Moja Crvena Zvezda
Женска кошаркаКошарка

Вечити дерби на старту купа Циге Васојевића

 kup-milana-cige-vasojevica-2012Од 21. до 24. фебруара на програму је заврши турнир Купа Милана Циге Васојевића за кошаркашице. Осам најбољих српских женских колектива бориће се у хали СЦ Колубара у Лазаревцу за овај престижни пехар, а у сали градске општине Лазаревац одржано је и жребање за предстојеће текмичење.

Вољом жреба одређено је да кошаркашице Црвене звезде већ на самом старту турнира одмере снаге са вечитим ривалом, екипом Партизана која се у овој сезони такмичи у регионалној МЖРКЛ лиги и након 19 мечева не зна за неуспех и убедљиво држи лидерску позицију. Са друге стране изузетно талентована генерација ЖКК Црвена звезда нема премца у домаћој лиги где су током досадашњег такмичења забележиле скор од 18 победа уз свега један пораз.

Након жреба, тренер црвено-белих кошаркашица Зоран Ковачић је изјавио:

– Партизан је апсолутни фаворит не само у нашем мечу, већ и на целом турниру. Имају најискуснији састав, а на наме је да борбеном игром покушамо да парирамо великом фавориту.

Парови 1/4 финала Купа Милана Циге Васојевића:

Војводина Нови Сад – четвртопласирани из 1. ЖЛС

Партизан Београд – ЖКК Црвена звезда Београд

Радивој Кораћ Београд – Раднички Крагујевац

Вршац – Јагодина

За сада још увек није познат осми учесник финалног турнира, али највише изгледа за то имају екипе Шапца и Шумадије из Крагујевца.

Повезане вести

1 comment

XX феб 16, 2013 at 00:38

Nema predaje!

Reply

Leave a Comment