Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Саопштење Небојше Човића

nebojsa-covic-1353206626-231170Потпредседник фудбалског клуба Црвена звезда, Небојша Човић, обратио се јавности саопштењем поводом јучерашњег инцидента са првим човеком клуба-Драганом Џајићем. Саопштење се налази на сајту РТС-а и преносимо га у целости:

Све оно што се догодило нанело је велику штету ФК Црвена звезда. Ту не мислим само на инцидент који се десио између Џајића и мене већ и на извештавање бројних медија који су у жељи за сензационализмом писали све и свашта и тако додатно долили уље на ватру. Све то је у овом тренутку било најмање потребно ФК Црвена звезда.

Ипак, морам да признам да је срамно оно што се догодило између нас двојице, али и да нагласим да све то нисам желео и да свему томе ни на који начин нисам допринео. Свима је јасно да је ФК Црвена звезда у великим проблемима, да су они поприлично нагомилани, да имају своју дугу историју и да их није лако решити. И Џајић и ја волимо Црвену звезду, зато смо се у овако тешком тренутку прихватили функција, јер желимо да се проблеми реше. Али, сада је већ очигледно да нам се методе и приступи за решавање поменутих проблема потпуно разликују.

Наши стилови рада су другачији, а ја не желим да радим на начин како се раније радило у ФК Црвена звезда, јер је такво пословање и довело до свих ових недаћа са којима се сада суочавамо. У томе заиста не желим да учествујем, јер уопште нисам сигуран да ФК Црвена звезда са таквим приступом може да изађе из кризе. Једноставно, не бих желео да на било који начин сносим одговорност у случају неуспеха.

Зарад истине и у циљу објективног обавештавања јавности морам да нагласим да током поменутог инцидента нисам користио псовке, да никога нисам псовао. То није мој манир, не одговара мом васпитању и образовању. Такође, нико ме није ударио и на срећу није било физичког контакта, а добро је познато да за физичким обрачуном посегне само онај који нема аргументе.

Из историје сам у животу много научио. Из тог разлога можда имам посебан однос и поштовање према легендама, а Драган Џајић је свакако једна од легенди Црвене звезде и то му нико не може одузети. Међутим, статус легенде вам аутоматски не гарантује успех, јер је обављање озбиљног посла и вршење одговорних функција у кризним ситуацијама нешто сасвим друго. Прагматичан сам човек, јасно дефинишем проблеме и прецизно постављам задатке, много радим, али зато и од својих сарадника тражим да ме у томе прате и никада не обећавам немогуће. То је моје професионално правило у раду кога се стриктно придржавам и од кога нисам желео нити ћу да одступим ни у ФК Црвена звезда.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

17 comments

bob јан 26, 2013 at 17:49

Dugo je i trajalo… Sva sreća pa nismo ni u dugovima, ni u rezultatskoj krizi… Čak nam se i prvotimci ponašaju kao, najmanju ruku, svetske zvezde. Samo ne fudbalske, već muzičke. Šta smo dočekali? Gubim nadu zato što sam bio presrećan kada su u FK okupili legendu i čoveka koji je KK postavio na zdrave temelje. I šta onda? Onda se njih dvojica pobiju i ouduzmu mi i poslednje zrno nade. Daj Bože da već u maju povučem sve što sam sada napisao… Vidimo se…

Reply
drpacca јан 26, 2013 at 00:12

Pa zar svi mislite da je Covic SUPERMEN, i da moze da napravi cudo i u KK i FK Zvezdi???Opredeli se covece za jedan klub i ne umisljaj da si svemoguc.A sto se tice Dzaje,savetovao bih ga da se mane“ rodbinskih“ veza i da se osloni na ljude koji znaju svoj posao,a ne na neznalice koji ga okruzuju u klubu trenutno.A o padanju blokada…samo da u kasicu prasicu ubaci neki dinar Covic i eto deblokade racuna,za koji dan…

Reply
VGCZ јан 25, 2013 at 13:28

mozemo mi da pricamo sta hocemo ali od dolaska radne grupe jedini koji su radili nesto su Čovic i Stojadinovic i to su cinjenice….blokada se skida velikom brzinom zahvaljujuci Čoviću a da je Dzajic se pitao oko toga ne bi ona ni ni pola bila skinuta toliko o tome…za koji dan blokada pada skroz i mocice da legnu pare gasproma opet zna se cijom zaslugom 🙂

Reply
psihijatar јан 25, 2013 at 08:13

Piše po novinama da je svađa bila zbog 500 evra. Ako je tačno, stvarno moram da iznesem svoj stav. Mislim da je Čović u pravu. Danas 500 evra, sutra 5 000 000 evra. Balkanski mentalitet lako ćemo se mora iskoreniti iz Zvezde, ako hoćemo da uspemo. To je stvar principa. Ako radiš dobro nema greške od 20 centi, a kamoli 500 evra = ako radiš dobro onda radiš, a ako ne radiš dobro onda ne radiš i nema šta da tražiš u Zvezdi. To je postavka za Zvezdu – domaćinsko poslovanje gde se i 1 evro smatra kućom. Tako su i ovi ranije počeli po 500 evra pa došli na 50 000 000 evra. Mi svi zajedno moramo shvatiti, ako se promenimo onda ćemo opstati, ako ne, onda nas nema.

Reply
Aca јан 25, 2013 at 00:39

Sad ce jos Covic ispasti i veci gospodin od Dzaje…eh, da sam sklon amneziji mozda bih i mogao da poverujem u to!

Reply
GABONSKI LJUTUTTUK јан 25, 2013 at 08:34

KO prica o gospodstvu?!
Ovde je rec o snalazenju,povratku kluba na stare staze,oporavak.Kad se izbavimo iz ove situacije(nadam se),onnda mozemo pricati o gospodstvu ali kroz salu:)

Reply
milos јан 25, 2013 at 12:12

A sto, mislis ima lepsu frizuru?!

Reply
Djomla јан 25, 2013 at 00:14

„Ipak, moram da priznam da je sramno ono što se dogodilo između nas dvojice, ali i da naglasim da sve to nisam želeo i da svemu tome ni na koji način nisam doprineo.“ Ovim delom price je pokazao svu svoju perfidnost i namazanost…desilo se izmedju njih dvojice, ali Covic nije ni na koji nacin doprineo…znaci Covic je brz i sposoban, a Dzaja spor, plasljiv, ali dovoljno hrabar da nasrne na njega… Najjace u celoj prici je sto niko u sustini i ne zna sta se desilo, ali je vecina spremna da da Covicu Zvezdu blanko…svaka cast!

Reply
Branimir јан 25, 2013 at 00:46

Очигледно се ради о судару ауторитета. Ја никада нећу Џајићу опростити што је својевремено ЛИЧНо ОН отјерао Муслина. Сада смо ту гдје јесмо. Овај Мали нема намјеру да се повлачи. И ја сам био за повратак за Џајића, али не дајем му безрезервне кредите да са својим статусом признате „треће звијезде“ може да кочи напредак клуба. А као да око себе окупља стару гарду из социјалистичког савеза радног народа која је сама себи довољна. Ако је тако, нека га на сликама и постерима, пјеваћемо му пјесме, нека иде.
Значи, и ја дајем бланко подршку Човићу. Прави је менаџер, наслитио је и показао свима како треба да се ради у овом времену вукова.

Reply
SASA јан 24, 2013 at 23:13

Covicu POVEDI

Reply
Goran јан 24, 2013 at 22:58

Svaka čast legendi Džajiću, ali mislim da je došlo vreme za mladje i sposobnije ljude koji prate tokove biznisa jer je došlo takvo vreme da sport i biznis moraju zajedno i zato dajem punu podršku Čoviću, čoveku koji je uradio nezamislivo postavljajući KK. na noge. Želim mu od sveg srca da to uradi i sa FK.

Reply
Goran јан 24, 2013 at 23:02

Ko ne zna zašto je moje ime obeleženo plavim slovima neka klikne na Goran, a kad ste već kliknuli lajkujte 🙂 Mi radimo ugovore za FK.

Reply
van basten јан 24, 2013 at 22:06

a mi samo hocemo da zvezda bude sampion.i radite bre sta hocete ali ispunite nam ovu zelju.

Reply
Dusan јан 24, 2013 at 22:01

Nebojsa Covic,sta god drugi o njemu mislili,je neko ko nam je vratio kk,koji su probali da nam uniste,i mogao je da uziva na lovorikama.Ali ne!Zagrizao je,i pokusava da nam spasi fk..Zbog toga zasluzuje postovanje.Ubedjen sam da ce se za desetak godina zvezdasi secati kao nekog ko nas je vratio na mesto koje nam pripada…pozdrav svim ciganima,da se vrate dani,,,

Reply
dusan јан 24, 2013 at 21:42

Po drugim portalima izvlace iz konteksta njegovo saopstenje i koliko hoces naslova da ne zeli da radi na ovakav nacin. Pokusavaju da nas uniste ali sta te ne ubije to te ojaca. Nadam se da ce Dzaja prihvatiti nesto i njegovo i da

Reply
milos јан 24, 2013 at 21:41

Prvo, Dzaja je prihvatio da se vrati u klub, jer je trpeo veliki pritisak javnosti, svi su to od njega ocekivali, u suprotnom bi bio osudjen. A cinjenica je da je prosao kroz pakao proteklih godina. S druge strane, vratio se, da kazem “ na svoje“, a sada „tu jedan Covic, politicar“ radi sve i svja. E sad, godine su prosle pune muka, u medjuvremenu taj isti Covic se dokazao na sportskom planu itekako i sada je debelo zasukao rukave. Ako on ide od kluba do kluba, od poverioca do poverioca, radi po ceo dan i sve to najbrze sto moze upravo da bi se blokada sto pre skinula, pa nemojte me zafrkavati sa konstantnim zakazivanjem UO i pretresanjima (po cevapima prvenstveno). Dzajic je sad pod paranojom i ne zeli da ijedan papir prvo njegovi advokati ne pregledaju, pa da ih aminuju svi iz UO, pa onda…Mislim da je i ugovor sa Petkovicem problem, jer je po Covicu ponudjen prevelik(ili novac koji za nas klub nije vise primeren, on gleda iz ugla kosarke, gde za te pare ima crnce iz Amerike,a ne petkovica). Imamo i problem i velike arogancije Covica koji je svestan svojih sposobnosti i svog trenutnog znacaja i uticaja medju Zvzzdasima. Plus, naravno da su obojica sujetni ljudi, a jednom Dzajicu klinac pre nekoliko dana ladno kaze necu da potpisem i cao, ko si bre ti?! Sve tp utice, psihoza je velika, ali…mora samo da se umre!
Uostalom, ja sam za privatizaciju vec godinama!
Ziveo Iznogud!

Reply
Igor јан 24, 2013 at 21:33

Stanje ce se kako tako smiriti.

Reply

Leave a Comment