Moja Crvena Zvezda
ИсторијаФудбал

Упознавање са Звездиним трофејима (2. део)

Као што сам већ рекао у првом делу, овим текстом желим да вас упознам са Звездиним међународним трофејима.bg-Zvezda-muzej

Средњоевропски Куп је стартовао 15.11.1967. године. У осминифинала Црвена звезда се састала са Диошђером из Мишколца. Први меч је игран у Београду, где су црвено-бели славили резултатом 3:0, да би седам дана касније изгубили са 3:1, али се ипак пласирали даље.

У следећем колу Звезда је играла двомеч са Интером из Братиславе. И у овом колу се видела скоро идентична слика, пошто су црвено-бели на свом терену 23. марта били више него убедљиви, славили су резултатом 3:0,  да би у Братислави изгубили 3:2.

У полуфиналу Црвена звезда се састала са Ујпешт Дожом. Овог пута прва утакмица се игрла у гостима, па је у Будимпешти Звезда претрпела пораз од 1:0. У реваншу су црвено-бели заиграли доста одлучније, па су  Мађари испраћени кући са четири гола у својој мрежи, резултат 4:1 за Звезду.

У финалу нас је чекао Спартак из Трнаве. Први меч се играо у гостима, где је Звезда изгубила 1:0. А онда је 23.10. 1968. Спартак потучен до ногу – 4:1. Веома занимљив је податак да су црвено-бели успели да освоје трофеј и поред скора од 4 пораза и 4 победе, уз гол разлику 17:10.

Најбољи стрелац био је Војин Лазаревић са шест погодака, док су Џајић и Остојић тресли мрежу по четири пута. По једанпут су се у стрелце уписали и Антонијевић, Михајловић и Ковачевић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

Zvezdin sin феб 7, 2013 at 20:11

Apelujem na Admine, da isto ovako pišu o trofejima muškog košarkaškog kluba CZ, kao i ženskog, to me živo interesuje! Samo se piše o fudbalu.
Košarka je atraktivniji sport…

Reply
nn феб 7, 2013 at 19:08

😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Reply

Leave a Comment