Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Црвена звезда – Ејупспор 2:0

Тренер Јанковић промешао је карте, па ће тако на голу бити Кировски, штоперски тандем чиниће Микић и Јовановић, док ће на местима десног односно левог бека битиКараклајић и Рељић. Испред њих двојац задњих везних биће Мијаиловић и Милијаш, испред њих Каду, док ће најистуренији бити Мудрински, коме ће са крила у нападачким акцијама помагати Лазовић и Чикић. Наш ривал игра у саставу: Акин, Мехмет, Сами, Тајфун, Селџук, Есер, Окан, Лемет, Џинџер, Ајтурк и Шеши. Због повреда на данашњем мечу за црвено-беле неће наступити Бајковић, Касалица и Пантић, а у наставку мечу шансу би требали да добију: Весић, Спајић, Крнета, Димитријевић, Миливојевић, Милуновић, Младеновић, Савићевић, Вешовић, Ожеговић и Михајловић. Меч ће водити судијска тројка у саставу: Дост, Фарук и Теоман. Присутно је око 50 гледалаца.

DSCF0094
Startnih 11

Утакмица је почела.

8′ Траје почетно испитивање снага, с тим да су црвено-бели од почетка кренули ка голу Ејупспора. До сада, једини ударац ка голу упутио је Чикић после акције по десној страни, коју су извели Лазовић и Каду. Голман Акин одбранио је шут без већих проблема.

16′ Прва стопостотна шанса за Црвену звезду у којој се нашао Чикић није реализована.Јовановић је упутио дугу лопту ка Лазовићу који је са десне упутио одличан центаршут ка Звездином јуниору, који је шутирао са 12 метара, али није био прецизан. Пре и после ове прилике, турски тим који је прошле године испао из другог ранга такмичења имао је два шута према нашем голу, али је оба пута Кировски лако интервенисао.

20‘ Друга колосална прилика за Звезду. Капитен Ненад Милијаш идеално је између два дефанзивца Ејупа пронашао Мудринског који је примио лопту на груди, изашао сам испред голмана, али његов ударац врхом копачке завршио је ван оквира гола. Приметно је да се Црвена звезда на почетку ове утакмице доста ослања на своја два брза крилна играча, Чикића и Лазовића.

27′ Води се борба на средини терена, и након промашене шансе Мудринског, ниједан тим није успео да створи изгледнију ситуацију за гол.

32′ Ненад Милијаш је из слободног ударца покушао директно на гол, али је лопта отишла преко гола.

42′ Лазовић се нашао у доброј прилици, изашао је сам испред голмана, али је чувар мреже успео да му одбрани шут.

43′ Турска екипа је имала стопостотну прилику, сличну Звездиној из претходног минута. Као и чувар мреже Ејупа, и Кировски је био на висини задатка, те је одбранио зицер турском нападачу. Осим ове, Ејупспор је имао сличну ситуацију и у 36. минуту, али и тада је Кировски био несавладива препрека.

45′ минут, после акције у финишу првог дела игре, на око 20 метара од гола Ејупа, лопта је дошла до Мијаиловића који је одлично шутирао, али је голман Акин крајњим напором успео лопту да избије у корнер. Уследио је ударац из угла који је извео Милијаш, на првој стативи највише је скочио Јовановић, али његов шут завршио је на стативи. Убрзо, после ове шансе, судија Дост је означио крај првог полувремена.

DSCF0109
Postava u drugom poluvremenu

Друго полувреме почело је одличним продором Младеновића по левој страни, након чега је уследио центаршут у средину, тачније, на младог Михајловића који је шутирао, али од свега је зарађен само нови корнер. Након ударца из угла највиши у скоку био је Спајић, али је његов шут завршио поред гола. У другом полувремену, тренер Јанковић извео је готово комплетно промењен састав. На голу је КировскиСпајић и Крнета чине штоперски тандем, Вешовић и Младеновић играју по бочним позицијама, испред њих у везном реду су Димитријевић, Миливојевић, Савићевић и Милуновић, док су двојица најистуренијих Ожеговић и Михајловић, с тим што је млади јуниор ближи голу противника.

53′ Гол! Једну дугу лопту на половини ривала примио је Лука Милуновић, брзо се ослободио, одиграо до Ожеговића који такође фудбалски из прве проналазиМихајловића који излази сам испред голмана, и доводи Црвену звезду у вођство од 1:0.

Spajic
Spajić nosio kapitensku traku

57′ Агилни Милуновић озбиљно је запретио четири минута после првог гола, након што је нанизао двојицу противничких фудбалера и одлично шутирао са ивице шеснаестерца.

59′ Гол! Неухватљиви Вешовић је по десној страни протутњао као брзи воз, оштро упутио лопту пред гол Ејупа, где се на првој стативи одлично снашао млади Михајловић и ногом поново затресао мрежу. Ово је деби младог Михајловића у првом тиму Црвене звезде, и желимо да му честитамо и да му пожелимо да настави да тресе мреже противничких екипа. Игру црвено-белих у другом полувремену краси велика агресивност, и велики притисак на противника врше све линије тима, почев од нападачког дуа Ожеговић-Михајловић, преко Милуновића, Савићевића, Миливојевића, Димитријевића и осталих.

68′ Први пут у наставку припретили су Турци, из слободног ударца са 18 метара. Одличан шут Кировски је успео да скрене у стативу, након чега се лопта откотрљала у корнер. Након тога, наши дефанзивци су добро реаговали после ударца из угла, али лопта је опет дошла до једног играча противника који је шутирао снажно са 25 метара, али је Кировскипоново био на висини задатка.

72′ Још једна сјајна акција Звездиног нападачког триа. Михајловић је одлично проиграоМилуновића који је прихватио лопту на груди, и из прве избацио Ожеговића у стопостотну шансу. Млади нападач је покушао да превари голмана Акина тако што је „боцнуо“ лопту која је кренула ка празном голу, али се нажалост зауставила на стативи.

74′ Скраћени корнер за Ејуп – добар покушај турског трећелигаша поново је осујетиоКировски добром интервенцијом.

85′ Серија добрих напада Црвене звезде. Прво је по десној страни прошао Ожеговић, упослио Савићевића чији је први шут изблокирала одбрана Ејупа, да би након комбинације Миливојевића и Димитријевића лопта поново дошла до Савићевића, који са 15-ак метара шутира високо преко гола.

90′ Није више било прилика до краја утакмице која је завршена резултатом 2:0.

С обзиром на тежину тренинга и напор којим су били изложени претходних дана, фудбалери Црвене звезде пружили су задовољавајућу партију, посебно у другом полувремену. Сигурно да ће утакмицу са Ејупом најдуже памтити млади нападачМихајловић, који је постигао два гола и учествовао у скоро свакој озбиљној акцији нашег тима. У првом полувремену, на месту шропера, принудно је наступио Микић, и није искључено да ће током припремног периода али и током сезоне заменик капитена „за нужду“ играти на овој позицији. Сви играчи играли су по 45 минута, изузев голманаКировског који је на терену провео читав меч.

Следећи меч црвено-бели играју у четвртак 24. јануара против Берлин Атлетика.

Повезане вести

35 comments

marko јан 22, 2013 at 02:18

Ajde bre… Za Milijasa nema mesta u naprednom fudbalu! Jednostavno, kaiten je prespor… i to ti je… Jos u paru sa Mijailovicem (2 zadnmja vezna)… Nema nista od toga… 1 zadnji, pa da pricamo o igri! Svaka cast Mihajlovicu! Idemo dalje… Pustite decu da se „IGRAJU“ fudbala!

Reply
Lazar91 јан 22, 2013 at 01:31

Ne lupetajte vise,pustite decu da igraju…Iako ste svi ispljuvali Krnetu,pustite decka na miru,treba mu samopouzdanje i bice sve ok,ne vrsite pritiske bezveze…Kad deca igraju,ja sam miran,znam da ce biti na kraju odlicno!

Reply
На северу од 1982. јан 22, 2013 at 00:31

Добро су се сетили да им уз ове дресове дају црвене шорцеве и чарапе. Најзад смо опет личили на себе, на црвено белу Звезду а не на бело црвену.

Reply
Igor јан 22, 2013 at 00:31

Ljudi treba reci to sad dok jos moze da se ispravi opet se vide brojne rupe u odbrani

Reply
Spasoje јан 21, 2013 at 23:29

Mihajlović i Mudrinski bi bili dobar tandem ! Jeste mali rezultat ,ali ovo su pripreme nadam se da će u prvenstvu biti još bolje!

Reply
ne zanosite te se, јан 21, 2013 at 23:26

http://www.youtube.com/watch?v=Tz6RSsLn534

nek da plus svako kome se svidja , ala dize pesma

Reply
madness2233 јан 21, 2013 at 23:22

El bila ta sednica UO??Sta je odluceno za pojacanja?Takodje zna li se sta o KK i VK-posto je i to bila tema…?

Reply
dux јан 21, 2013 at 21:52

Kakav je Mihajlovic …poput zveri

Reply
Libijac јан 21, 2013 at 21:31

svi su na pripremama dobri, mediji samo hvale igrace. A na to ih primoravaju ovi sto „drze“ te iste igrace, a kad dodje takmicenje posle 2 kola sve pada u vodu. Sve je bajno,lepo i sve ide po planu, isticu se mladi igraci, pobedjuju se mali timovi i tako nama svima zamazuju oci evo vec jedno 10 god bar.Prati se svaka utakmica kao da je takmicarska i onda te slucajne pobede protiv nizerazrednih timova podgrevaju svima nama nadu u bolje sutra. Opet ponavljam ‘bacanje prasine u oci’.

Reply
racko јан 21, 2013 at 20:41

bravo momci

Reply
Laki јан 21, 2013 at 19:25

Pobeda draga igra nije nesto(bar koliko sam video sam najvaznijih detalja)
Ni mi ni oni nismo imali srece,Kiro nas je 2 puta spasio,imali smo 2 stative ali nebitno.
Nego nije mi jasan Jankovic sto recimo spajicu ne da traku na Zvezda Bsk?
Sto Karalklajic i Cikis i Savicevic ne igraju bar nekad?
Aj uzdravlje

Reply
Mimi јан 21, 2013 at 20:34

kako mozes da ocenjujes igru posle 8 dana konstantnog trcanja…u ovom delu priprema ne mozemo ni da ocekujemo neku igru

Reply
Laki јан 21, 2013 at 20:49

Nije mi bila bitna igra,zato je i nisam komentarisao.Samo sam rekao da umemo i bolje.

Reply
Mimi јан 21, 2013 at 20:52

napisao si igra nije nesto….svi se nadamo da ce nasa Zvezda na prolece izgledati kao pravi tim i da cemo konacno osvojiti titulu

Reply
mile јан 21, 2013 at 19:20

Gornja slika mi se mnogo dopada. Kadu, Milijas, Mikic, Jovanovic. Ostalo klinci. To treba da bude okosnica tima. Drago mi je sto se Kadu vratio.
A Mihajlovic? Pisalo se o njemu lani, preklani (?) i od tad ni reci. Tako se to radi. Sin Radmila Mihajlovica, bivseg Zeljinog centarfora. Ako bude na oca, valjace.
Zna li neko gde sad Radmilo trenira? Cini mi se u Krusevcu u Napretku. Nisam siguran.
Pobedu na pripremama i to prvu utakmicu, necu da komentarisem. Prekuce su povracali i krvarili na treningu i sad su trebali da izginu i daju 12 golova da bi mi ostavljali pozitivne komentare???

Reply
veliki pravi zvezdas јан 21, 2013 at 19:14

Mnogo mi je drago sto je moja Crvena Zvezda dobila ,obradovali ste me i lijep tekst nadam se da ce nasa Crvena Zvezda ponovo bit strah i trepet protivnicima kako svim srpskim klubovima tako i klubovima u evropi 😀

Reply
ne zanosite te se, јан 21, 2013 at 18:47

sta se bre palite , sve je isto kao jesenas,
isti tim, trener, bez pojacanja , kako mislite da ce da igraju bolje kad je sve isto
kolovodje su tromi milijas i kompanija, igramo bez trcanja, sa velikim razmacima u linijama, a sad smo jos slabiji jer steva relja igra levog beka
nama je u 1/2 danas turski petoligas trebao da da 2 gola, 2x su bili 1 na 1

nemojte da se zanosite, ovo je jad i beda od kluba, kad nas razbije razbije ovu grupu gradjana prvi jaci rival tad ima opet da pljujete sve redom

Reply
Rechke јан 21, 2013 at 19:16

U pravu si da značajnijih promena gotovo da nema, ali opet, opšte stanje u Zvezdi je drugačije zbog dolask anove uprave, možda se sad zaista počne sa ozbiljnijim radom cele zajednice sa Marakane, pa se to odrazi i na igrače, rad trenera… ko znam uvek se nadam boljitku

Reply
dr јан 21, 2013 at 18:28

Spaja kapiten!!!

Reply
Moris Almond јан 21, 2013 at 18:26

bravo, razbili ste treceligasa, svaka cast!!!

Reply
dexy122 јан 21, 2013 at 18:18

Spaja kapiten! 🙂 <3 😀 Kako mi je drago zbog ove dece sto kidaju za Zvezdu. Mihajlovic se proslavio danas, ali mora se napomenuti dobra igra i Karaklajica, i Cikica… Vidim po ovim dojavama da su dobro odigrali

Reply
***DeLiJa***1OO % јан 21, 2013 at 17:56

dajte ljudi,treba oni mnogo,mnogooooo da nam vrate da bi smo im cestitali….ej,pa zar smo spali da se radujemo pobedi protiv treceligasa?Jedino mi svidja sto preovladava CRVENA boja.Ja nemam nista da nam ostane legea,sa uslovom da se uozbilji

Reply
***DeLiJa***1OO % јан 21, 2013 at 17:57

*ja nemam nista protiv

Reply
lpool јан 21, 2013 at 17:54

Spajic isti Vidara ! 😀

Reply
CZHN јан 21, 2013 at 17:38

Najjači utisak-Mihajlović dobitak i rešenje više u napadu i dominacija crvene boje.Nadam se da cemo ovo stalno nositi.

Reply
DRESOVI јан 21, 2013 at 17:18

E ovakvi su dresovi trebali da nam budu od pocetka sezone,da vise preovladava crvena boja a ne bela !

Reply
CZ јан 21, 2013 at 17:15

Ajde sada dajte malo komentare kao da smo osvojili LS…mislim kad ste mogli tokom poraza na pripremama da govorite kako se raspadamo kako je nasoj Zvezdi dosao kraj,sada dajte ohrabrujuce komentare.

Reply
Rastko јан 21, 2013 at 17:14

spajic ima kao u fifi da bude „born leader“, samo napred spajo, pravi zvezdas 😎

Reply
ssss јан 21, 2013 at 17:12

Mihajlovic li je ovaj celav ? 😉

Reply
@ssss јан 21, 2013 at 17:16

A dobro sad se ti malo pravis lud jel da ?

Reply
ssss јан 21, 2013 at 20:11

stvarno nisam znao 😕

Reply
Shole јан 21, 2013 at 17:08

Ajde Boze, daj da bude ona stara“po jutru se dan poznaje“!!!Sve cestitke Zvezdinoj deci Cikicu,Savicevicu,Ozegovicu i posebno Mihajlovicu!Ostale „zvezde“necu da komentarisem,jos im ne mogu oprostiti Vojvodinu.
Napred deco!

Reply
Nini јан 21, 2013 at 17:01

Dajte Barsu da se igramo 😀 Bravo dobili treceligasa

Reply
VLAJKO^^ јан 21, 2013 at 17:01

Nije lose jedino mi se nesvidja sto nismo stekli prednost u prvom poluvremenu ali sta je tu je, sve cestitke Mihajlovicu.

Reply
Ivkec Delija јан 21, 2013 at 16:58

Svaka cast na pobedi ali to je malo,oni su ipak treceligasi!!!!

Reply

Leave a Comment