Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Јанковић: „Наш циљ је да пред гол ривала долазимо у што већем броју“

JankovicЦрвена звезда је савладала аустријски Рид са убедљивих 3:0, а Александар Јанковић није крио да је задовољан приказаним, уз ограду да има још много детаља на којима треба радити и да је процес уигравања тек почео.

– Сигурно је да имам да истакнем много више позитивних ствари него негативних и то ме чини задовољним тренером. Пре свега мислим да смо опет имали једну добру дефанзивну стабилност и добар блок који нам је омогућавао да високо нападнемо ривала и то је суштина ове утакмице. Мотивација свих играча је велика као и жеља да буду на нивоу који се од њих тражи. Труде се да примене све оно што увежбавамо на тренинзима и мислим да је то највећи квалитет ових припремних утакмица. Идемо даље. Победе нам подижу самопоуздање али и даље је најважније испунити сваки задатак који се стави пред појединца и екипу – јасан је Јанковић.

Интересантно изгледа податак да су голове за црвено-беле постизала три различита играча (Милуновић, Миливојевић и Милијаш) а да је играч који је имао највише прилика неко четврти (Лазовић), и да су велики удео у головима имала два потпуно друга играча (Мудрински и Савићевић). Закључак је да Звезда у завршници има велики број играча.

– Наш циљ је да пред гол ривала долазимо у што већем броју. У односу на ривала, и у односу на чињеницу да је Рид физички испред нас јер им брзо почиње првенство, нама је било важно да се трчањем у оба смера изравнамо са њима. Зато нас је и било доста у завршници и зато смо имали велики број различитих акција и различитих долазака пред гол. Радимо на дефанзивној стабилности и из њега крећу брзи, директни и једноставни напади. Кад се одбрана другачије постави све је лакше и кад се крене у напад.

Гаридо је комплетирао редове црвено-белих у Турској.

– Требаће нам дан или два да утврдимо његово физичко стање. Очекујем да ће врло брзо играти. За почетак 45 минута, а касније и више. Верујем да је у добром стању јер је одиграо пре два дана 90 минута за национални тим.

Јанковић још једном истиче да не постоји „први“ и „други“ тим у његовом систему рада.

– Постоје само играчи који се боље или лошије привикну на задатке који су постављени пред њих. Сви ће имати једнаку минутажу и нека покажу шта знају. Изузев Касалице који има упалу ока и младог Караклајића који је добио температуру рачунам на све играче и у наредних неколико дана. Тек против Шахтјора ћу имати најбљих 11 пред очима, односно тим за прво коло пролећа против Јавора – каже Јанковић.

Два црвена картона против Рида не брину Јанковића.

– Кировски и Спајић су поцрвенели, али мислим да је на то утицала и блага потреба судије да се на пријатељском мечу понаша као да је европски такмичарски. Добили смо два црвена картона и то не треба да се понавља али дешава се. Кировски и Спајић су имали такмичарски мотив да заштите свој гол и десило се. После Спајићевог искључења ја сам одлучио да наставимо са десет јер сам желео да екипа проба и такву ситуацију. Играч мање, десет минута пре краја. Покушали смо да и из тога нешто научимо – јасан је Јанковић.

Повезане вести

2 comments

zvezdan феб 9, 2013 at 17:37

Sve ce da nam bude jasno protiv Javora dal da se nadamo tituli ili ne

Reply
Goran феб 9, 2013 at 14:30

Uigravaj ti odbranu, nama napad nije problem.

Reply

Leave a Comment