Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаФудбал

Селидба бивших Звездиних странаца: Исах у Верији, Ади у Загребу, Оумаруа траже Кинези

На самом крају прелазног рока, многи фудбалери променили су клубове, а међу њима је било и неколико некадашњих играча Црвене звезде. Наиме, Звездини странци, Ли Ади и Авал Исах променили су клубове, док су велике шансе да то уради и Камерунац из Војводине, Абубакар Оумару.

lee-addyЛи Ади, сасвим неочекивано, појачао је загребачки Динамо, у који је дошао из Кине, из . Према неким информацијама, Динамо ће након шестомесечне позајмице моћи да откупи уговор двадесетдвогодишњег дефанзивца. Репрезентативац Гане провео је у Звезди 16 месеци, за то време одиграо 32 меча, без постигнутог гола. Више је остао упамћен по проблемима које је правио, пре свега по повратку из Гане, приликом наступа за репрезентацију, јер је неретко каснио. Међутим, када је играо, углавном је играо сјајно и против Јавора и Телеоптика доживео праве овације. Ушао је и у друштво Милана Бишевца, када је након искључења Весића против Баната обукао голмански дрес и стао међу стативе. Након Звезде заиграо је за Далијен, а наредних шест месеци, као што је већ речено, провешће у Загребу.

isahАвал Исах, некада љубимац Звездиних навијача, дрес Розенборга заменио је дресом грчке Верије. У Звезду га је у зиму 2009. године довео Илија Ивић, а већ на дебију, у вечитом дербију (1:1) одиграо је сјајно, али је утисак покварен голом Мореире у 96. минуту, за реми на ЈНА. Након тога, Звезда је упала у највећу кризу у својој историји, а Паркер и Исах желели су да оду из Београда. Практично су нађени на аеродрому, и Исах је одлучио да се врати и остане у клубу, док је Паркер био неумољив и отишао. Након тога, каријера му је у константном паду, док је Исах остао у Звезди још две године, до лета 2013, када је након две и по године и 76 одиграних мечева (65 у првенству) отишао у Норвешку, у Розенборг. У Звезди је постигао један гол у лиги, у Пожаревцу, против Младог Радника, са преко 30 метара и један у Купу, против чачанског Борца. У Розенборгу је био годину и по дана, одиграо укупно 37 мечева, да би ове зиме прешао у грчку Верију.

abu oumaruАбубакар Оумару, који нам је више остао у сећању као играч Војводине, који нам је неколико пута у протеклих неколико година загорчао живот, могао би да појача кинески Шандонг, који води Радомир Антић. Он је у Звезду стигао из Кине, са Исахом, остао и лета 2009. у клубу, али по мишљењу тадашњег тренера, Петровића, није био довољно квалитетан, па је након само 13 одиграних утакмица и 2 постигнута поготка отишао у ОФК Београд. Ни на Карабурми се није прославио, јер је постигао само 3 гола на 23 утакмице, али је ипак потписао за Војводину, у лето 2010. Тамо је на 72 утакмице постигао 24 поготка, од чега неколико против Црвене звезде, против које је био посебно мотивисан. Овог лета помињао се као потенцијални повратник на Маракану, али Ратко Буторовић није желео ни да чује за то. Према последњим информацијама, могао би да појача кинески Шандонг, иако су Новосађани истицали да желе да га задрже. Дебитовао је за репрезентацију Камеруна прошле године.

Свим момцима, МЦЗ у име навијача Црвене звезде жели срећу у даљој каријери!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

Damjan Martinovic феб 12, 2013 at 22:24

I Darko Kovacevic je jednom isto tako stao na gol one jedne sezone u Zvezdinom dresu,fenomenalne 1994./1995. kad smo osvojili duplu krunu sa Ljupkom na klupi.

Reply
aleksandar sd феб 12, 2013 at 14:07

Treba dres da nam ima ovakve nijanse kao kod Isaxa na ovoj slici i Abua, da glavna bude crvena boja.

Reply
Petar феб 12, 2013 at 13:45

kad igramo danas?

Reply

Leave a Comment