Moja Crvena Zvezda
Најновије

Јанковић: Првенствена са Слованом

image (1)Задовољан је био Александар Јанковић после победе над Слованом (1:0) у утакмици која се може назвати правом првенственом.

– Да, заиста. Слован смо и одабрали за ривала зато што знамо да ће са њима меч бити првенствени. Као за бодове. Јесу ово пријатељске утакмице али захтев пред играима је да их доживљавају као за бодове. Они то и раде, зато смо победили. Задовољан сам приказанима. Испунили су све што се тражи, уз наравно ограду да постоји простор за корекције и напредовање читавог тима пре свега у ситуацијама кад смо могли боље да контролишемо лопту и организованије прилазимо њиховом голу – јасан је Јанковић.

Тренер Црвене звезде не мисли да су нова два црвена картона производ недисциплине или неког сличног проблема.

– Картони код судија на пријатељским, припремним мечевима лете као „конфете“. Једноставно је тешко погодити критеријум. Савићевић је добио због два жута, а само је други старт био за картон, а Милуновић је реаговао након што је добио ударац у главу од противника. Искористили смо право замене играча и окончали меч са 11 играча – каже Јанковић.

После дужег времена своје минуте добио је и Филип Касалица. Одмах је уписао асистенцију.

– Знамо колико може Касалица и нема ту дилеме. Његова брзина и агресивност су важни за овај тим. Није за мене изненађење што је одиграо добро. Враћа се после неколико дана паузе и биће све у реду – јасан је Јанковић, који је додао да су његови играчи имали мотив више да победе на данашњем мечу, због елиминације из европских такмичења пре две и по године од истог противника.

– Сигурно да им је то био подстрек више, и треба да имају такав мотив, али далеко од тога да смо овом победом вратили дугове. Њих ћемо враћати у европским такмичењима.

Црвена звезда наредни припремни меч игра већ у уторак 12. фебруара против екипе Шан (Лихтенштајн). Утакмица се игра на теренима хотела „Калиста“ од 15,00 часова (сат раније по српском времену).

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

banana феб 12, 2013 at 12:40

Kad će snimak sa utakmice sa Slovanom?

Reply
radovan феб 12, 2013 at 00:13

Svaka cast momci,samo agresivno….

Reply

Leave a Comment