Moja Crvena Zvezda
КошаркаМлађе категорије

Конференција поводом почетка Евролигиног квалификационог турнира за јуниоре

Ребић, фото: Новости
Ребић, фото: Новости
Ребић, фото: Новости

На Малом Калемегдану је данас одржана конференција за медије поводом почетка Евролигиног квалификационог турнира за јуниоре. На овом турниру Црвена звезда Телеком ће бити домаћин од 22. до 24. фебруара.

На турниру, поред наше екипе, учествују и Тревизо, Алба, Партизан, Визура, Инсеп (Фр), УСК (Чешка) и Цедевита.

Присутним новинарима су се обратили тренер јуниорског тима Слободан Клипа, те играчи Никола Ребић и Марко Тејић:

„Дуго радим са млађим селекцијама, сећам се турнира и од пре 7-8 година из Барселоне и шта значи овај турнир. Желимо да проверимо ове момке, њихов напредак, да видимо могу ли играти у првом тиму. Убеђен сам да ће они побеђивати за викенд, али је избацивање играча у сениоре најбитније. Очекујем да прођемо ми и Мега, која има најталентованију екипе посел наше у земљи. У другој групи очекујем пролаз Инсепа, који даје много НБА играча, има одличну школу и веома је јак. Партизан није толико талентован, али је бољи од друге две екипе. У нашем тиму има много играча за први тим, радим са њима шест месеци и јако су посвећено и очекујем много од њих у првом тиму“ рекао је Клипа и наставио:

„Само ми и још три земље организују турнире. У Литванији је победник Лиетувос, у Шпанији, где је најјачи турнир, Хувентуд, који је добио Реал у финалу и поред Барсе која је домаћин. Италија је слаб турнир, ту су прошли Спарси. Сaмо победник иде, мислим да можемо у Лондон уз мало среће. Позивам навијаче да нам помогну у остваривању овог циља“

„Играм трећи пут, желимо да се боримо за пласман на ЕЛ, тамо ћемо моћи да видимо и четири најбоља сениорска тима. Желимо на Лондон, а имамо најбољи тим у протекле три године“ изјавио је Ребић.

Играм за сениоре ФМП-а, значи ми то због искуства много„, додао је Ребић.

Новинарима се обратио и Тејић.

„Такође мислим да можемо у Лондон, имамо јак тим, највише амбиције. Ту су Ребић, Ђукановић, Ристић.. који су већ играли, тако да мислим да имамо квалитет.“

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

1 comment

Tole dozivotna феб 21, 2013 at 13:43

dobio otkaz Milutinovic…steta sto nije ni malo igrao u ovoj sezoni…sve u svemu sve najbolje Andreja

Reply

Leave a Comment