Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Вукоичић пред дерби: Фаворита нема, Нелсон ће играти

img_1082Пред кошаркашима Црвене звезде Телеком је нови велики изазов – 217. вечити дерби. Црвено-бели у недељу у 21 час дочекују Партизан у дворани Пионир. По унапред утвр]еној пракси, карата неће бити у слободној продаји, биће дозвољен улазак само са сезонским картама. Вечитом ривалу ће бити уступљено 30 карата за Д трибину, која ће бити резервисана за навијаче црно-белих. Власници сезонских карата за Д трибину ће на овој утакмици улазити на улаз Ц.

Само недељу дана после сусрета два ривала у финалу Купа Радивоја Кораћа, навијаче очекују нови Вечити дерби, такође са огромним улогом. Кигашки регионалног такмичења се ближи крају, оба тима се боре за што боље позиције. Тренер Звезде, Влада Вукоичић, осврнуо се управо на период који је пред црвено-белим тимом:

Доста жив период је иза нас, али може да се каже да имамо још веће изазове пред нама. Као што видите, ова сезона АБА лиге је најзанимљивија сезона од како се игра ово такмичење. Велики је улог – пролазност у Евролигу, шест-седам тимова је на неки начин зеинтересовано да уђе на Фајнал-фор. Лига се приближава крају, остало је још шест кола, јасно је да свака утакмица добија на значају и тежини. Свака победа вреди пуно – изјавио је стратег црвено-белих, пре него што је прокоментарисао наредног противника Звезде:

Играли смо са Партизаном практично две утакмице у два дана, а сада играмо још једну. То је тим који добро познајемо. Ово је увек утакмица која је сама по себи велика мотивација и инспирација. С обзиром да су оба тима у врху, ово је утакмица која можда може да понесе епитет и дербија лиге. Доста се прича шта би одређени исходи могли да значе за један и други тим, али ја покушавам да играчима спустим тензију. Ово јесте вечити дерби, који увек носи специфичан набој, али је такође само једно од 26 кола АБА лиге. Ако посматрамо утакмицу без превише емоција можемо много боље да одиграмо и да се надамо позитивном исходу – рекао је Влада Вукоичић, и у указао на нешто битно:

Победа против Партизана нам ништа не вреди ако у преосталим утакмицама не будемо играли добро. Много смо прошли – и доброг и лошег, а много тога нас још чека. После првог дела сезоне смо рекли да нас чека паклени јануар, сада смо у пакленом фебруару, па ћемо имати и паклени март, и тако до краја сезоне.Не треба да одвлачимо пажњу, концентрацију и стварамо непотребну тензију због једне утакмице – констатовао је тренер Звезде, а онда се осврнуо на улогу фаворита коју поједини медији приписују црвено-белима:

У нормалним околностима у дербију никад није било апсолутног фаворита. Међутим, с обзиром да играмо пред нашом публиком сигурно да постоји блага предност на нашој страни. Партизан има појачану мотивацију и то нас упозорава да подигнемо нашу мотивацију на виши ниво. Та мотивација може да изазове минијатуру неког појединца што може да буде језичак који ће бити тас на ваги. Минимална је разлика на табели, оба тима су „жива“ у испуњењу циљева. Надам се да ће сви учесници утакмице: играчи, стручни штабови и управе клубова својим личним примером урадити све да дерби прође у границама фер и спорт борбе – рекао је Вукоичић, који је након тога кратко обавестио навијаче Звезде да ће МВП финала Купа Радивоја Кораћа, Демаркус Нелсон, бити спреман за утакмицу против Партизана.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

13 comments

Ante Pavelic феб 17, 2013 at 00:19

Nemojte da preterujete sutra, da se ne bi moj ucenik Franjo i ja okretali u grobu. Dosta ste pobedjivali u svim mogucim sportovima, pustite i nas neku tekmu da se radujemo.

Reply
Majstor феб 16, 2013 at 21:22

Meni je ovaj Vlada najjaci trener Crvene Zvezde
pred utakmicu ishvali protivnika,a onda ga razmontira :mrgreen:

Reply
Oliver феб 16, 2013 at 17:00

Nismo apsolutni favoriti.Nisu oni tako slabi kao sto ovde neki govore.Imaju oni solidan tim.Jesmo jaci ,ali moramo na terenu to da pokazemo.Nemojte ocekivati veliku pobedu ,sa velikom razlikom.Verovatno ce biti neizvesno.A jos jednu stvar treba reci,a to je da ce oni vrsiti pritkisak da ne izgube mec.Vujosevic ce se bahato ponasati i sigurno malo provocirati sve.Ovaj derbi ce sigurno proci bez icidenata.NEma ko da ih napravi.Malo su se stvari cak i smirile,al Vujosevic ce sigurno pokusavati kad ne bude islo da deranjem na sudije pravi pritisak.Verovatno vec sprema govor u slucaju poraza.Krive sudije,namestaju da Zvezda bude prva….Njegovo standardno.Nadam se da ce i sutra 1-2 sekunde pre kraja spremati taktiku kako da stigne rezultat.Napred crveno -beli momci !

Reply
Tole dozivotna феб 16, 2013 at 16:59

ovaj partizan je boranija,zato ja kao veliki znalac sporta kazem da cemo pobediti otprilike 85:74

Reply
Branimir феб 16, 2013 at 17:55

74? Када су партизани задњи пут дали преко 70 кошева?

Reply
Zvezda Velikan феб 16, 2013 at 16:29

Delije, ljudi,nemoj mo da bjezimo od uloge velikog favorita, mi smo jedna Crvena Zvezda, iskusan i kvalitetan tim, koji mora ovakav tim Partizana da dobija kada pozeli. Upravo je tako radio Partizan kada su bile obrnute uloge…
Znaci, maksimalno koncentrisano na terenu, hladne glave i pobeda ne sme ni u snu da dodje u pitanje… Moraju svi da podele kos ucinak,ije dobro da po utakici imamo samo po 2 rayigrana igraca, onda se sumnja u ostale u njihove kvalitete…
Svi koji mogu u Pionir, da grmi!

Reply
Ivan феб 16, 2013 at 16:22

Samo se nadam da smo uspeli da povratimo snagu i energiju,ako je to ok ogromne su nam sanse za pobedu.Ne smemo se opustiti jer su oni zeljni osvete i jako im je bitan mec,uradice sve da pobede,kidace nece birati sredstva,opet ce biti jako opasno za nas navijace koji cemo tamo biti,jer ce pokusati ako im lose krene da isceniraju prekid i debeli povuce svoj tim kao navodno ugrozeni ce biti i sl..zato pamet u glavu dole na terenu i gore na tribinama.S verom u Boga i pobedu.Napred Zvezdooo!

Reply
emirko svemirko феб 16, 2013 at 16:03

Lagana pobeda jos jednom… 😀 😀

Reply
Aleksandar-MKD феб 16, 2013 at 15:49

Bice teze nego sto mislimo. Nadam se trecoj uzastopnoj pobedi uz BOZJOJ pomoci i DELIJA.
SRECNO MOJA ZVEZDO !

Reply
milos феб 16, 2013 at 19:09

Ti izgleda nisi obavesten brzojavom, Delije tad gledaju Ja imam talenat

Reply
Stefan феб 16, 2013 at 15:20

Dace Bog da uz pomoc Delija uzmemo i trecu pobedu za redom i da se ne vade na prekidanje meca… Hrabro!

Reply
milos феб 16, 2013 at 19:10

I ni ti nisi obavesten brzojavom da Delije gledaju u to vreme Ja imam talenat

ps
neki ce i birati fashion look za sledeci mec u Evropi

Reply
Cofi феб 16, 2013 at 15:05

Ako ce Nelson biti spreman,onda se zna ko je apsolutni favorit.. 😉

Reply

Leave a Comment