Moja Crvena Zvezda
ИнтервјуиРукомет

МЦЗ интервју – Марија Чолић „У Звезди сам изградила себе!“

На терену је прави вођа и борац, а ван њега опуштена и насмејана девојка која воли дружење, кафу и добре књиге. Бавећи се рукометом научила је да у свему буде упорна и истрајна и да је то једини пут до циља. Црвена звезда је део њеног живота и поносно је носи у свом срцу. Причала нам је о почетку каријере, како је бити капитен, зашто млади треба да се баве спортом, како проводи време када није међу стативама…

За сајт Моја Црвена звезда – Марија Чолић!

644570_134003360078504_815962158_nКада и где си почела да тренираш рукомет?

Рукомет сам почела да тренирам у свом родном граду Блацу, са свега осам година. Почела сам из разоноде, никад нисам ни помислила да би то могло да ми постане занимање. Али када о свему размислим схватам да ми је дан кад сам почела да тренирам рукомет најсрећнији дан у животу.

Твој долазак у Црвену звезду.

Долазак у Звезду ми је други најсрећнији дан у животу.  Из разлога што сам управо у Звезди изградила себе као играча али и као човека. Постала сам личност која је од тог тренутка када се посветила рукомету другачије гледа на све око себе. Мислим да је био прави потез долазак у нашу Звезду.

Какав је осећај бити капитен?

Ја сам веома брзо постала капитен што ме је натерало да на себе узмем велику одговорност и да доносим важне одлуке. Прихватила сам то са осмехом са којим се и дан данас будим. Лако је бити капитен дивним девојкама какве су моје саиграчице, пријатељице. Могу слободно рећи да је велика част носити ову траку већ седам година.

Да ли си имала или још увек имаш неког идола?

Мој идол jе била Мађарица Каталин Палингер. Била сам неописиво срећна када ми је Андреа Лекић поклонила дрес мог идола. Oна је завршила каријеру, али је дефинитивно и даље једна једина.

553103_438953012845180_1165369317_nТренуци у Звезди којих се радо сећаш.

Било их је много, а ја се увек сећам само лепог, лоше брзо заборављам. Али ако већ морам да изабрем један то је онда наша прва европска утакмица са Локомотивом из Загреба. Бањица је била пуна, а навијачи су нас бодрили свих 60 минута. Радо се сећам и свих медаља и успеха у млађим категоријама. Лепе успомене су и прославе клуба након победа, дружење са саиграчицама, то су неки од тренутака које никада нећу заборавити.

Да ли пратиш друге секције Црвене звезде?

Пратим наше рукометаше и морам да нагласим да ми је жао због свега што им се дешава. Они тренирају, боре се, побеђују, а тако лако им одузимају бодове. Одбојкашице пратим због својих другарица које су праве лавице, поносна сам на њих. Помало пратим кошарку, а понекад посетим и Маракану, када ми обавезе допусте. Све зависи од распореда, јер сви имамо утакмице викендом.

Твоје мишљење о женском рукомету у Србији?

То је баш шкакљива тема, лига је из године у године све слабија, јер млади одлазе из својих клубова у иностранство. То је велики минус, јер кад би се све наше играчице вратиле у Србију, имали бисмо једну од најјачих лига у Европи и свету, у то сам сигурна. То је тренутно немогуће јер наша земља финансијски не може да испрати ову причу, али сви се надамо неким бољим данима.

Предности и мане живота професионалних спортиста.

Говорићу о свом животу и мислим да је мана што сам прерано сазрела и тако пропустила један део детињства. Предности је много, радим оно што волим и на том путу упознајем људе, стичем нове пријатеље, путујем, упознајем разлишите културе и другачије начине живљења. Када се све сабере и одузме, превагну оне лепше ствари.

IMG_4523Спорт ти одузима много времена. Како волиш да проведеш време када немаш обавезе?

То време користим да будем са најближима, уз добру кафу и трач партију. Волим да читам књиге и гледам филмове, а понекад и да одиграм неки тикет у кладионици. Обожавам слободно време и трудим се да га искористим на најбољи могући начин.

Шта би поручила клинцима који тренирају рукомет?

Посаветовала бих сву децу да се баве било којим спортом, пре свега због здравља, затим због свих лепота које прате спорт, путовања, дружења… Тако се стиче радна навика и верујте ми да нема лепшег осећаја од победе. Зато, лопте у руке и крените путевима шампиона.

Порука за посетиоце сајта Моја Црвена звезда и све Звездаше.

Прво морам да вас похвалим, јер сте фантастични и веома брзи. Све информације налазим на вашем сајту и то је за сваку похвалу. Посетиоцима бих поручила да и даље буду део сајта МЦЗ, јер сви смо ми једна велика породица. Велики поздрав свим Звездашима од ваше Чоле.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

1 comment

Milorad15 феб 20, 2013 at 12:34

Ti si nas kapiten Marijaa 😀

Reply

Leave a Comment