Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаЖенска кошаркаКошарка

1/4 Купа Милана Цигa Васојевића: Црвена звезда-Партизан (жене, 19,30 сати)

Slika sa zreba 1Финални турнир националног Купа за мушкарце је завршен, а данас почиње такмичење у женској конкуренцији. Домаћин финалног турнира Купа „Милан Цига Васојевић“ је град Лазаревац, а данашњим четвртфиналним дуелима турнир ће званично почети и трајаће до недеље када је на програму финале.

Куп Милана Циге Васојевића, одржава се у знак сећања на легенду југословенске и српске кошарке, који је преминуо 24. децембра 1996. године, а који је као тренер, селектор и директор предводио репрезентацију Југославије за време златних година и највећих успеха женске кошарке.

Жребом је одлучено да кошаркашице Црвене звезде првог дана такмичења тј. данас од 19,30 сати играју свој четвртфинални дуел против првог фаворита турнира, екипе Партизана.

Кошаркашице Партизана апсолутни су фаворит у овом дуелу. Екипу са клупе предводи ћерка славног Божидара Маљковића, Марина, која је и селектор наше женске кошаркашке репрезентације.

Лидер екипе је Милица Дабовић која у просеку бележи 13,8 поена и 2,4 асистенције уз чак 43,% шута за три поена и преко 90% реализације са линије пенала.

Осим ње, добру сезону игра и млада Македонка, Јелена Антић која у просеку бележи нешто више од 10 поена по утакмици, а у Партизан је стигла пре две сезоне.

Битно појачање стигло ја на почетку сезоне у виду Американке, Квинан Брук, која игра на позицији крилног центра и у Партизан је стигла из Турске. Бивша студенткиња Бостон Колеџа има искуство играња у WНБА, доста добро се снашла у Партизану што говоре и бројке, 10,5 поена и 4,2 скока по мечу.

Осим наведених играчица, треба поменути и Дајану Бутулију, Тамару Радочај и Невену Јовановић које су ове сезоне више пута показале да поседују велики таленат.

Клуб је недавно појачала и Хрватица Ивона Богоје, која је сезону почела у Челику (БИХ), али је прешла у редове црно-белих због беспарице у редовима клуба из Зенице.

Партизан игра одлично ове сезоне, убедљиво су првопласиране у Регионалној лиги, још увек нису доживеле нити један пораз!

Са друге стране, Црвена звезда на финални турнир одлази као првопласирана лига у најјачем рангу такмичења у Србији у ком су у 20. кола остварили 19 победа и само један пораз.

Током досадашњег дела сезоне, плејмејкер Александра Станаћев је показала највише. Са просеком од 16 поена, 7 асистенција и 4,2 скока по утакмици, Станаћев је прави лидер тима.

Поред ње, добру сезону игра и Катарина Вучковић која уз 11,6 поена и 5,9 скокова најбољи скакач тима. Треба поменути и придошлицу из Ковина, Мину Јованoвић, затим Александру Црвендакић и Ану Никшић.

Да је право појачање, показала је и млада Наташа Ковачевић која је на 6 одиграних утакмица забележила просечно 18,3 поена, 7,5 скокова и 3 асистенције по утакмици. Она има само 18 година и покрива крилне позиције,а у Црвену звезду је стигла после игара у Вождовцу и Партизану.

Након свега можемо рећи да је Партизан апсолутни фаворит у овом мечу. Црвено-беле морају показати борбеност и дати све од себе, млади тим Црвене звезде није у овом тренутку на нивоу Партизана.

Дуле се игра вечерас од 19,30 часова у Лазаревцу.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

4 comments

Jig Saw феб 21, 2013 at 21:28

Mogao bi neko da objavi rezultat, cisto da ljudi znaju, posto nigde ne pise.

Reply
boban феб 21, 2013 at 21:57

zaista , nigde nista…

Reply
Zvezda Velikan феб 21, 2013 at 17:31

Nece se nase dame obrukati, u to sam siguran! Partizan jeste jaci, ali…
Sto pre moramo vratiti kosarkaskog velikana C.Zvezdu na vrh Balkana i sire.

Reply
samo žu rećiiiiii феб 21, 2013 at 16:06

Kuku nama…. Eto toliko….

Reply

Leave a Comment