savez dosao do bankrota ali se o tome cuti zato sto momci pokrivaju sve te nedace uspesima. Da idemo dalje, kakva je infrastruktura? Nikakva, samo jedan klub ima svoj vaterpolo-plivacki centar (ok zasluzeno da se razumemo), ako hocemo zdravu konkurenciju, onda i lokalne samouprave, savez i ministarstvo mora da se zaloze za klubove. Dosta mi je prica ministarstvo nece da daje novac klubovima! AKO NE DAJETE KLUBOVIMA NECETE NI IMATI U BUDUCNOSTI REPREZENTATIVCE (ovo nije ucena jer reprezentacija zavisi od razvijenosti klubova i odredjene skole sporta pri klubu), AKO NE RADITE NA OMASOVLJENJU SPORTA, KLUBOVI NECE IMATI DECU KOJU CE UCITI NEKIM OSNOVNIM VREDNESTIMA. Nije sve u novcu, nesto je i u zdravlju, dusi i pameti. Samo je stvar da li neko ima mozga da dobro razmisli o svemu.

Mala smo zemlja ali nama vise od 3-4 vrhunska kluba ili SD ne trebaju, pored njih 4 srednja kluba odakle ce vrhunski klubovi da crpe talente, a ostalo amaterski odakle ce srednji klubovi moci da uzimaju najbolju decu (ne po tatinim i maminim parama, vec njegovom talentu radu i karakteru) i stavaraju telente za vrhunske klubove! Odavno je postojao ovaj model, ali vise ne postoji. Prvo svi su uljuljkani velikom bivsom zemljom SFRJ, ciji smo sistem zadrzali kao da jos imamo drzavu od Triglava od Djevdjelije. Drugo nismo prilagodili ni sportskim svetskim trendovima, ni nasim realnim finansijskim mogucnostima. Svi dosadasnji ministri sporta predsednici lokalci parlametarci vole da se slikaju sa igracima koji krvare gace na borilistima i donose medalje, preko cijih uspeha hoce da dodju do publiciteta. U klubovima se zivi od stare slave, navijaci na to imaju pravo ali ne i rukovodioci. Mnogi rukovodioci koji zive na racun stare slave upravo zloupotrebljavaju bivse uspehe da bi mogli bolje da peljese. Da ne bude samo Crvena Zvezda, i timski sport sad cu dati primer i to onaj koji bode oci a pomenut je usput. Niko ne postavlja pitanje zasto ni Lendjer ni Siladji ne mogu da ostvare rezultate:
– poslednji imaju prava na trening
– moraju da placaju ulaznice kao da su rekreativci a ne reprezentativci
– uslovi su delimicno dobri, ali za olimpijski bazen i start koji njima nedostaje nema se sluha.
Rukovodioci se hvale kako se gradi ova ili ona infrastruktura a bilo ko da dodje da koristi naplacuje se, pri tome niko ne postavlja ono osnovno pitanje: Ako se naplacuje kuda ide novac? Zna se kako se obrce kapital, ali kod nas se rasipa, mnogi se ponasaju kao da je Srbija cela njihova dedovina pa mogu da rade sta hoce!
Apelujem bar na nase sportsko drustvo, gospodina Skundrica i sve ljude koji su nesto dali sportu i nasem SD, i svi mi koji na neki nacin zelimo da pomognemo nasim klubovima (ne samo fudbalu, Zvezda nije gigant zbog fudbala vec mnogih nasih klubova), da se u sve vrste borbe ukljuce. Drago mi je sto je pokrenuta bar neka akcija za pomoc RK, ali i klub i SD moraju mnogo vise. APELUJEM DA SE ODRZI NEKOLIKO VANDREDNIH SEDNICA SD, NE MOZE COVIC DA IDE OD KLUBA DO KLUBA I GASI VATRU IZ DVA RAZLOGA:
1. TO JE SAMO PRIVREMENO RESENJE, JER STVARI NA NIVOU SD NISU UREDJENE
2. KOSARKASKI KLUB TRPI I MOZE SE ODRAZITI NA REZULTATE I DALJE POSLOVANJE IAKO JA VERUJEM DA COVIC SE TRUDI MAKSIMALNO, ALI COVEK VREMENOM PUCA I PSIHICKI I FIZICKI.
ZNACI, PO HITNOM POSTUPKU:
– sastanak svih klubova za istim stolom oko uredjenja SD, pregrupisavanje koji su klubovi od nacionalnog znacaja (atletika, plivanje i gimnastika, ovaj treci klub nam vec godinama ne postoji, a zasto je ovo vazno, zbog toga sto deca su nam gojazna, deformisana, i blago receno loseg zdravlja, a godinama nemamo atlete u sportu), drzavni klubovi (pretezno ekipni sportovi – fudbal, kosarka, odbojka, vaterpolo i rukomet), olimpijski sportovi (boks, dzudo, veslanje, streljstvo, tenis i stono-tenis), svi ostali sportovi u amaterske zato sto nisu dovoljno popularni ni medju omladinom, niti se ima trenutno uslova da se mogu u okviru SD finansirati, jedino sto je vazno da SD pokriva troskove termina odrzavanja treninga simbolicno. Svi klubovi koji se vode kao ugaseni, ne smeju se zaboraviti, vec napraviti jedan jedinstveni muzej SD i sa svime ono sto SD poseduje od istoriografije da iznese u okviru tog muzeja kroz razne zanimljivosti.
– pitanje finansiranja, radi sigurnosti daljeg poslovanje, moraju se definisati rasporedela novacnih sredstava od sponzora, putem donacija i ostalo koja moraju u okviru SD biti transparenta. Glavni sponzori koji daju najvise novca (papreno bi morali da daju a ne tricavu sicu na mesecnom nivou 10.000 evra ili oni nazovi sponzori) a zele da budu vrhu SD. Posebna kategorizacija tehnickih sponzora definisana statutom SD, ne samo u dresovima i rekvizitima vec i u pruzanju trasnportnih usluga. Ne bi vise morali da se pitaju klubovi nego celo SD drustvo. Sponzori mogu uci u klub i SD na petogodisnjem nivou a ne kao sada 1+1, i finansijsko poslovanje i sponzorstvo bilo bi ugovoreno iz godine u godinu, s tom razlikom sto bi sami sponzori ponudili koja bi to cifra bila za sponzorstvo na petogodisnjem nivou. Naravno drzava mora izaci u susret firmama koje hoce da sponzorisu klubove da budu u potpunosti ili delimicno oslobodjene poreza (drago mi je sto je to Jelenic pomenuo). Zasto ovo kazem, pa i klubovi moraju da placaju porez, ali niko nema koristi od toga ako klubovi moraju da placaju porez i sponzori moraju da placaju porez, jer ja to zovem drzavnim lopovlukom DUPLA NAPLATA POREZA, a ne zna se kuda pare idu. A vecina danas porez ne placa jer nema odakle. Dosta je Zvezda svakome bila krava muzara. Donacije, bi se iskljucivo odnosile na simbolicnu pomoc da li kroz clanarinu navijaca (nema vise navijackih grupa vec udruzenja navijaca imenom i prezimenom za koje samo klub, ministarstvo sporta i pre svega DB i MUP zna ovim bi se i resilo pitanje onih 10% pojedinaca kojima je ljubav prema klubu samo u ustima ali ne i na utakmicama kad sopstvene stolice lome, pale i svodi im se na tucu- mada tuca je uvek bilo ali zna se i kad i gde), fond navijaca koji zele da pomognu odredjeni klub, pomoc bivsih igraca i rukovodioca. Ostalo, podrazumevam marketing, prvo sad pokrenuti pitanje poslovanje cerki firmi, i koliku je korist svaki klub imao od toga a koliko vlasnik, svako ko koristi Zvezdino ime u marketinske svrhe i promociju kluba ili preko kluba zeli da popularise svoje preduzece ili firmu morace da placa odredjenu svotu novca SD (u svim zemljama to je normalno uredjeno samo kod nas moze da radi ko sta hoce). Zatim definisati delatnosti cerki firmi odnos zarade treba da bude 60:40 u korist Crvene Zvezde a ne obrnuto.
– infrastruktura, da vidimo sta je i koliko u vlasnistvu odredjenih klubova. I apelovati kroz medije, preko ministarstva omladine i sporta da klub dobije odredjene prostorije i hale, a ne kao mi smo dali na koriscenje 11.aprila ali zato cete papreno placati udarne termine i naknadu – ZELENASENJE KLUBOVA. Kad klubu das infrastrukturu, jednu trenaznu halu, snosi punu odgovornost. Duzan je na lokalnom nivou da placa infostan, struju, komunalije i sve sto prati tu infrastrukturu uz porez, u krajnjoj meri ako se nalazi na zemljistu koje je u vlasnistvo grada ili neke opstine placa zakup (a ovo zadnje je malo teze jer nije reseno ni pitanje urbanizma, niti se danas zna sta je u vlasnistvu pojedinca sta u vlasnistvu grada odnosno opstine ili lokalne samouprave).
Ovo su tri goruca pitanja. I kada se bilo koja problematika resava, gleda se komplet, resava se pojedinacno od najmanjeg ka najvecem, po principlu slagalice! Prema tome sramota je da bivsi sportista, a sada ministarka sporta, po medijima govori kako nece davati novac klub. Ministarstvo i da hoce sad ne moze, ali mora da se regulise pitanje zakona o sportu koji urnise sport u Srbiji, predsednicima saveza omogucava marifetluke a klubovima klubasenje. Samo je vazno pitanje nasilja u sportu i preregistracija dva pitanja koja takodje nisu uradjena kako treba nego je odredjeno zato sto to pitanje namece neko drugi bez imalo uskladjenosti sa uslovima ovog podneblja. Molim lepo toliko od mene. I volela bih zaista neko da pokrene vec jednom ovo pitanje!

Reply
Nikola јан 21, 2013 at 14:20

svaka cast a grobari se ponadali da ce mo da propadnemo pa se ponadali titulu

Reply
dule јан 20, 2013 at 23:03

a sta reci nego veliki su to ljudi

Reply
Oliver јан 20, 2013 at 22:18

Ljudi su dokazali da nije sve u parama.To je dokaz da su veliki ljudi!Samo napred momci valjda ce ih biti!!!Borite se pa stabude!!!

Reply
copy sever paste jug јан 20, 2013 at 20:56

srce mi se cepa placem tako je bre

Reply
Kosovo-Srbija јан 20, 2013 at 18:40

Vec danima ocekujem ovde i neki komentar g-dina Igora Milojevica…nema ga!

Reply
zoran djala јан 20, 2013 at 17:54

kad su pravi ljudi i odluke su prave.ovo je za divljenje.hvala vam veliki ljudi.

Reply
srbijanac јан 20, 2013 at 17:48

svaka cast momci ovo se retko vidja na nasim terenima…nemam reci da opisem radost koju osecam sto vas imamo u zvezdi a iskreno uplasio sam se da ce bajka prestati kada sam procitao da imate pravo da odete…zivi bili…

Reply
Podgoricki Delija јан 20, 2013 at 16:43

tako je Šefike, svaka čast! Zvezda je prioritet, ljudi smo i razumemo delikatnun situaciju. Imate svu podršku Delija, i TAŠ će uvek biti tesan da primi sve navijače.
Ovo je zajednička borba za Zvezdu i srpski vaterpolo.

Reply
crni_redstar јан 20, 2013 at 16:29

svaka cast momcine ste! a ne oni jadni istrulrli mozgovi fudbalera-obozavam fudbal ,ali fudbaleri su takve seljacine i zakrzljali mozgovi!

Reply
Zvezdas S јан 20, 2013 at 16:24

Momci svaka vam cast,vec po ko zna koji put pokazujete svoju velicinu,najvise nas uveseljavate a najmanje vam se vraca.Zaista ste mi ulepsali dan hvala vam za sve sto cinite.Ako se otvori neki ziro racun upaticu pomoc svom voljenom klubu i ovim divnim momcima i sportistima.

Reply
ЦЗБГ јан 20, 2013 at 16:13

Велики спортисти, велики Људи!!!
Свака вам част, шампиони наши!!!!

Reply
markors јан 20, 2013 at 15:59

nek objavi Boris koliko se skupilo za ovih par dana za rukometni klub?cisto da znamo koliko smo dali da vidimo koliko nam je uspesna akcija

Reply
HOĆEMO јан 20, 2013 at 15:52

ŽIRO RAČUN , da im se i MI odužimo

Reply
Spiritus јан 20, 2013 at 15:48

Otvarajte ziro racun !!!

Reply
Chinez јан 20, 2013 at 15:45

Ja sam ovo i ocekivao!

Reply
LaneDS јан 20, 2013 at 15:43

Ovo je pravi duh zvezdastva!!!

Reply
Delije RS јан 20, 2013 at 15:24

Ako je u pitanju 300 000 eura, onda to mozemo.. Predlazem da se stavi kutija na utakmici Zvezda – Uniks..Pionir ce nesumljam opet biti pun i neka svako da koliko moze… Isto tako, treba otvoriti ziro racun da bi akcija bila sto uspjesnija.. Jedna Zvezdina stranica na fb ima 500 000 navijaca, admin objavi broj racuna i sigurna sam da ce svi pomoci koliko budu mogli..

Reply
Tole dozivotna јан 20, 2013 at 15:20

Ma nema love ali ovi momci su pokazali da su vredni svake paznje

Reply
ajmobrezajedno јан 20, 2013 at 15:16

apelujem na admine da uporedo sa akcijom za rukometni klub pokrenu i akciju za vaterpolo 🙂 pa nakon onakvog osvajanja kupa ja mislim da ne postoji delija koji bi bar 200-300 dinara uplatio odmah! evo ja sam spreman da prvi dam 2000 jer sam student i to mi je nedeljni dzeparac

Reply
CzvBoys јан 20, 2013 at 15:07

Naklon! Bravo vaterpolisti.

Reply
Chinez јан 20, 2013 at 14:46

Vlada Stojkovic bi pobego glavom bez obzira, cak i iz voljenog mu partizana.

Reply
Chinez јан 20, 2013 at 14:37

Kratko receno, GOSPODA.

Reply
darko јан 20, 2013 at 13:54

Jos veca podrska ovim ljudinama !!! Ulepsali ste mi dan ..

Reply
Zvezda mi je sve јан 20, 2013 at 13:53

Gasprom daj pare! Brvo za nase vaterpoliste, razumni i dobri ljudi svaka cast!!!

Reply
Shole јан 20, 2013 at 13:41

Nadam se da su omladinci FK-a procitali ovaj tekst!

Reply
dexa7 јан 20, 2013 at 13:37

Svaka cast,ali ne mogu citav zivot igrati za Dz.Nevezano za temu, dokl vise da trpimo ovu svinju koja nas pljuje svaki dan.Ono je nevjerovatno koliko je puno mrznje.Ja da sam na Covicevom mjestu tuzio bih zbog duga za Miljenovica,mozda se prase konacno opameti!

Reply
baba simana јан 20, 2013 at 14:41

treba brate biti pametan i iskulirati ga kao i onog tegeltiju.. on i hoce da mi sad odreagujemo… ko j**e smarada debelog.. dace Bog da ih oderemo sad u sledecem derbiju, a dobicemo ih..

Reply
Ognjen јан 20, 2013 at 13:31

300 000 eura treba za poslovanje kluba!?… pa neka samo bude 20 000 delija koji bi mesecno dali po 200 din…ima nas takvih sigurno i to je oko 40 000 eura mesecno a godisnje oko 500 000 eura..to samo oni koji bi dali po 200 din mesecno, a oni koji bi davali s vrmena na vreme, recimo godisnje 1000,2000 ili 5000 din godisnje ili rekao sam vec ovi “jaci“ (Popovic i kompanija) po 1000-2000 eura ili vise…. Ljudi ne zaboravite kako Barsa funcionise! ne zavise toliko od sponzora, ne nose na dresovima sponzore, vec daju katalonci kao akcionari -nema imena sponzora, ali zato pise preko tribine MES QUE UN CLUB i to gleda ceo svet kad gleda tekmu! Za nas je Zvezda isto tako vise od kluba i mi to mozemo, pogotovo sto za vaterpolo trebaju male pare za velike rezultate, pa vidite kazu igraci da ce igrati bez obzira na sve, a zamislite kada bismo skupili novac vratilo bi se dosta nasih igraca iz drugih klubova+jaka omladinska skola jer bi san svakog klinca bio da igra uz te legende…Stvorili bismo valiki brend u nasem najtrofejnijem sportu koji bi harao Evropom…a onda bi sigurno dosli i neki sponzori..kada bi prica krenula, jer tim koji hara Evropom vec dogodine ima jake sponzore…Hajde Delije mi to mozemo! 🙂

Reply
baba simana јан 20, 2013 at 13:17

denis sefik – brat moj… nadam se da ce se naci neki sponzor i da ovo ne bude projekat koji je trajao jednu sezonu

Reply

Leave a Comment