Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаЖенска кошаркаКошарка

Кошаркашице овериле прво место, пао и Србобран!

Κοшаркашице Црвене звезде оствариле су и деветнаести овосезонски тријумф након гостовања у Србобрану, и тако су остале на само једном поразу у лигашком делу сезоне. Можда теже него што се очекивало, игром „топло-хладно“ , Звезда је савладала врло расположене домаће кошаркашице са само поеном разлике (79:78) и тако је оверила прво место. Најефикаснија у нашем тиму, а уједино и у обе екипе, била је Александра Станаћев, са 23 поена, уз по пет скокова и асистенција, а уз њу су врло добре биле и Наташа Ковачевић, са 18 поена, 6 асистенција и 8 скокова, и капитенка Ана Никшић, са 14 поена, асистенцијом, и чак 13 скокова. Поене за победу постигла је Мина Јовановић на око три секунде пред крај утакмице, а и она је убацила 14 кошева, и имала 7 скокова. Звезду након лигашког дела првенства очекује Куп, у ком ће снаге одмерити са Партизаном, а потом и плеј-оф у шампионату.

СРБОБРАН РЕАНХЕМ-ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 78:79 (19:14, 21:21, 22:24, 16:20)

Србобран Реанхем: Дунђерски, Дамјановић, Радошевић, Појужина, Каракашевић, Милошевић К, Станковић, Бокан, Лаловић, Милошевић В, Домазет, Срђанов.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Оливера Гапић, Тијана Дијан, Ана Никшић 14 п 13 ск, Марија Радовић 2, Марина Радовић, Александра Станаћев 23 п 5 ас 5 ск, Катарина Вучковић, Дејана Иванишевић, Милена Папић 8, Наташа Ковачевић 18 п, 8 ск, Мина Јовановић 14 п 7 ск.

Кошаркашице Звезде првопласиране након лигашког дела првенства
Кошаркашице Звезде првопласиране након лигашког дела првенства

Од самог почетка се видело да Звезда неће имати лак посао против врло расположеног домаћина. У прва два минута утакмице, Србобран је направило сјајну серију, и водио је са 11:4. У том периоду, црвено-белима није ишао од руке ни шут за два, ни шут за три поена, што су домаће искористиле. Слично је било и у наставку прве деонице, па су Србобранке после шест минута игре водиле са 15:6, а до краја прве четвртине, наше љубимице су смањиле разлику, и после 10 минута ефективне игре било је 19:14. Ни почетак друге периода није гарантовао ништа боље, што се Звезде тиче. Домаће су доста дуго биле на најмање +5, али се на око четири минута пред крај пробудила Шврћа Станаћев, и довела Звезду на-2. Ипак, након одличне серије Звезде, стратег домаћих је затражио тајм-аут, који је уродио плодом, и Србобран је на полувремену водио истом разликом као по завршетку прве четвртине.

Почетак треће четвртине обећавао је убедљив пораз Звезде. Домаће кошаркашице су дошле до највеће предности коју је једна екипа имала током утакмице, и повеле су са 58:45. Чинило се у том тренутку да ће се црвено-беле суочити са другим поразом у лиги, али онда, као гром из ведра неба, Звезда се препородила! Одличном одбраном, уз неколико одузетих лопти на половини противника, несебичношћу, и одличном реализацијом, црвено-беле су дошле до серије од 12:0, и тоталног резултатског прикључка! У преосталом времену треће четвртине, Србобран Реанхем је направио серију од 5:2, и на крају тог дела било је 63:59. Победа Звезде је у тим тренуцима „висила у ваздуху“. У четвртој четвртини, Звезда је дошла до првог вођства на утакмици. Чинило се да су домаће кошаркашице сломљене, али на крилима врло бучне публике, Србобранке су се „одржале у животу“ до самог краја. Мора се признати и да су судије доносиле врло дискутабилне одлуке на страну домаћина, али и да је публика била врло некултурна. Чак је и један предмет бачен према клупи Звезде у тренуцима када су наше кошаркашице дошле на +4 на минут пред крај. Ипак, Србобран је у последњих шездесетак секунди преокренуо, и на шест секунди до краја водио минималном предношћу. Последњи напад био је Звездин, и све је зависило од тога напада. Ако Звезда да кош, побеђује, ако не, губи, али у сваком случају остаје прва на табели. Црвено-беле се нису обазирале на то што им меч није резултатски битан, и желеле су победу, до које су дошли после врло лепе акције, и полагања Мине Јовановић. На крају, уз много већи напор него што се очекивало, Звезда је победила Србобран, и тако остала једини тим у шампионату који је доживео само један пораз! Браво црвено-беле!

По завршетку утакмице, изјаве се добили од тренера Зорана Ковачића, и капитенке, Ане Никшић.

Тренер Ковачић нам је рекао следеће: „И пре ове утакмице се знало да је Звезда прва, и да овај меч нема резултатски значај за нас. Међутим, лично ја сам био под великим психолошким притиском данас, јер да је Србобран победио Звезду, мој Шабац би био четврти и играо би плеј-оф. Онда би кренуле свакакве приче, а ја у животу не бих дао утакмицу, и зато сам желео да се ова утакмица добије. Што се самог меча тиче, за данас нисмо могли да рачунамо неколико играчица због повреда, али смо фанатичном борбеношћу успели да победимо, и самим тим сачувамо свој образ. Сада следи Куп, у коме нам жреб није био наклоњен, и у коме смо извукли Партизан. Шта ћемо ту урадити, не знам, али знам да ће ова млада екипа дати све од себе.“

А наш капитен, и уједино играчица утакмице, са индексом 21, Ана Никшић је рекла: „Ова седмица је била нешто више опуштајућа за нас него што би требало, и можда је добро што нас је Србобран „трзнуо“ пред дуел са Партизаном у Купу. Што се тог меча тиче, мислим да су шансе за пролаз у следећу рунду једнаке и нама и њима. Можда на папиру и јесу јаче, али мислим да то ништа не значи, и да би Звезда могла да елиминише Партизан уколико буде имала добар приступ, јер има квалитет који јој је за то потребан. Што се мог личног, али и учинка целе екипе тиче, могу рећи да сам задовољна, али увек може боље, и очекујем да најбоље покажемо у предстојећим мечевима. После Купа следи и плеј-оф, и мислим да и ту можемо далеко да догурамо.“

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

7 comments

... феб 17, 2013 at 17:53

Cestitam nasim kosarkasicama, a ova 17 je pravi avion 😀 Svaka joj cast

Reply
Lord Nikon феб 17, 2013 at 16:04

cOOl…

Reply
Zvezda Velikan феб 17, 2013 at 09:35

Mene se najvise svidja natpis ,, Crvena Zvezda,,! Uvek treba da pise na dresu, bilo u polu luku, bilo horizontalno. Inace, moraju da prize celi maksimum da bi parirali glodarkama koje su veoma jake u ove 2 godine.

Reply
Jovana феб 17, 2013 at 00:17

Pa jel smo mi tolika sirotinja da nase kosarkasice moraju da nose staru garnituru dresova nase reprezentacije? ajde i to…ali mogli su bar prelepiti necim crvenim ovaj grb.

Reply
Немања феб 17, 2013 at 00:19

Не видим у чему је проблем што је српски грб на дресу?

Reply
Фифти феб 17, 2013 at 01:30

Мени је баш због тог грба Србије,дрес још лепши. 🙂

Reply
qq феб 16, 2013 at 23:45

iii sad će glodarke da nas operu jedno 30 razlike…

Reply

Leave a Comment