Moja Crvena Zvezda
ОсталоЏудо

Звездини џудисти освојили 300 медаља на појединачним такмичењима у 2012.

Judo klub Crvena zvezda
Judo klub Crvena zvezda

Такмичари Џудо клуба Црвена звезда остварили су одличне резултате на појединачним такмичењима током 2012. године.

На 60 такмичења освојено је 300 медаља, од чега су 91 златна, 71 сребрна и 138 бронзаних.

Комплетан учинак Звездиних џудиста у 2012. години можете видети у наредној табели:

Повезане вести

2 comments

Anka феб 3, 2013 at 10:21

Reorganizacija saveza pod hitno.
Ovo samo pokazuje da nekad mali klubovi, uslovno receno, u odnosu na gigante koje ceo svet prati, mogu da budu uspesan „kolektiv“, bez obzira na finansijsko stanje, i uslove. Ali da ne bi bilo vise tako, mora se nesto konkretno preduzeti. Pojedinacne sportove, kao sto su dzudo, boks, macevanje (mozda neko ne zna ovo je najuspesniji kolektiv decenijama u Srbiji i olimpijski sport), stono-tenis, streljstvo, veslanje i rvanje. Sve to moze sponzorisati jedan sponzor, ali pod okriljem SD Crvena Zvezda.
Pojedinacne sportove plivanje i atletiku drugi sponzor, jer se radi o individualnim sportovima gigantima, kojima treba dosta sredstava i pre svega pitanje infrastrukture, koja ne postoji. Ekipne sportove mogu dva tri sponzora giganta da se nadju sigurno..Ali sve ovo pod okriljem Sd i po dogovoru. Naravno ovo je samo primer, ali ima tu sigurno neki sportovi koji ne zasluzuju da budu sa epitetom giganti ali za opstanak SD potrebno je da budu deo kolektiva.
Svi veliki sportska drustva imaju profesionalne i amaterske klubove. Samo kod nas to pitanje nije reseno, zato sto smo nerealni i mislimo da smo u svim sportovima zesci frajeri. Sto nije tacno, dobice se ovom podelom na kvalitetu, ali jos bolje ako profesionalne podelite na drzavne i nacionalne sportove (plivanje i atletika sigurno, za zdravu naciju). Ali zelim da naglasim, da ni amaterske sportove ne treba zapustiti, treba im pomoci u iznalazenju resenja za infrastrukturu, i da imaju neki minimalni budzet koji ce njima omoguciti da zivotare.

Reply
ЦЗХН феб 1, 2013 at 22:29

Свака част-импресивно!

Reply

Leave a Comment