Moja Crvena Zvezda
БлоговиБорис

Срећан рођендан, љубави!

foto: FK Crvena zvezda
foto: FK Crvena zvezda

О једина, о љубави. Ја те нисам волео. Ја те волим и увек ћу те волети! Док размишљам о теби сваки дан, када кренем ка теби, ка нашем месту. Где удара срце као бубањ, где емоције преовладају разумом. Где смо се упознали, где сам те заволео, јаче него икад иког. Тамо где су нека деца расла на твојој трави, а мени причали о теби и њима. Где је стварана љубав. Легенда. Најлепша прича. О некима који су дошли да те победе, а постајали само број. Тамо где је љубав добила име и расла, као та деца. Где сам се први пут заљубио, први пут плакао. Где сам одрастао, постао човек. Одакле су многи отишли збуњени и желели оно што ми имамо. Тамо где сам срећан, тужан, љут. Радостан, насмејан, где плачем. Тамо где осмех не силази док си ти у мислима, на уснама.

Причам о теби свима, а некад те и кријем само за себе. Као моју књигу, споменар. Твоје утакмице, победе и порази као гомила слика разбацаних по поду. Ти си мој албум у којем су оне нашле место.А онда се присећам и црвеним, јер је то твоја боја. Наша. Боја љубави. Кад ти певају, поносим се, јер си део мене. Онај део који свако треба, без којег не може. Неки то зову срце, ја га зовем твојим именом, јер сам га теби дао. Као што си ти мени дала Европу, Свет. Џају, Деја, Пиксија, Робија… Ти си прва жеља, највећа, даље нема.

Свако има свој пут. Никада не знаш куда ће те пут одвести, који је твој пут. Можда је истина да га сам бираш, кројиш. Али, ја знам! Али, ја знам где год да одем и шта год да урадим, када се окренем иза себе, бићеш само ТИ! Када кренем право, лево, десно бићеш само ТИ! Ја ћу те пратити. Моја деца ће ти певати, наставиће тамо где сам ја стао, наставиће вечну љубав. Тада ћу знати да сам нешто постигао у животу и да мој пут води од тебе. Тамо где сам се родио, тамо где ћу умрети. Где сам почео и где ћу завршити. На „Маракани“.

И када одем, када моје време буде прошло, када се потроши као пешчани сат, ја нећу отићи од тебе. НИКАД! НИКАД! Бићу увек ту, на почетку мог пута. Као дете, као младић, као човек, као старац. И певаћу ти! Једина љубави живота мог, најлепша дамо, авангардо, шампионе, волим те!

Срећан нам рођендан, Црвена звездо!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

13 comments

dex мар 6, 2013 at 11:30

Predivno!!! Mojih 46 godina si sažeo u ovaj tekst! Njihovu suštinu!!! Predivno!!!

Reply
Jovan Milosavljevic мар 4, 2013 at 21:47

Svaka cast za tekst.Ja spadam medju one mladje sa severa sto tek pocinju da idu na tekme i kad god krenem na neku utakmicu cale,keva,buraz,svi u familiji me redovno prozivaju ne samo oni nego i vecina njihovih prijatelja cak me je deda ucio da navijam za partizan ali jednostavno nisam mogao protiv toga i drago mi je sto nisam podlegao njihovom uticaju.Zvezda je ljubav i zivot sve drugo su sitnice.

Reply
Moca мар 4, 2013 at 20:52

Borise, brate, naterao si mi suze na oci. Svaka cast na tekstu. Od 1978. godine sam na severu i dalje sam na severu, sada sa svojom decom i bicu ako Bog da i sa unucima. SRECAN NAM RODJENDAN!!!!!!! OD RODJENJA MOG, NIJE PROSLO BEZ IMENA TVOG. NI DAN NI GODINA, ZVEZDO CRVENA !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
VESICU ODLAZI! мар 4, 2013 at 19:04

Uh,dok citam tekst emocije naviru i suze su neizbezne.Tesko mi mnogo pada ovaj trenutak u kome se nalazimo,ali uvek iznova i iznova,iz ogromne ljubavi nalazim snage za beskrajnu i nesalomivu veru u bolje dane i dok sam ziv bice tako.Srecan rodjendan jedina ljubavi zivota mog.Nema dana a da ne mislim na te,bicu s stobom ceo zivot svoj ………………………………………ZVEZDA JE LJUBAV VECNA.ZVEZDA JE SAMPION!

Reply
Nikola мар 4, 2013 at 18:05

Suze same idu!!! CAK I KADA KOSA MI OSEDI,JA CU TEBE ZVEZDO BODRITI!!!

Reply
Марина мар 4, 2013 at 17:31

Најежих се. Срећан рођендан Звездоо <3333

Reply
MILAN KG мар 4, 2013 at 17:17

nek namje srecan rodjendan cigani!!!!!!!!! verujem u bolje dane fudbalskog kluba.

Reply
Rajko мар 4, 2013 at 17:13

SREĆAN ROĐENDAN SVETSKOM PRVAKU CRVENOJ ZVEZDI 😛

Reply
Божа мар 4, 2013 at 16:59

СЕРЕЋАН ТИ РОЂЕНДАН ЗВЕЗДО, ЉУБАВИ МОЈА, ЖИВОТЕ МОЈ!!!!!

Reply
ja мар 4, 2013 at 16:58

Одличан текст, ЈЕЗААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА !

Reply
Aca Va мар 4, 2013 at 16:20

Zvezdo srecan rodjendan i da ga jos dugo slavimo, s tobom i u pobedi i u porazu!!!

Reply
Tole dozivotna мар 4, 2013 at 16:12

Zvezda nije samo fk

Reply
redjamo pobede мар 4, 2013 at 16:28

Naravno da nije, ali bar meni je najvazniji FK i mislim da je uvek najvece merilo.

Reply

Leave a Comment