Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Победа у Анталији против Рида (3:0)

image (5)Током друге фазе припремног периода фудбалери Црвене звезде одиграче девет контролних мечева. Први је на програму био у петак 8. фебруара против ауистријског Рида, који су црвено-бели решили у своју корист резултатом 3:0. Тренер Јанковић одлучио се да меч почне са следећим саставом:Кировски, Микић, Петковић, Пантић, Младеновић, Милијаш, Миливојевић, Милуновић, Савићевић, Лазовић и Мудрински. Меч ће судити судијска тројка из Пољске на челу са главним судијом Килом и помоћницима Саџуком и Вјежбовски. Екипа Рида игра у следећем саставу: Шобер, Цигл, Шикер, Гартлер, Родригез, Риглер, Хинум, Хаџић, Жуљ, Рајфелт Шамер и Волш.

Утакмица је почела.

5′ Као што је и најавио, тренер Јанковић је поставио екипу високо на половини противника и из такве поставке црвено-бели су већ у трећем односно четвртом минуту имали две полу-прилике. У обе ситуације, учествовали су Милијаш и Лазовић, који су високим пресингом одузимали лопту ривалу на њиховој половини. У првој ситуацији, Лазовић је шутирао преко гола, да би други шут после лажњака био изблокиран.

12′ Одличан шут Милијаша са 25 метара који голман Рида Шобер избацује у корнер.

13′ Гол! Након корнера, који такође извео Милијаш, лопта је пала у срце шеснаестерца где се најбоље снашао Милуновић, који је довео свој тим у вођство.

15′ Прекид искоса извео је Милијаш, набачену лопту на пенал главом је захватио Миливојевић, али промене резултата није било.

20′ Контра Црвене звезде по левој страни, преко Милуновића и Младеновића. Центаршут брзоногог левог бека био је нешто јачи, и лопта је завршила тик поред стативе гола Рида.

24′ Лепа акција Милијаша и Савићевића након које су дупли пас разменили Лазовић и Микић. Наше крило је покушало спољним делом копачке да савлада голмана, али ударац није био довољно прецизан.

27′ Након једне испуцане лопте далеко на половину противника, Вукан Савићевић је одиграо одличан пас према Милуновићу, међутим испред нашег нападача је реаговао штопер Рида, и избацио лопту у корнер. Након ударца из угла, није било никакве опасности по гол голмана Шобера.

29′ Након једне испуцане лопте с половине Рида пред нашим голом нападач Рида и голманАлександар Кировски су се нашли у дуелу, који је судија Кил окарактерисао као слободан ударац за аустријски тим. Чувар мреже црвено-белих зарадио директан црвени картон. Уместо њега, на гол је стао Весић, с обзиром да је у питању искључење са правом замене. Након слободног удараца, лопта је погодила живи зид, и није било веће опасности по наш гол.

34′ Центаршут са леве стране, до лопте долази Савићевић, одлично шутира са ивице казненог простора, али замало непрецизно.

39′ Прва прилика за аустријски тим. После једног ценатшута, највиши у скоку био је Родригез, али је Весић зауставио његов ударац.

40′ Гол! Слична ситуација, само на другој страни. Прекид искоса са леве стране, са неких 30 метара извео је Лазовић, упутио је одличан центаршут на који је најбоље реаговаоМиливојевић и неодбрањивим ударцем главом закуцао лопту у доњи десни угао гола Рида.

Завршено је прво полувреме.

46′ У другом полувремену, Александра Пантића је на позицији штопера заменио Урош Спајић. Након слободног ударца за Црвену звезду са 25 метара који је извео Ненад Милијаш, лопта је погодила живи зид.

55′ Одлично изведен ударац из угла једног од најбољих појединаца на данашњем мечу капитенаМилијаша, међутим, одбијену лопту на коју је натрчао Лазовић укротио је голман Шобер.

64′ После продора Микића по десној страни и комбинације са Савићевићем, млади првотимац црвено-белих проиграва Милуновића који се налази у готово идеалној шанси, међутим судија Кил из само њему познатих разлога прекида игру, досуђује фаул Савићевића и спречава Црвену звезду да можда дође и до још убедљивијег вођства.

75′ Јак ветар омета течнију игру оба тима. Црвено-бели и даље надмоћнији ривал, Аустринајци потпуно безопасни у нападу. Тандем штопера Петковић – Спајић функционише добро, као и уосталом у првом полувремену Пантић – Петковић.

80′ Огњен Ожеговић је заменио Луку Милуновића.

83′ Гол! Након једног напада црвено-белих, један дефанзивац Рида је вратио лопту ногом свом голману који је ухватио у руке, након чега је судија досудио индирект. Лопту је само дотакаоМикић, а Милијаш је закуцао у мрежу са пет метара.

85′ Други жути картон односно црвени картон за Уроша Спајића, с тим да овога пута Аустријанци нису прихватили право замене, тако да ће наш тим у последњих пет минута играти са играчем мање.

Крај утакмице.

Последњи звиждук судије Кила означио је почетак великог пљуска у Анталији. Међутим, наши играчи иако покисли, терен хотела „Калиста“ напустили су изузетно задовољни. Оправдани разлог за то даје им одлична игра и победа над аустријским прволигашем убедљивим резултатом. Током свих 90 минута, наш тим је био доминантан, испуњавао је све захтеве тренера Јанковића. Високи пресинг, агресивност у нападу, сигурност у одбрани красили су црвено-беле, а као плод свега тога су и три лепа гола. Већ сутра од 16 часова и 30 минута по српском времену, односно сат касније по турском, Црвена звезда игра други меч против Локомотиве из Тбилисија, на коме ће шансу добити играчи који нису данас били у првом плану

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

26 comments

pop феб 9, 2013 at 02:05

Nadam se da ce se Sale dokazati u pravom svetlu zato sto je VELIKI ZVEZDAS i zato ga volim. Do sada je imao izgovor a sad je sve kako je on zeleo. Puna podrska za Saleta.
ZVEZDO VOLIM TEEE

Reply
JedinoSever феб 8, 2013 at 22:27

Bili kako bilo, cela ova prica ok FK-a mi se ne svidja. Cini mi se da svako vuce na svoju stranu. Jedno znam, ode li Cova, stize katanac.

Reply
marko bl феб 8, 2013 at 22:06

svaka cast za pobedu..dobro je da redjamo pobede..a sad o golmanima nasim..pa nama je kirovski bio dobar samo dok je sedio na klupi..ja mislim da nas sve jedan golman je najbolji dok je na klupi..dajte pravog golmana

Reply
mister феб 8, 2013 at 20:42

naravno uvijek se nadje neko da pametuje, te nije dobro ovako, a treba onako, svi pametni i svi treneri, hajde iskulirsjte malo

Reply
ne zanosite se феб 8, 2013 at 20:15

dali smo 3 komada, ali iz prekida, onakve golove nijedna ekipa u jsl nece da primi
1 gol, milunovic sa 5m sam daje gol
2 gol, opet iz prekida
3 gol iz indirekta, bez sanse
a 2 sanse koje smo imali, milunovic i lazovic, nismo dali, zicere ne znamo da zabijemo, ali zato znamo da dobijamo crvene, da pravimo rupetine u odbrani gde golman treba da istrcava i pravi crvene i da ostajemo sa igracem manje u 2otoj minuti, da da , da je bila zvanicna utakmica, igrali bi 10 na 11
pa onda sansa za rid kad je mikic bio sam na dvojicu ridjana kod desne stative itd itd
sve je isto kao jesenas, nemojte da se zanosite , to su isti manekeni, zabusanti, sa istim trenerom, ove utakmice nista ne znace, igramo sa nekim sh ekipama, cim krenu zvanicne ima opet da ih pljujete
nama trebaju po dva igraca u svakoj liniji, i novi trener,
ne zanosite se vise, opet ce fkcz da osramote manekeni

Reply
Laki феб 8, 2013 at 20:19

Milunovic da gol sa gol linije maltene nakon kornera neko mu spustio( mislim protiv novog pazara)
Drugi gol sto da ne,ako se desi situacija moze golda padne.
I dobro sad treci gol haha ;D
Nisu svetska klasa ali me nemozes ubediti da bi ispali iz JSL

Reply
Laki феб 8, 2013 at 20:19

Ne mozes*

Reply
Chinez феб 8, 2013 at 20:09

Kirovski je komedija, tragikomedija. Izgleda da mu je Obama menadzer pa ima dobar status u klubu.

Reply
Zvezda mi je sve феб 8, 2013 at 20:08

Sve mirise na „ZVEZDINO PROLECE!“

Reply
U glavi samo Crvena Zvezda феб 8, 2013 at 19:47

Najbitnije je da oni mogu da istrce 90 minuta,inace smo dobra ekipa koja u jesenjem delu nije imala snaga da izdrzi ni 45min po utakmici! Nadam se da ce biti mnogo bolje do kraja…

Reply
dr феб 8, 2013 at 19:39

https://www.facebook.com/pages/Popis-svih-Delija-na-Fejsbuku/491327290932176

Pokrenuli smo akciju „popis svih delija na fejsbuku“ da vidimo koliko nas ima. ko hoce neka lajkuje stranicu,a ko nece opet neka lajkuje i neka posalje link svakom drugu koji navija za zvezdu 🙂

Reply
maestro феб 8, 2013 at 19:40

i mene zanima bas,znam samo da nas ima mnogo,hahahahha 😀

Reply
Laki феб 8, 2013 at 19:29

Nije da smo lose igrali(rezultat odlican,a po tekst.prenosu vidim da smo i sve vreme napadali.
Samo je malo neozbiljno da dobijemo 2 crvena i u prijateljskoj.
I da,Kiri je ovo drugi crveni(bese jedan u kupu,i sad ovaj)

Reply
marko феб 8, 2013 at 19:23 Reply
ЦЗХН феб 8, 2013 at 19:21

Презадовољан сам прелазним роком-добили смо препорођене Милијаша и Лазовића,Савићевића који већ сада вриједи више од многих,опорављеног Пантића,озбиљније Миливојевића и Милуновића…Фино што су ту Петко и Гаридо,мислим да више нема потребе оптерећивати се разним именима.Још када проради Мудри…

Reply
MaRe Delija феб 9, 2013 at 01:44

Ne zaboravi i Kadua 😀

Reply
aleksandar sd феб 8, 2013 at 18:33

Videcemo, ali Milijasa ne bi trebalo prodavati izgleda je coveku trebalo da odradi pripreme da se stabilizuje, osecam da ce mu prolece biti slicno kao kad je pre par sezona punio sve redom. Ipak je on igrao premier ligu ima to iskustvo, a i sami smo videli u derbiju, nema ga nigde i onda baci keca iz rukava i zakopa ih.. Treba nam ako nista drugo za slobodnjake i kad je gusto. Moze samo bolje gore ne moze.

Reply
marko феб 8, 2013 at 19:17

Sto se mene tice, prodati i rasteretiti budzet, to vazi i za Dimitrijevica! :mrgreen:

Reply
aleksandar sd феб 8, 2013 at 19:33

Dobro Dimitrijevica bih dao i dzabe, covek ima 200 000 platu i ne igra…A Milijasa bih ostavio pa na leto da vidimo sta i kako..

Reply
peXX-ZVEZDA!! феб 8, 2013 at 18:00

Bravo Zvezdo …ovo su samo pripremne utakmice i ocekujem iskupljenje na prolece pocev od PRVOG DO POSLEDNJEG koji bude na terenu!!!!!!
I da ….eh da imam broj tel-a onog Elena da ga nazovem,da ga pitam “Druze,ko koga zaje..va ovde“???
Ne mogu vise da verujem ocima svojim sta ja citam,gledam,sta slusam …..
zna li neko istinu ..ovo lici na sapunicu neku jbt…. :facepalm:

Reply
redjamo pobede феб 8, 2013 at 17:54

Sale je trenercina i derago mi je sto ce to dokazati i to u svojoj Zvezdi

Reply
darko феб 8, 2013 at 17:52

Znao sam da ce Milijas krenuti da igra kao nekad,samo su mu trebale dobre pripreme,samo da nastavimo ovako 🙂

Reply
Aleksandar феб 8, 2013 at 17:43

Svaka cast Savicevicu, sve bolji i bolji..

Ova prica sa Milijasem me malo iritira..
Ispada, da je samo ovako dobro odograo zbog kineza.

Reply
redjamo pobede феб 8, 2013 at 17:50

On uvek odigra ako ne odlicno onda bar dobro. Dosao je kasno prosle polusezone i imao probelma sa kondicijom, sada ga nebi trebalo prodati nikome.

Reply
Zvezdin sin феб 8, 2013 at 17:30

bravo… polako počinjem da vjerujem u fudbalere, jer samo ovakve igre i pobede mogu da vrate poverenje navijača u njih.
Rid je vrlo jak tim, pa pobeda dobija na težini!

Reply
Tole dozivotna феб 8, 2013 at 17:18

Bravo za manekene ipak su pobedili velesilu rid

Reply

Leave a Comment