Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Каду хоће иза шпицева да игра, Касалица опет на терену

image (7)Бразилац Каду се и дефинитивно вратио у јак ритам Звездиних припрема после јесење паузе због повреде и операције колена. Омалени везиста је одиграо 90 минута против Локомотиве (Тбилиси) и био сигурно најбољи на терену. Каду истиче да је повреда прошлост, да страха нема и да размишља само о што бољој припреми за наставак сезоне.

„Много је времена прошло од кад сам одиграо последњу утакмицу и зато сам задовољан ониме где сам сада. Ипак, треба да прође још много времена док не дођем у праву форму. Немам никаквих проблема са ногом и са страхом од обнављања повреде. Све је у реду. Кад почне првенство бићу супер и помоћи ћу екипи максимално да прави победе и да иде до титуле шампиона„, каже Каду.

Искусни бразилски везиста је против Локомотиве променио три места у тиму. Играо је и на позицији задњег везног и као десно крило али и као централни везни, односно полушпиц.

„Највише ми одговара кад играм иза нападача, као офанзивни везни. Зато што тада могу да постигнем гол или асистенцију. То ми је најлепше.“

Каду каже да ће о његовим играма на пролеће одлучивати тренер Александар Јанковић.

„Ја ћу да радим а шеф ће да каже колико ћу играти и на којој позицији. Видећемо…“

Касалица поново на тренингу

image (8)Вест дана за фудбалере Црвене звезде на припремама у Анталији била је да се тренинзима вратио Филип Касалица. Брзоноги репрезентативац Црне Горе два дана је паузирао због упале ока. Мировање је било обавезно, чак му је било забрањено и да излази напоље па није посматрао ни два пријатељска меча својих другова. Ипак, Касалица је у недељу ујутру одрадио читав тренинг са једним делом екипе (група која није играла против Локомотиве), док је остатак тима имао тренинг опоравка. Јанковић је пред оне који су дуже тренирали ставио вежбе брзине а затим игру на два гола на скраћеном терену уз најпре два додира, а касније слободну игру. Шале на рачун Касалице обележиле су тренинг. Црвено-бели су све упознавали са својим другом као да је нови играч и тражили да се његов долазак забележи јер је Звезда добила вредно појачање.

„Не само да ме зезају другови него и шеф Јанковић каже да је добро да сам стигао на припреме. Ето шта се деси кад човек паузира два дана због проблема са оком. Не знам шта се тачно десило, углавном очни капак се упалио, десно око се малтене затворило. Сад је све много боље, али пропустио сам два дана рада. Нема везе, све ћу надокнадити„, каже Касалица.

Селектор Црне Горе је долазио два пута да на мечевима са Ридом и Локомотивом гледа Касалицу али безуспешно.

„Знам да је селектор био, чули смо се телефоном али нисмо се видели јер нисам излазио из хотела. Надам се да сада нећу изгубити место у репрезентацији„, насмејао се Касалица.

И прошле зиме је брзоноги нападач имао проблема са повредом на припремама у Анталији, али је на пролеће био један од најбољих играча и постизао голове на важним мечевима.

„Нека се то понови. Сви Звездаши знају који су то голови били и како су били слатки па нека дођу и сада, опет после повреда и паузе у припремама. У првом делу ме је мучила тетива, сада ме мучи око, али на крају ће доћи голови а то је најважније„, јасан је Касалица.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

ja bre феб 11, 2013 at 00:53

Sa Kaduo pod hitno produžiti ugovor posle povratka sa priprema!

Reply
ja bre феб 11, 2013 at 00:54

Kaduom*

Reply
bata011 феб 11, 2013 at 19:21

Njemu treba ponuditi dozivotni ugovor i dati mu drzavljanstvo. Jedan od retkih stranaca koji voli Zvezdu.

Reply

Leave a Comment