Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Анализа Александра Јанковића


image (2)Црвена звезда је савладала и румунски Петролул на припремама у Анталији забележивши и седму победу на осам мечева, колико је до сада одиграно. Шеф стручног штаба нашег клуба је одмах после меча анализирао приказано на утакмици са тимом који је шести на табели румуснког шампионата.

„Задовољан сам. Посебно смо у првом полувремену били одлични по питању организације, по питању трчања, циркулације лопте, пресинга, стварања шанси, постизања голова… Све су то ствари које страховито подижу самопоуздање екипи и зато морам да будем задовољан после победе над Петролулом„, напомиње Јанковић.

Јанковић истиче да је Звезда имала и своје „жуте минуте“ током меча са Румунима.

„Изгубили смо контролу над утакмицом у једном периоду другог полувремена кад смо ушли у нервозу и тучу са играчима Петролула. То нас је коштало концентрације и фокуса на игру. Требало нам је времена да се вратимо у ритам. То смо и учинили у последњих 15 минута меча, али пре тога смо примили два гола због деконцентрације. Ипак, задовољан сам јер смо кроз прво полувреме добили модел како морамо и желимо да играмо.“

Звездин тренер истиче да је меч са Петролулом можда више био „генерална проба“ од предстојећег дуела са Шахтјором.

„Утакмица са Румунима је сличнија ономе што нас чека у домаћем шамионату од дуела са учесником Лиге шампиона. У Србији не постоји ни близу квалитет какав поседује Шахтјор и зато је нереално рећи да је то меч у којем ћемо се најбоље измерити. Мотив против Шахтјора ће бити огроман али то је екипа која је сигурно неколико рангова испред нас. Наш приступ игри и тактика ће бити исти, али сигурно је да ће ривал бити много јачи од ривала који нас чекају у Србији„, искрен је Јанковић.

Звездин тренер у први план ставља добру игру последња линије тима од које креће „високи пресинг“ односно самопоуздање које екипа има.

„Велика сигурност долази из последње линије, из дефанзивног постављања и самопоуздање које они имају. То нам омогућава да будемо плитки увек, да не постоји простор између линија. Доста смо добро стајали у дефанзивној поставци против Румуна и то нам је донело сигурност и квалитет у свим линијама тима. Зато голови и долазе из високог пресинга, голови који долазе из уиграних акција.“

Јанковић не крије колико екипи значи тандемска игра Милијаша и Миливојевића за које сматра да су окосница тима.

„Много значе у препознавању ситуација на терену, у постављању читаве екипе и спровођењу свега што се тактички договоримо. Њих двојица јесу срце тима и то се види. Миливојевић и Милијаш представљају кључне играче у средини терена јер осим фудбалских квалитета поседују и људску односно фудбалску интелигенцију да на њих можемо да се ослонимо. Милијаш својим искуством у овој младој екипи значи много, и фудбалски и људски. Миливојевић излази из периода тешких ногу, долази до свежине и брзо ће стићи до свог пуног капацитета. Њих двојица тактички и играчки значе много овом тиму.“

Није тајна да је на припремама у Анталији Звезда дошла до квалитетне клупе, до броја од 14, 15 играча који у сваком тренутку могу да попуне најбољих 11. Каду, Гаридо, Вешовић, Милуновић… заједно са свима осталима у сваком тренутку могу да постану стартери против Јавора.

„То су све момци који сјајно раде. Свако на свој начин подноси припреме. Каду, на пример, долази из операције, из дуге паузе. Видело се против Петролула да му недостаје свежине, чврстине, тешких и јаких дуела. Милуновић, Вешовић су играчи који су у ротацији. Гаридо се сјајно уклапа. Треба му још времена да „прочита“ све што се тражи али његов вољни моменат је огроман и уопште не сумњам да ће ући у систем и бити велико појачање за нас„, јасан је Јанковић.

 

Повезане вести

3 comments

DJikic Nebojsa феб 18, 2013 at 16:17

daj DZajicu ugledaj se malo na kosarkase , treba brzo vuci poteze .Dovedite nekog jakog trenera i 2,3 jaka igraca .Sa Saletom i ovim igracima jes jedna sezona je izgubljena .

Reply
zvezdan феб 18, 2013 at 14:39

Dobro Sale sve ce da vidimo u sredu.Sve price o teskim nogam , teskim pripremama i sta ti ja znam cega sve to pada u vodu to vise ne pije vodu .Prosto receno da kidate po terenu i nista vise….

Reply
JaVolimSamoZvezdu феб 18, 2013 at 13:45

Moj tim je prvak bio, i opet ce biti on :))

Reply

Leave a Comment