Moja Crvena Zvezda
Најновије

Бајковић: Сам себе сам изненадио

За неколико месеци навршиће се десет година откад је Бобан Бајковић, из родног Цетиња стигао на Маракану.

imageУ том периоду најпопуларнији фудбалер у новијој Звездиној историји морао је да прође кроз бројна искушења. Проблеми са повредама и одласци на позајмице нису га демотивисали, напротив, знао је да ће добити шансу у клубу који највише воли и био је у праву. Сада, његове колеге са којима се бори за место међу стативама, „прижељкују“ његов одлазак како би се и њима указала шанса. Недавно је на припрема у Анталији, Милош Весић кроз шалу рекао да се нада да ће Бајко ускоро да оде.

– Средим му интервју, да и он нешто изјави, а тако ми врати – на шалу одговара шалом краљ атмосфере у свлачионици црвено-белих.

Током прве фазе припремног периода играчима је по правилу најтеже. Суво трчање, десетине километара, упале мишића, тешке ноге…

– Првих неколико дана је баш било паклено. Тренер Јанковић није штедео ни нас голмане, али нисмо се бунили, јер знамо да је то за наше добро. Прегрмели смо најтеже, сада нам следе утакмице и уигравање – рекао је Бајковић.

Након дрила који је преживео заједно са колегама Кировским и Весићем код шефа стручног штаба, уследио је ништа лакши период са тренером голмана, Срђаном Максимовићем.

– Ово ми је десета година како радим са Максом. Више пута сам рекао да ми је он више од тренера. Искрено баш сам недавно коментарисао да сам на овим припремама сам себе изненадио. Сматрам да никад спремнији нисам био и да ће се то видети у наставку првенства.

Неколико прелазних рокова уназад, главна тема је одлазили ли или остаје Бајковић. Бригу о својој каријери рођени Цетињанин препустио је Црвеној звезди, која му је како сам често истиче, менаџер.

– Не размишљам о одласку. Сви знају колико волим Звезду и да бих на Маракани остао „сто година“. Играч сам који је у апсолутном власништву клуба и они нека одлуче шта ће са мном. Ако се појави нека понуда, не сумњам да ће руководство донети најбољу одлуку – истиче Звездина „јединица“.

У пролећну полусезону Бајковић и другови улазе са бодовним заостатком на табели. По мишљењу чувара мреже, достижним.

– Нисам веровао шта нам се све јесенас дешавало. Кад се сетим дешавања у клубу и неких утакмица, на пример против Јагодине или Војводине, добро је да није већа разлика. А опет имали смо шансу да буде много мања. Скроз чудна полусезона за нас. Шта је ту је, остаје нам да јуримо ривала и да учинимо све што можемо да га стигнемо и престигнемо. Мислим да имамо квалитет, атмосферу, игру, све што је неопходно да остваримо успех на пролеће. Не обећавамо ништа осим да ћемо се борити до краја за сваку победу – констатује Бајковић.

Искусног чувара мреже посебно радује рад својих младих саиграча током припрема. Како каже, од искуснијих попут Милијаша, Микића и Димитријевића то је било очекивано али…

– Пријатно су ме изненадили клинци. Михајловић, Ожеговић, Караклајић, Чикић, Савићевић, сви су заслужили да буду у првом тиму. Свака им част на вољи и жељи током припрема. Понашањем и радом на тренингу су заслужили да се о њима пише и прича само најбоље – не штеди похвале на рачун јуниора Бајко.

Уз добру атмосферу велики напори се лакше подносе. Зна то врло добро тренер Јанковић, због чега је недавно изазвао свог голмана на „пенал“ дуел. Снимак великог окршаја завршио је на Ју Тјубу, што је посебно обрадовало Бајковића.

– Био сам добар, доста шутева сам одбранио шефу, који је добар шутер. Оно „боцкање“ по средини гола не рачунам, мислим да сам ја победио, а ако хоће, пружићу му реванш у другој фази припрема. Шалу на страну, кад се добро ради мора да буде и тренутака за опуштање. Уз добру атмосферу нам је свима лакше

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

13 comments

Aleksandar јан 31, 2013 at 11:21

Ovaj covek koliko je u klubu postace deo inventara :mrgreen: Bajko legenda ❗

Reply
svajcarac јан 30, 2013 at 20:26

Nas je Bajko bolji od Bufona a i dribla kao Maradona 😀
Lud je stvarno, ali to u pozitivnom smislu.

Reply
Anjamen јан 30, 2013 at 18:52

na svakim pripremama bombasticne izjave tipa: ‘mnogo smo spremni’ , ‘najteze pipreme’ , ‘bolji smo od komsija’ , ‘jedva cekamo prvu utakmicu’ itd. A onda prodje prolece i mi opet na minus 9,10,12… ZABRANITE IM DA DAJU IZJAVE I ZABRANITE IM ALKOHOL, neki znaju da preteraju! Zvezda je zivot!

Reply
mile јан 30, 2013 at 18:44

Nas Bajko. Nikad folirant, nikad meden i sladunjav u izjavama. Uvek iskren i posten. Zvezdas od glave do pete. Ovo treba postovati. Meni je jedan od najdrazih u timu.

Reply
Filip јан 30, 2013 at 18:27

Covek je pajser neovejani nikad necu da mu oprostim onaj penal protiv bordoa ,0 od golmana nije za zvezdu !!!!!!!!!!!

Reply
Mile... јан 30, 2013 at 18:41

Tvoja gramatika, lingvistika i nepristojnost (ti nazivas nekog „pajserom“) govore o tebi da si nevaspitani klinac ili si jako glup i nenacitan covjek kada su ti znaci interpukcije daleko kao kumova slama…

Reply
Srba јан 30, 2013 at 21:35

Ti si pajser

Reply
Ljuta Krajina... јан 30, 2013 at 18:13

Nikada necu zaboraviti Bajkovicevu recenicu u izjavi za neki list: „Moj menadzer je klub Crvena Zvezda i ja zelim da ostanem ovdje“. Mozda nije bolji od Bufona, ali je veliko srce ovodecenijske Zvezde. Bajko – neprikosnovena legenda!!!

Reply
Denis CZ јан 30, 2013 at 17:04

Bajko je trenutno uz Aleksica najbolji golman u ligi, pa prema tome nikako ne bi valjalo da ode, jer sve zamene na nasem trzistu su losije. Stoji da je imao par kikseva, ali mnogi za koje ste ga ovde napadali i nisu bili njegova greska. Sve u svemu dobar golman i zelim mu sve najbolje. Neka nama naseg Bajke 😀

Reply
cedo јан 30, 2013 at 16:17

Molim te samo se osisaj i lopte na vreme daj i bićeš ok.moraš biti pravi sportista,a sa tom kosom,neznam na sta licis

Reply
Obren 11 јан 30, 2013 at 16:11

Bajko macka… 😀 😀 Mislim da ga ljudi previse gledaju kroz neke ne fudbalske stvari… Dobar golman, ima kvalitet…

Reply
DragaN јан 30, 2013 at 16:10

Iznenadio Bajko sam sebe haha, jadni smo mi sa tobom u nastavku prvenstva. Po onom snimku na YT iz Antalije prvo se uocava koliko postujes sefa,a o ostalom da ne govorimo. Zalosno ali istinito

Reply
ivan cacak јан 30, 2013 at 16:41

Jadan si ti sto si ziv smrdljo

Reply

Leave a Comment