Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

КРК: Битка за финале (АС 1, 21 сат)

sp-nelsonПрва препрека је прескочена! Црвено-бели кошаркаши савладали су Војводину у петак увече и пласирали се у полуфинале, које играју већ вечерас против домаћина завршног турнира, Радничког из Крагујевца. Дуел Црвене звезде и Радничког други је по реду вечерас, док се у првом полуфиналу од 17 сати састају Партизан и Мега Визура.

Много „прашине“ подигло се претходних дана око квалификовања странаца и броју истих који наступају за Раднички, на крају Крагујевчани су морали да одстране 4 играча, а пријавили су као странце Александра Ћапина, Брајана Еменинга, Терика Вајта и Милоша Борисова. Ипак, Раднички је у четвртфиналу прегазио декласирао Металац са 95:60 и пласирао се у полуфинале, показавши да је и даље један од фаворита за освајање трофеја.

Нешто више минута на утакмици против Металца на паркету су добили Стефан Јовић и Ненад Миљеновић који су мењали Ћапина (играо 20 минута мање него обично), док је одређену минутажу добио и Милош Димић, момак који је одбио уговор са Црвеном звездом почетком сезоне. Најефикаснији код Крагујевчана био је Данило Мијатовић са 16 поена, а пратио га је Вајт са 13 постигнутих кошева.

И поред тога што ће играти без Визера и Марковића, те повређених Варде и Вортингтона, игра Радничког неће доживети значајније измене. Велики број шутева за три поена, одлично трчање на паркету и много кошева у сваком случају. Оно што су у АБА лиги против нас приказали у Београду није све што знају, али овога пута треба обратити пажњу на „pick and roll“ који Ћапин врло успешно изводи са Еменингом, као и шутеве за три поена високих играча Бирчевића и Мијатовића. Мута ће сигурно у вечерашњем полуфиналу значајно смањити минутажу неким играчима у односу на утакмицу против Металца, док на паркету треба очекивати Ћапина вероватно свих 40 минута.

Он је и мотор ове екипе, уз Терика Вајта, најопаснији нападач, али тешко да ће успети да испрати Нелсона обзиром да не напушта паркет током целе утакмице. Звезда своју шансу треба да тражи на ниском посту и лимитираној центарској линији Радничког, скок треба максимално исконтролисати, као и шут за три поена домаће екипе.

40Вукоичић: Раднички је први фаворит, очекујем утакмицу на једну лопту

Своја очекивања од полуфиналног дуела изнео је тренер Црвене звезде, Влада Вукоичић:

Први степеник је прескочен, идемо даље. Нисмо дошли овде да будемо један дан, већ три и да нападнемо трофеј. Сутра нас чека можда и први фаворит турнира. Иако им неки играчи неће играти, то је скуп добрих појединаца који сјајно функционишу на терену и који су добро вођени. Нема много времена и неке посебне припреме. Играли смо пре неких месец и по дана, па ћемо покушати из те утакмице да извучемо неке ствари за Раднички у оваквом саставу„.

Вукоичић очекује отворену утакмицу:

Ако је АБА неки параметар, показали смо да смо врло офанзивни. То су два најефикаснија тима у АБА лиги, два тима са највише асистенција, најбољим процентима шута. Ако би се гледало са те стране, могло би да се каже да ће утакмица бити на велики број поена. Али, ако се зна шта је улог и узме у обзир важност меча, мислим да ће оба тима гледати како прво да реше неке одбрамбене задатке. С обзиром да је кошарка непредвидива, а утакмица жива ствар видећемо како ће све то да изгледа на терену. Нико не може да предвиди са каквим процентима ћемо да шутирамо слободна бацања, како ће да иде шут… Али, дефинитвно утакмица неће бити лака и неће бити решена великом разликом. Биће отворена до самог краја, до последње лопте„.

Предност Радничког може бити домаћи терен:

Како год то неко гледао, они су на домаћем терену и имају велику предност. Ја бих волео да смо ми домаћини у „Пиониру“. Са друге стране, Партизан има јако добар распоред, не само у смислу снаге и квалитета противника, већ мислим и на одигравање утакмица. Данас су одмарали, тренирали и могу натенане да се спреме и посматрају шта ми то радимо. Ми смо играли вечерас у девет. Потенцијално финале би било у 50 сати. За то време бисмо требали да играмо три утакмице. Да ме неко не схвати погрешно, све је то регуларно, само правим компарацију шта је чија предност. Дефинитивно су та два тима у бољој позицији од нас, што не значи да се нећемо борити и да се предајемо унапред„.

Полуфинални дуел Црвене звезде и Радничког на програму је вечерас од 21 час, а директан ТВ пренос је на Арена спорт 1 каналу.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

16 comments

perus forza stell rossa феб 9, 2013 at 21:00

http://www.profreetv.com/index.php?content=watch&tvid=256
napred, zvezdo, samo napred, zvezdo!

Reply
Libijac феб 9, 2013 at 20:40

ja ne vidim gde je logika kad se kaze da je Radnicki prvi favorit, ako nam je ekipa koja igra bez 4 igraca prvi faavorit, onda je*es i nasu ligu i zvezdu i partizan!

Reply
Damjan Martinovic феб 9, 2013 at 16:50

Nas trener je na izuzetno elegantan nacin objasnio razliku izmedju utakmica koje igra Partizan i nasih utakmica.Sem boljeg kostura,dobili su i bolji raspored.Sve te stavke on je izneo mirno i koncizno,ni reci vise ni manje.Nema se sta ni dodati ni oduzeti i to mi se svidja.Trener jedne Crvene Zvezda mora biti gospodin covek.Vlada je bar kad je taj deo u pitanju pokupio sve moje simpatije.S druge strane brda,drugi klub,drugi trener i druga pravila.I samo neka ostane tako.Zna se ko su gospoda,a ko primitivci.Ja bih jos dodao samo jednu „slucajnost“,kako to da RTS prikazuje utakmicu Partizana direktno,a Zvezdu i Radnicki kao veliki derbi,mozda i dva najbolja tima snimak?Evo dok ovo pisem,na RTS-u je trenutno zenska odbojka i utakmica izmedju Mega Vizure i Tenta.Hajde da se ne lazemo,ja mislim da to gleda samo uza rodbina i momci tih devojaka.A za vreme utakmice na RTS 1 ce biti film „Lice sa oziljkom“,dakle nesto sto se pustalo i pustace se jos par stotina puta i zbog cega apsolutno nista ne gori pod nogama da se gleda,a na RTS 2 Antisemitizam i Srbi.Nemam reci,dodvoravanje (da ne upotrebim tezu rec) Evropskoj Uniji,koja se raspada.Nemam reci za RTS,ali zar to vise ikog treba da cudi!!!

Reply
kiborg феб 9, 2013 at 15:52

Uopste ne vidim na koji nacin mi mozemo da izgubimo od Radnickog!? Ne vidim ni jednu njihovu prednost u odnusu na nas. MI jedino ako sami sebe pobedimo tad imaju sanse u suprotnom ocekujem +10 za nas!

Reply
Zvezda Velikan феб 9, 2013 at 15:05

Uopste je smesno uporedjivati Radnicki sa jednom Zvezdom!
Igraci Radnickog su amateri, osim Capina… to su ucenici koji i dalje nemaju iskustvo. Zvezda ima tim sa prekaljenim majstorima kosarke, Rakocevic, Simonovic, Katic, Radivojevic, Skot, Nelson…
Nikako ali nikako nebi smela pobeda da izostane, to bi bila bruka na kvadrat.. Samo Zvezda!

Reply
peXX-ZVEZDA!! феб 9, 2013 at 15:51

Sta li ti uzimas jbt ….?????? 🙄

Reply
Tole dozivotna феб 9, 2013 at 13:34

Најстроже је забрањено:

1. Вређати било кога на било који начин и користити вулгарне изразе
2. Писати цео коментар или његов већи део великим словима
3. Називати друге клубове и навијаче погрдно

xaxa pa da li se bas ovo primenjuje…tesko

Reply
Tole dozivotna феб 9, 2013 at 13:33

Ove cemo odrati lagano…samo jedna sugestija sklonite vise ovaj prosijacki sesir za rukumetni klub…ne dam ni dinara iako volim Zvezdu,dug neka vrate oni lopovi koji su ga i napravili

Reply
spawn феб 9, 2013 at 14:53

slazem se sa tobom samo sto ja ne dam nista dok je butulija u klubu…za fk isto ne bih dao ni dinara jer je sasvim dovoljno sto placam kartu za utakmicu,nek vrati dzajic,ukic,toplica…deo onog sto su ukrali i fk ce se iscupati iz dugova…ovi sto su ti nalupali ove minuse verujem da prvi nisu dali jedan jedini dinar i da ga nece dati

Reply
никола феб 9, 2013 at 13:17

Мени у најави РТС-а пише да преносе меч!

Reply
Nemanja феб 9, 2013 at 13:47

RTS prenosi samo Partizan,a nama daju snimak. :facepalm:

Reply
Igornbgd феб 9, 2013 at 16:55

ako neko nema as1 idite na http://www.utakmica.rs i nadjite prenos tu. Pozdrav

Reply
Kroksy феб 9, 2013 at 13:08

Opet glupa arena koju nema pola Srbije :facepalm:

Reply
Dzoni феб 9, 2013 at 13:45

Nije Arena glupa nego je glup RTS. 😉 Arena je odlican sportski kanal. 😀

Reply
Laki феб 9, 2013 at 14:37

Nije glupa Arena,oni kupili prenos,glup je RTS

Reply
Oliver феб 9, 2013 at 14:58

Na toj glupoj ARENI kako kazes su dva najbolja kosarkaska znalca Kole i Edin.Posebno Edin drzi kosarkasku materiju u malom prstu i moze da bude profesor kosarke Tegeltiji,Dendi,Sarencu i drugima!!!

Reply

Leave a Comment