Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

Човић образложио одлуку да не гостује на СОС каналу

CovicС обзиром да је одлука председника КК Црвена звезда Небојше Човића да не учествује у телевизијској емисији СОС кош на СОС каналу изазвала бројне реакције, у циљу објективног обавештавања јавности и тачних разлога у целости објављујемо сва писма која је у петак 22. фебруара са директором СОС канала разменио први човек црвено-белих.

Господа,

Небојша Човић и Душко Вујошевић

Поштовани,

имајући у виду да је СОС канал медиј који највећу пажњу посвећује домаћем спорту, да значајно утиче на формирање јавног мњења, а да се последњих месеци, а нарочито после скандала у Крагујевцу, створила веома негативна и затегнута атмосфера у односима Партизана и Црвене звезде, наша телевизија жели да да свој допринос у смањењу тензија међу Вашим клубовима.

СОС канал позива вас да у понедељак 25. фебрура будете гости уживо у емисији СОС кош коју води Владан Тегелтија.

Мислимо да је то идеална прилика да у емисији, на коју сте обојица имали замерке, јавно изнесете своја виђења, разлоге и ставове због којих је и долазило до чарки, неслагања и оштрих речи са обе стране. Свако даље заоштравање односа између Партизана и Звезде нанело би огромну штету и једном и другом клубу, али и српској кошарци у целини.

Сигурни смо да би Ваше заједничко појављивање пред камерама СОС канала значајно допринело да се отклоне сви досадашњи неспоразуми, што је интерес свих у Србији који воле кошарку без обзира да ли навијају за Партизан или Црвену звезду или су неутрални.

У нади да ћемо бити у прилици да вас у понедељак угостимо у нашем студију, очекујем да нам што пре потврдите свој долазак.

С поштовањем,

Директор

Драгиша Ковачевић

Поштовани господине Ковачевићу,

Захваљујем се на Вашем позиву, али сматрам да телевизијски дуел у коме бисмо учествовали тренер КК Партизан мтс и ја у овом тренутку не би допринео смиривању страсти и тензија између наша два највећа и најпопуларнија клуба. Напротив, мислим да би то довело до додатног заошравања односа, а то је најмање што нам је потребно.

Пре било какве телевизијске емисије у којој бисмо се заједно појавили тренер КК Партизан мтс и ја, неопходно је да руководства Црвене звезде и Партизана заједно са челницима Савеза одрже заједнички састанак у циљу решавања спорних питања. Такву иницијативу сам већ покренуо још у августу 2012. и поновио пре неколико дана и коначно добио позитиван одговор од председника КСС који нас је уверио да ће учинити све да до тог састанак дође.

Такође, сматрам да не би било добро да се овакав тип емисије или округлог стола организује у емисији СОС кош, јер сматрам да су тај телевизијски магазин и његов водитељ такође допринели заоштравању односа између Црвене звезде и Партизана.

С поштовањем

Небојша Човић

председник КК Црвена звезда

У Београду, 22.02.2013.

Поштовани господине Човићу,

Добио сам вас мејл и морам да признам да сам веома разочаран вашом одлуком да не учествујете у емисији СОС кош на СОС каналу.Ваше гостовање није замишљено као „ТВ ДУЕЛ“, већ као разговор двојице одговорних и цивилизованих кошаркаских посленика, са једном једином намером – да се смире тензије које су месецима присутне.

Сматрао сам да би ваше заједничко појављивање у студију био знак добре воље и порука кошаркашкој јавности да људи са различитим мишљењима и ставовима могу да се гледају у очи и разговарају као спортски ривали, а не спортски непријатељи.

Не слажем се да су емисија СОС кош и СОС канал „много допринели заоштравању односа између Звезде и Партизана“, како ви тврдите, а ово гостовање је била прилика да

укажете и на те евентуалне грешке, уверен да иако их је било, нису биле намерне.

С поштовањем,

Драгиша Ковачевић

Поштовани господине Ковачевићу

Жао ми је што сте разочарани мојим одговором. Мислим да сам Вам дао јасан и конкретан одговор са врло јасним и прецизним ставовима. Свака даља полемика и било какве опсервације на ту тему ме не интересују. Потпуно сам сигуран да барем Ви добро разумете моје ставове!

Срдачно Вас поздрављам.

Београд,22.02.2013.

Председник ККЦЗ

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

14 comments

Vanja феб 25, 2013 at 19:21

Sto ima predsjednik da prica sa trenerom??? Valjda je normalno da predsjednici pricaju sa predsjednicima, dje to ima da jedan trener ide na tv duel sa predsjednikom drugog kluba? Ne treba svinjosevicu na taj nacin dizati rejting ipak je on obican trener obicnog kluba.

Reply
crni_redstar феб 25, 2013 at 18:50

otpalio ga covke 😀 tegletina je najbedniji nazovi novinar koji ima psihicke probleme i treba da ide u lazu lazarevic!

Reply
zeljko феб 25, 2013 at 18:19

nivo razgovora treba da se vodi predsednik sa predsednikom a trener sa trenerom. a predsednik sd sa predsednikom sd.nevidim gde se njihove funkcije poklapaju tako da je gospodi covic potpuno upravu.

Reply
Anka феб 25, 2013 at 17:41

E ovako, prvo nisam procitala do kraja tekst, pa cu izneti misljenje na osnovu opste teme : „Odrzavanje TV duela“ cita sportska politizacija i zamlacivanje navijacke mase! SVE STO BUDEM REKLA JEDINO JE U SLUZBI SRPSKE KOSARKE I MAJKE SRBIJE.
Zasto ovako mislim?
Zato sto OZBILJNI KLUBOVI PRVO I OSNOVNO TREBA DA SEDNU SA PREDSEDNIKOM KSS, PORTPAROLOM KSS, PREDSEDNIKOM DOMACE LIGE I ZAJEDNICE SUPERLIGASA (zbog tekuceg prvenstva koji predstoji) pa tek onda zajdno da ucestvuju u jednoj sportskoj emisiji u IME SRPSKE KOSARKE. U suprotnom samo ce biti jos jedna najgledanije emisija u kojoj se njih dvojica prepucavaju svako brani interes svog kluba (sto je normalno) uz dirigovana i poludirigovana pitanja, sto moze izazvati jos vece eskalacije medju navijacima. Ako iko ima iole mozga, pocev od celnih ljudi KSSrbije, sazvace sastanak iza zatvorenih vrata, ne Vujosevic Covic, nego Danilovic Covic. Nije Vujosevic ‘TATA’ TOG MALOG KLUBA NEGO TRENER, A DVA PREDSEDNIKA TREBA DA SEDNU I RAZGOVARAJU. Ocito da se ovde mesa i struka i funkcije i ko sta radi, zbog svega toga nije ni cudo kako prolazimo u kosarci.
GOSPODO ZELITE BOLJE SRPSKOJ KOSARCI OBOJICA –
1. STAVITE SVOJE SUJETE PO STRANI I OTVORENO RAZGOVARAJTE O SVIM KOSARKASKIM PROBLEMIMA, FINANSIJE SU NAJMANJI PROBLEM ZA ONO STA CEKA SRPSKU KOSARKU U BUDUCNOSTI POCEV OD OVAKVOG RASKORAKA DOMACE LIGE I JADRANSKE LIGE.
2. SEDNITE I DOGOVORITE SE OKO ZAJEDNICKIH CILJEVA U SLUZBI SPRSKE REPREZENTACIJE I SRPSKE KOSARKE, DVA NAJVECA KOSARKASKA GIGANTA TREBA DA BUDU LOKOMOTIVA SPRSKOG KOSARKASKOG VOZA, ZAJEDNICKIM SNAGAMA DA SE IZBORITE ZA POMOC DRZAVE U INFRASTRUKTURNOM I FINANSIJSKOM SMISLU, KAKO BI OBA KLUBA ZIVELA ALI I NAPRAVILA DOGOVOR O STVARANJU I POMOCI KOSARKASKIH CENTARA, AKO SRBIJE IMA 10 KOSARKASKIH CENTARA ODAKLE I ZVEZDA I PARTIZAN MOGU CRPETI NAJBOLJE KLINCE I KLINCEZE ONDA ZA REPREZENTACIJU NECE BITI ZIME.
3. RIVALITET OSTAVITE NA PARKETU UZ TRENERSKO TAKTICKO NADMUDRIVANJE, A NAVIJACIMA GLASNO-GOVORNO PREPUCAVANJE CIJI JE TIM BOLJI UZ NATPEVAVANJE NAJZESCIH NAVIJACKIH PESAMA.

Hoce neke lokalne patriote da shvate ili ne, uopste me ne interesuje u SRBIJI STO SE SPORTA TICA DVA NAJVECA SPORTSKA GIGANTA U IME SVIH REPREZENTATIVNIH SELEKCIJA TREBA DA ZIVE JER SU I DVA NAJVECA SPORTSKA DRUSTVA. DOSTA VISE PREPUCAVANJA I SEJANJA MRZNJE KOJA SVAKE GODINE SVE GORE KULMINIRAJU TESKIM NASELJEM. Uz Zvezdu i Partizan treci najveci potencijalni gigant moze biti VOJVODINA, ali i ostali gradovi mogu stvoriti mini gigante koji ne moraju bas u svim sportovima da imaju sekcije. MIslite svi o tome ako iole imate mozga!

MOJ JEDINI MOTO LJUBAV PREMA KLUBU GLASI -HEJ TI PARTIZANE NE MOGU MRZETI TEBE TOLIKO KOLIKO VOLIM SVOJU ZVEZDU CRVENU!

Reply
Anka феб 25, 2013 at 17:44

TESKIM NASILJEM. elem imam gresaka izvinjavam se… :facepalm:

Reply
srbin феб 25, 2013 at 16:22

Ja godinama još od onoga nameštanja prvenstva kada su igrali Rakočević,AvodžobiEkezijeidr. ne gledam emisije onoga bolesnika čijim imenom ne želim da prljam svoja usta.Pre mesec dana sam pisao SOS kanalu da je sazrelo vreme da i Zvezda ima svoju emisiju na SOS kanalu tipa partizanove (sos koš).Nisam dobio odgovor ali bi to trebao Čović tražiti od kovačevića. PSneke stvari nisu vredne da ih pišem velikim slovima

Reply
JedinoSever феб 25, 2013 at 15:58

Ma nisi ni trebao da im objasnjavas zasto neces da ides. A sta pa imas da pricas sa trenerom?? Valjda Danilovic treba da ide kao predsednik, ne trener. Ne vidim da je neko slao Vukoicica?! A ko ce da vodi emisiju, Tegeltija, Todoric ili Danilovic?? Pismo je poslato KSS, ne medijima… i sta se taj SOS uvek …??? Gledaj ti majstore da nam izvuces FK iz .ovana. Podrska Covicu!!!

Reply
kiborg феб 25, 2013 at 14:34

U svim novinama pise vujosevic je prihvatio ALI tek kad je Nebojsa Covic odbio. Svinja je cekala da Covic odbije pa tek onda navodno prihvatio. I sad prodaju pricu oni oce al se Covic uplasio. Smesni su da smesniji ne mogu biti.

Reply
19ds89 феб 25, 2013 at 13:05

http://www.youtube.com/watch?v=JB4r4OnzGD8 delije, delite videoooo.. 😀 Tata Šavija!! <3

Reply
Andrej феб 25, 2013 at 11:03

Neverovatno je da dva najčitanija digitalna portala u srbiji, B92 i Blic, imaju naslov: „Vujošević hoće, Čović neče TV duel“, što implicira da se jedna strana plaši duela… Nebulozni predlog SOS-a, da se u SOS KOŠU, emisiji koja je nebrojano puta vređala ugled i čast našeg kluba, odigra TV duel ne treba ni komentarisati. Mnogo su simpatični „SOS mirotvorci“ još da se njima malo digne rejting. NEĆE DA MOŽE!!!

Valjda se problem tenzija rešava u instituciji zvanoj KSS!?

Reply
INĐIJA феб 25, 2013 at 10:21

Oce krme da skrene paznju sa svojih problema, cinjenice da nece igrati EL i da ga je popusio sledece sezone pa reko ajde da malo podignemo tenziju i okrivimo druge. Bravo za Covica, predlozio je da se razgovor odradi u kuci kosarke, a odgovor jos nije stigao tako da je sad jasan cilj Vujosevica i Fegeltije.

Reply
Marko феб 25, 2013 at 09:39

Dobro SOS nije stavio Danilovica za voditelja emisije i onda se cudio sto Covic nece da dodje!

Reply
Los Che феб 25, 2013 at 09:39

Ma šta jedan gospodin Čović treba sa Ovčarom da raspravlja! Ako treba da sa nekim da sjede za sto, onda su to čelni ljudi Partizana a sve pod pokroviteljstvom Košarkaškog saveza a ovoj svinji debeloj treba reći da je od TRENER a ne predsjednik, sekretar, sportski direktor, čistačica i sve živo i mtrvo…kada to shvati možda im nešto bolje bude.

Reply
Banecz_91 феб 25, 2013 at 09:36

Tako je majstore, ne treba da ideš u emisiju sa dva ostrašćena i bolesna grobara.

Reply

Leave a Comment