Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

КРК: Звезда напада Војводину (петак, 21 сат)

377766_485237228203845_1866048775_n

Кошаркаши Црвене звезде Телеком одрађују последње тренинге пред почетак завршног турнира Купа Радивоја Кораћа који се ове сезоне од 7. до 10. фебруара игра у крагујевачкој дворани Језеро. Вољом жреба одлучено је да ће црвено-бели за првог ривала у четвртфиналу имати новосадску Војводину, а меч је на програму у петак, 8. фебруара од 21 сат уз директан пренос на Арени спорт 1.

Вукоичић: Желимо трофеј

 

vv

– Ове године нисам имао много прилике да пратим Војводину, гледао сам само пар утакмица, али врло добро их познајем из претходне сезоне. Задржали су врло сличну филозофију, имају практично идентичан костур тима, јер је шест, седам водећих играча остало у екипи, тако да се са те стране у њиховој игри није много тога променило. Изузетно их поштујем и сматрам да су један од најозбиљнији кандиата за пласман у полуфинале домаћег плеј-офа што ће им омогућити играње у Јадранској лиги наредне сезоне. Зато мислим да смо добили најтежег могућег противника у првом мечу. Са Мега Визуром нисмо могли да се укрстимо јер су они такође били у првом шеширу, а табела показује да је Војводина најбоље пласирана екипа од свих осталих учесника из Кошаркашке лиге србије. Из тог разлога сматрам да нам жреб није био наклоњен – почео је причу тренер црвено-белих Влада Вукоичић.

Звездин стратег се потом упустио у детаљнију анализу противника:

Доласком Филипа Човића комплетирали су позицију плејмејкера. Из прошле сезоне имају Радована Марковића врло искусног бека, ту је и Стефан Стојачић који нема нема много година, али ово је његова већ шеста првилигашка сезона. Огњен Кужета је трећу годину заједно са тренером Синишом Матићем и он има важну улогу у екипи. Спољну линију допуњавају још Петковић и Пешаковић што их чини веома неугодном екипом. Под кошем су најмање мењали. Калинић, Зековић и Маројевић се одлично допуњују тако да се може рећи да Војводина има врло добар састав. Имамо респект према њима јер они нису екипа која ће у Крагујевац доћи само да се појави и формално испуни учешће, већ ће дати све од себе да остваре запажен резултат. Из тог разлога било какво опуштање не долази у обзир – наглашава Вукоичић.

На питање са каквим амбицијама Црвена звезда путује у Крагујевац на завршницу Купа, Вукоичић каже:

Амбиције Звезде су непромењене, без обзира на такмичење и где се оно игра. Ми дефинитивно идемо на трофеј. Мислим да нисмо у позициј да претимо и то и не реадимо, јер имамо најтежи распоред. У случају тријумфа над Војводином већ следећег дана би требало да играмо са домаћином, ако не буде неких изненађења. Могу да кажем да је Раднички благи фаворити, јер игра изванредно, има сјајног тренера, а као домаћин и сигурно публику иза себе. Сама њихова кандидатура за домаћинство завршног турнира Купа је аутоматски показатељ да они желе да га освоје. О тежини нашег пута до пехара говори и податак да бисмо евентуалним пласманом у финале у само 50 сати играли три веома тешке утакмице што наш посао додатно отежева, али нас и додатно мотивише. Противник би нам највероватније био Партизана који има далеко бољи распоред. Дакле, наша ситуација није нимало пријатна, али обавеза клуба је да се иде на највиши могући пласман.

Када је реч о фаворитима Вукоичић нема дилему:

Мислим да није велика мудрост и филозофија ако кажем да тимови из Јадранаске лиге имају предност. Ми не бежимо од нашег циља, али Раднички као домаћин је у бољој позицији, а Партизан фаворизује лакши распоред. Све те околности нама појачавају мотивацију и дају неку врсту додатне будности – констатовао је Вукоичић и потом додао:

Много ствари ће одлучивати победника. Систем такмичења по којем се игра је непредвидив. Није то само случај у Србији већ у целој Европи, па се по правилу дешавају изненађења. Са те стране Куп носи неизвесност, а тим који се брже прилагоди противнику је у предности. Нема ту много припреме, углавном се све своди на усмени договор. Фактор који може битно да утиче је поставка игре са пуно играча у ротацији. То је значајна предност јер тим не мора да зависи од једног одређеног играча, веч тражења најбоље поставе која може лакшим путем до победе.

Радивојевић: Пред нама је озбиљан задатак

img_2823

Вук Радивојевић је уз Ракочевића једини играч у редовима Црвене звезде који је освојио Куп Радивоја Кораћа у црвено-белом дресу. Заменик капитена и организатор игре, Радивојевић, изнео је своја очекивања:

„Сваки трофеј много значи, за екипу и навијаче. Од нас се очекује да га освојимо и то са правом. Не памтим када је у клубу и око њега била овако добра атмосфера. Коначно су се све карте поклопиле и то се види. Навијачи су то препознали и дају нам огромну подршку. Очекивања су велика, а пред нама је озбиљан задатак. Надам се да ћемо га испунити.“

 

ssСуботић: Жеља је огромна

 

Крилни центар, Бојан Суботић, већ другу годину заредом наступаће на финалном турниру Купа Радивоја Кораћа у дресу Црвене звезде. Прошле године стигао је до финала, ове године жели корак даље:

Сваки трофеј много значи, за екипу и навијаче. Од нас се очекује да га освојимо и то са правом. Не памтим када је у клубу и око њега била овако добра атмосфера. Коначно су се све карте поклопиле и то се види. Навијачи су то препознали и дају нам огромну подршку. Очекивања су велика, а пред нама је озбиљан задатак. Надам се да ћемо га испунити.“

 

Тежак жреб не смета много Суботићу:

Највише се помиње мањак среће који смо имали приликом жреба. Ипак, добили смо најбољу екипу из домаћег шампионата, с обзиром да је Мега Визура била на другој страни костура. А, потом идемо на домаћина који поред квалитета можда да рачуна и на велику подршку навијача. А, што је пут тежи, успех је слађи.“

 

sp-covic_310x186Филип Човић: Звезда има тим за респект

Омалени плејмејкер Војводине, Филип Човић, први пут ће играти против Црвене звезде од одласка из њених редова:

“ За Црвену звезду ме још вежу и лепе успомене, много добрих другара и сјајни навијачи – Делије. Звезди нико нема право да прети, јер има тим за респект, али ми ћемо се потрудити да пружимо што бољу партију.“

Црвена звезда је у својој историји 46 пута учествовала у националном Купу. Црвено-бели су пет пута освајали пехар намењен победнику, а било је то 1971, 1973, 1975, 2004. и 2006. године.

s

Звезда је укупно одиграла 145 утакмица у Купу са билансом од 103 победа и 42 пораза. Најубедљивију победу Звезда је уписала против Ергонома из Ниша у сезони 1976/1977 (106:51), а најубедљивији пораз је забележен од лесковачког Здравља у сезони 2001/2002 (95:62).Највише одиграних Куп утакмица има Предраг Беогосављев (38), док је највише поена у Купу постигао Слободан Николић (516). Највише поена на једној Куп утакмици убацио је Небојша Илић (42) у сезони 1992/1993 у осмини финала против Биг Енекса.

Дуел Црвене звезде Телеком и Војводине Србијагас на програму је вечерас од 21 час, а сви који нису у прилици да дођу у „Језеро“ и подрже кошаркаше Црвене звезде, моћиће да уживају уз канале Арене која је откупила права за цео финални турнир.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

13 comments

Luka феб 8, 2013 at 20:57

http://www.mondo.rs/s277654/Sport/Kosarka/KUP-_Nema_ulaznica_za_drugo_polufinale.html na sve nacine nas sabotiraju i pokusavaju da sprece neminovnost,a to je trofej koji ce zavrsiti u nasim vitrinama.A OVIMA IZ KRAGUJEVCA NE BI DAO NI TRKE PASA DA ORGANIZUJU U BUDUCNOSTI,KRAJNJI NEPROFESIONALIZAM!

Reply
dr феб 8, 2013 at 19:42

https://www.facebook.com/pages/Popis-svih-Delija-na-Fejsbuku/491327290932176
Pokrenuli smo akciju „popis svih delija na fejsbuku“ da vidimo koliko nas ima. ko hoce neka lajkuje stranicu,a ko nece opet neka lajkuje i neka posalje link svakom drugu koji navija za zvezdu 🙂

Reply
mare феб 8, 2013 at 18:22

Iako imamo najkvalitetniji tim, nisam 100% siguran da mozemo da osvojimo kup. Budimo realni, Partizan je odigrao sa 30% snage juce protiv Slobode. Svako ko je gledao tekmu na Areni moze da potvrdi. Mi igramo protiv najbolje ekipe u nasoj ligi. O polufinalu koje igraju sa Mega Vziurom necu ni da pricam. Trener Dejan Milojevic, tu je Velickovic, prava Partizanova filijala. Nece nama biti lako ni protiv Vojvodine, a kamoli protiv Radnickog, s obzirom da se igra u Kragujevcu. Naravno, zelim puno srece momcima, i… Zvezda je zivot sve ostalo su sitnice!

Reply
DELIJA LO феб 8, 2013 at 17:40

Da li ima neko viska 2 karte za Zvezda – Ulm?? Ako ima neka mi odgovori ovde hitno je …

Reply
bane феб 8, 2013 at 14:58

ajmo bre svii na vaterpolo veceras…. potrebni smo klubu 😎

Reply
GABONSKI LJUTUTTUK феб 8, 2013 at 13:14

Hrabro,Zvezdo!

Reply
Zvezda Velikan феб 8, 2013 at 12:04

Niko nas nece zaustaviti da kultni trofej vratimo u nase svete vitrine na Kalisu!
Ginite momci i gazite sve pred sobom, najaci smo u to nemam dilemu!!!

Reply
Libijac феб 8, 2013 at 15:10

taj trofej ide u Zeleznik, nesrecnice! Ja sam zvezdas , ali tako je!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nema ljutnje…

Reply
bane феб 8, 2013 at 15:20

ajde glodaru pali sa zvezdinog sajta…

Reply
forza stella rossa феб 8, 2013 at 15:55

Arapine,ne kaki…..Trofej ide na Kalemegdan u vitrine,naravno ako ga osvojimo!

Reply
DELIJA феб 8, 2013 at 19:20

DA LI JE MOGUCE DA TOLIKO MOZES DA LAZES I BUDES OSTRASCEN!!! TI NAVIJAS ZA ZVEZDU??? AJEDE NEMOJ MLATITI MOLIM TE!!! A STO SE TROFEJA TICE, LEPO PISE U UGOVORU O POSLOVNO-TEHNICKOJ SARADNJI IZMEDJU ZVEZDE I FMP-a LEPO PISE DA SVI TROFEJI I REZULTATI KOJE NAPRAVI CRVENA ZVEZDA TELEKOM PRIPADAJU CRVENOJ ZVEZDI SA MALOG KALEMEGDANA!!!

Reply
Libijac феб 9, 2013 at 03:09

Lozim vas , koji vamje Ku*ac…. 🙂

Reply
Delija феб 8, 2013 at 12:04

Veceras bi trebalo podrzati i vaterploste (isto protiv Vojvodine). Zar je moguce da ljudi idu na utkamice jedino ako Delije, kao grupa, zvanicno idu? Treba podrzati Zvezdu i kada nema organizovanog navijanja. Karta je 250 din, tako da cemo malo i finansijski pomoci klub.

Reply

Leave a Comment