Moja Crvena Zvezda
Архива

Laka pobeda nad Čukaričkim

Slavko Perović

Crvena zvezda je u 21. kolu Jelen Superlige savladala na Marakani poslednjeplasirani Čukarički sa 4-0 (2-0) pred oko 12.000 gledalaca.

Naša ekipa je na ovom susretu igrala sa, takoreći, pola „gasa“, ali i pored toga upisana je najubedljivija pobeda ove sezone, i pružena više nego solidna partija. Posed lopte je ponovo bio ubedljivo na strani izabranika Roberta Prosinečkog (79-21), kao i veliki broj udaraca upućenih ka golu Đokića, čak 26 (od kojih je 15 je išlo u okvir).

Dvostruki strelac za Zvezdu u prvom poluvremenu bio je do skora igrač iz trećeg plana, Slavko Perović, koji je na asistencije Jevtića u 17. i 21. minutu doneo sigurno vođstvo našem timu. Prvi gol postignut je glavom, drugi udarcem sa peterca, međutim u obe prilike golman gostiju nije imao velike šanse da sačuva svoju mrežu.

Nastavak utakmice doneo je nešto opušteniju igru, koja je dovela do nekoliko pogrešnih dodavanja koja su mogla napraviti problem Bajkoviću, međutim naš golman je bio siguran i nije dozvolio da se i njegova mreža zatrese.

U 71. minutu Kristijan Borha je srušen u šesnaestercu gostiju sa leve strane napada našeg tima, a siguran izvođač kaznenog udarca bio je Evandro. Svega osam minuta kasnije, sjajni Kolumbijac je krunisao odličnu igru i konačno i sam postigao pogodak, posle više propuštenih šansi na ovom susretu. Primio je Borha jednu odbijenu loptu na oko 6-7 metara od gola, i zakucao je u gornji desni ugao Đokića.

Čestitke, foto "Mondo"

Bilo je do kraja susreta još prilika za golove, Milovanović je iz slobodnog udarca u finišu pogodio prečku, međutim rezultat se nije menjao. Vredi istaći da je tempo igre od prvog do poslednjeg minuta bio na visokom nivou, što je apsolutno za svaku pohvalu, za čega pored stručnog štaba velike zasluge ima naravno i kondicioni trener Srđan Zirojević. Gotovo da je bilo nemoguće primetiti da su pojedinci „izginuli“ pre svega tri dana u polufinalu Kupa, obzirom da su danas praktično „leteli“ po terenu svih 90 minuta.

Navijači su i posle završetka utakmice ostali da skandiraju crveno-belima „Ovo je Zvezda“.

CRVENA ZVEZDA: Bajković – Ninkov, Ćosić (Vešović od 46.), Tošić, Mikić – Isah, Evandro, Lazović (Milovanović od 63.) – Borha, Jevtić (Koroman) – Perović.

ČUKARIČKI: Đokić – Petrović, Dragićević, Žižić, Petrović – Krčmarević, Marić, Spasić, Petronijević, Morariju – Aničić.

Повезане вести

19 comments

Comments are closed.