Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Одржана Скупштина ФК

skupstinaФК Црвена звезда данас је одржао Скупштину клуба којој је присуствовало 86 од 149 чланова, те је постојао кворум. Усвојен је дневни ред и записник са претходне седнице.

„Учињен је изванредан напор да се реше проблеми који су оптерећивали клуб и наш спортски погон може да започне пролећни део сезоне. Жеља управе је да се сви Звездаши укључе у решавање проблема у којима се налазимо. Жеља председника је да на крају сезоне направимо дугорочни програм како би се клуб вратио на место које му припада“ рекао је Тоза Мијаиловић.

„ФК је остварио губитак од готово 11 милиона у 2012. години. А у односу на 2011. годину губитак је увећан готово четири милиона. Приход је 9 милиона и 200.000. Од продаје играча зарадили смо око два милиона, од спонзора преко три, од улазница 850,000е. На зараде је потрошено преко три милиона, на трансфере преко милион, на кредите преко пет.. „ истакао је потпредседник Човић. и додао:

„Клуб се налази у веома тешкој ситуацији. Али то није последица само лошег пословања у 2012. години, јер последња година када смо били у плусу је 2006. Ситуација је таква да овде не може да буде милости ако мислимо да Звезда опстане. Ревизије уговора и смањења броја запослених мора да буде. Знам шта смо све морали да урадимо да би се скинула блокада. Од Газпрома нисмо добили још увек ништа, а од плата смо успели да дамо минималац. Дуг  је 49,156,000. Средином јула доспева нам 15-так милиона на наплату. Рачун смо деблокирали, али нико нам не гарантује да већ сутра нећемо бити опет у блокади. Појавила се погрешна слика да су доласком Радне групе стигли милиони. Због тога су нас многи држали у блокади мислећи да имамо паре. На УОсмо донели одлуку да број запслених треба да буде између 70 и 90, без фудбалера. Морамо да припремимо план реорганизације или идемо у банкрот, али тај банкрот би повукао пола Суперлиге, а и банке би морале да имају разумевања за нас.“

Додајмо и да је финансијски извештај усвојен једногласно.

Скупштини присуствовали: Борис М. и Н. Симић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

28 comments

Goran-Antwerpen феб 28, 2013 at 23:12

Skoro sam negde procitao kako su nekom klubu navijaci pomogli da opstane samo nemogu da se setim gde tacno, sto samo po sebi govori o velicini tog kluba,e sad nije mi jasno zasto se neotovri neki racun za navijace naseg kluba pa da se jednom za sva vremena pokaze kakvi smo i koliko nas ima.a koliko nas ima,(a ima nas) siguran sam da kada bi svako od nas bar 100 din uplatio na taj racu da bi klub stao na noge, ja iz dijaspore a i verujem mnogi drugi bi uplatili siguran sam mnogoooo vise od tih 100 din poz svim zvezdasima

Reply
Vukasin мар 1, 2013 at 11:10

Ima nas nekoliko miliona (kazu),ali nas clanova ima oko 24.000,pa od toga 7800 sa redovno placenom godisnjom clanarinom od 1000 din.To je sramota,a klub pred gasenjem.Svi koji misle kao ti mogu se uclaniti i uclaniti i druge vrlo jednostavno,i dovoljno za sada (sajt Budi deo Zvezde-kartica i gotovo).Ali realnost je drugacija,mnogima je to puno,a puna su im usta Zvezde.(ja sam clan,placam i sve moje sam uclanio-bez obzira gde pare odlaze,a verujem da ce sada ici gde treba).

Reply
Vukasin феб 28, 2013 at 10:52

Da dodam jos.Demagogija kako cemo brzo isplivati iz dugova(2 god itd) uz pomoc drzave,Vucica,arapa itd nema veze sa realnoscu.Sto pre shvatimo Covica i ozbiljnost situacije,bice bolje za nas.Vlast u drzavi ne zanima Zvezda bas toliko da bi nam otplatila dugove(kao Dinamo npr.koji dobija od ZG 10mil godisnje).Mi smo od toga daleko.ZATO DELIJE MOBILIZACIJA,CLANSTVO,FOND,NA UTAKMICE UZIVO,SUVENIRI.I kad god je prilika akcije,za pomoc klubu.

Reply
Anka феб 28, 2013 at 11:35

Potpuno se slazem sa tobom. Narodski receno Use i u svoje kljuse!
A pogotovo treba resiti i pitanje sponzorstva. Mi kacimo reklame kojekakvih firmi a dinara coravog ne dobijamo – HOCES DA SE REKLAMIRAS PLATI.
Pozz

Reply
Vukasin феб 28, 2013 at 14:07

Mene ipak zabrinjava to sto nas ima nekoliko miliona (kazu),ali nas clanova ima oko 24.000,pa od toga 7800 sa placenom clanarinom.Navijaci to je sramota,a klub pred gasenjem.

Reply
MARKO феб 28, 2013 at 14:38

kao sto covic kaze treba ostaviti svega 70 do 90 zaposlenih razgovarati sa igracima o reviziji ugovora nadam se da ce igraci prihvatiti jer i oni zele dobro zato nemoj da se plasite jer zvezda niti ce da bankrotira niti ce da propadne

Reply
Anka феб 28, 2013 at 16:11

Apsolutne se slazem sa tobom.
Ja neverujem da ce Zvezda da bankrotira jer verujem da Dzaja i Covic nece dozvoliti. Samo se nadam da ce napraviti dobar zaokret, troskovi ce morati da se prate ne na mesecnom nego nedeljnom nivou, a plan mora da bude kratkorocni- izdeljen po mesecnim i nedeljnim potrebama, i dugorocni – sta ciniti po izlasku krize. Ruku na srce jedno je sto ja govorim a drugo je sto se desava iz sata u sat u klubu.
APEL SAD SVIM NAVIJACIMA, NA STADION VISE NE DOLAZITE ZBOG LEPE IGRE VEC OPSTANKA KLUBA, NEKA SE ISTOCNA TRIBINA PROSIRI-bude PORODICNA I ZAPADNA- centralni deo pored loze da bude na raspolaganju bivsim igracima, trenerima i svim bivsim sportistima koji ce kupovinom karte pomoci klub, SMANJE KAPACITETI JUGA (osim za derbi) ili omoguciti za kupovinu karata – dnevne utakmice prvenstvene sem derbija po istoj ceni kao i Sever. Ovo je sad biti ili ne biti!
Moram ponoviti sve ovo je gasenje lokalizovanog pozara, a jedan od nacin jeste i resavanje pitanja SD – Dzajic, Covic, Boricic, predednici jos nekih klubova koji zaista vredno rade tim koji ce omoguciti reorganizaciju i postaviti statu cistijeg poslovanja i sponzorstva (sta sponzori moraju da ponude Zvezdi a sta Zvezda sponzorima).
TEBI BRATE VELIKI POZZ

Anka феб 28, 2013 at 10:41

Prvo, Izvinjenje svima sa kojima sam imala sukob po pitanju Lukica i bili ste u pravu.
Drugo, On jeste vatreni navijac ali ocigledno da je postao teski poltron raznoraznih.
Trece, Iskljuciti iz skupstine FK i skupstine SD sve one koji su do sada radili na stetu kluba i gurnuli u gotovo stecaj. A OVO PRAVILO PRIMENITI NA SVE KLUBOVE SA DOZIVOTNOM ZABRANOM PRISTUPA SD I SVIM SEKCIJAMA SD CRVENA ZVEZDA.
Cetvrto, podneti tuzbu protiv pocinioca ovog krivicnog dela NESAVEZNO POSLOVANJE (ili kako se vec zove nisam po struci pravnik) zahtevati naplatu duga od sudstva putem materinalne zaplene njihove imovine u vrednosti duga koji su napravili Crvenoj Zvezdi za svaku godinu ukoliko nisu u stanju to da ucine zahtevati zatvorske kazne.
Peto, Covic i Dzajic moraju da se drze istog kursa ne smeju da dozvole sebi onakve gluposti kao da su klinci. Pogotovo zbog ljudi kojima su okruzeni u UO nekima od njih dovoljno politicki obojeni da ucine sve kako bi isterali na cistinu klub za privatizaciju ko zna kom politickom dup***lizcu.
Sesto, predpostavila sam da se nece zavrsiti pricom deblokade racuna, imala sam neki osecaj, ali se ni u pola nisam nadala ovakvim podacima – soook.
Sedmo, napraviti strategiju na koji nacin vracati dugove (COVIC) ali i plan nastavka rada mladjih kategorija kao i u kom pravcu klub treba da ide sa seniorskim timom (DZAJIC I STOJADINOVIC).
Osmo, obavezno uracunati i pomoc svih Zvezdasa, bivsih igraca, trenera koji su spremni da pomognu klubu kako bi opstao. I naravno ocekujte pomoc navijaca, neka prva parola bude SVAKA KUPLJENA KARTA ZNACI SPAS KLUBA, DONACIJE NAVIJACA RAZNE VRSTE. Ali i obavezno resiti pitanje poslovanja Red Star SHOPa i svih onih koji koriste Zvezdino ime u ime Crvene Zvezde (meni i tu smrdi debelo).

Reply
boban феб 28, 2013 at 14:33

pametno,,,od prve do zadnje reci..

Reply
Anka мар 1, 2013 at 11:39

Samo sam iskrena i realna. pozz

Reply
sizif феб 28, 2013 at 08:20

Obratite pažnju na izveštaj.To je dug iz prošle godine i svi otpisi i plaćanja su bili u ovoj godini.Tako da je dug manji,ali se kupuje vreme kod dobavljača za neki rok kao i borba čija strategija prolazi.Lepše će da zvuči u izvešatju za ovu godinu da je dug manji za pola nego da su to razbili na 2 godine.
A što se tiče premija i primanja igrača brate kao da su u nekoj jačoj ligi u prosečnom klubu.Ima nade ali mora se pametno raditi.Čović je to mudro odradio u KK.350 hiljada eura na 5 godina,sića,tako hoće i u FK.
Dominacija pod plaštom duga,mudro na duge staze.Ko shvati shvatio je.

Reply
Vukasin феб 28, 2013 at 10:37

Mozda si delimicno upravu.Ali ti reprogrami ne zatvaraju dug,vec odlazu datum naplate,ali ako para ne bude ni tada ,opet ide blokada.Ako se ne varam 15 mil stize na naplatu do kraja juna 2013.Mi te pare nemozemo da nadjemo,opet jedino reprogram.Imamo 10 mil budzeta,nemoze se potrositi 20mil.Znaci igrace sa manjim platama,otkazi radnicima koji su visak,troskove svesti na minimum,a ne price o tituli i neznam cemu.Nemamo para da placamo igrace vise od 10000 eura mesecno,(i to je puno).Realno kao Garido za 5000e plafon.Prvo + u poslovanju a onda rezultat.

Reply
XX феб 28, 2013 at 04:16

I kazu Srbija siromasna zemlja, ovde i kad se sve pokrade i unisti ima jos…

Reply
delijaMNE феб 28, 2013 at 01:31

E majku mu…pa kako mi kao jedna od najorganizovanijuih grupa u evropi ne mozemo da organizujemo….nesto….. Ako mi ne spasimo klub nece niko…. ni Dzajic ni Covic ni Marko ni Janko…. Za sta sluze te vodje?! Da se nisu mozda ponudile klubu da im ukine mjesecna primanja….NISU… Sto ne kazu… evo mi prvi… mi najvise volimo klub….(nece…gospoda voli pare?!) …. Pa dobro, treba li samo da sjedimo skrstenih ruku i citamo na j*****m vijestima kako nam klub tone iz dana u dan…Trba da se angazujemo…! Neka akcija prikuplljanja novca:( za spas kluba)… Pa jbt. ne mozemo ni organizovati neki humanitrni koncer… Znate i sami da imamo par cijenjenih pjevaca na ovim prostorima koji su pripadnici naseg kluba…. (prije svega Bora) ali ne samo nas Delija…(ne na Marakani vec u Bg. arenu ili nedje..). Braco…znaci situacija je alarmantna…mozda neko nije ni svjestan koliko…Potrebni smo Zvezdi…. NASOJ ZVEZDI!!!!
DOBRO ZNAJ DA UVEK TU SAM JA, DOBRO ZNAJ DA NECU NIKADA…DA TE OSTAVIM, DA TE ZABORAVIM…DOBRO ZNAJ DA UVEK TU SAM JA!!!!

Reply
Vukasin феб 28, 2013 at 09:29

Slazem se sa tobom.Jasno mi je bilo da niko nije hteo da placa clanatinu ,karte i ostalo za vreme bivse uprave,ali ne razumem zasto je to isto i sada.I cudno je kad kazemo da nas ima nekoliko miliona navijaca,a 90% njih kad pitas jesi li clan i placas li clanarinu,kaze ne.Kad bi samo svi koji kazu da su Zvezdasi platili i na tekmu sa placenom ulaznicom oni koji mogu-NAMA BI SVANULO (ja to placam redovno,sin ima 6 mes,i clan je,otac,zena takodje)

Reply
delijaMNE феб 28, 2013 at 13:20

Ma eto samo da punimo stadion… od karata bi prikupili preko 2 000 000e. godisnje…

Reply
delijaMNE феб 28, 2013 at 01:13

ZVEZDO VOLIM TE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
MILAN KG феб 27, 2013 at 23:32

mi smo na ivici ambisa jedino privatizacija sve drugo je prosipanje iz supljeg u prazno. covic je upravu ali ako mi i u narednih 5 godina ne budemo prvi neka sve ide u pm budimo realni da smo mi normalna zemlja mi bih odavno otisli u stecaj, ovako se vestacki odrzavamo u zivotu, ako nas ne kupi seik gotovi smo mozemo da ugasimo svetlo.

Reply
homer феб 27, 2013 at 22:02

šturo ste preneli događaje sa skupštine!!! tamo je bilo mnogo mnogo više emocija nego što to donosi vaš tekst. ja sam još uvek pod veoma jakim emocijama,stvari su daleko lošije od onoga što izaziva tekst koji čitamo! mislim da je mondo preneo istinski osećaj svih prisutnih! http://www.mondo.rs/s280211/Sport/Fudbal/Covic_cinjenicama_sokirao_zvezdase.html
nemojte mi zameriti,najmanje što želim je zatezanje već zategnute situacije,ali stvari su mnogo ozbiljne

Reply
boban феб 27, 2013 at 21:16

stoperice i trake 240 000 evra ??? realno kostaju 2400 evra a resto zavrsilo u privatnim dzepovima…lukic , vesic pa i „vodje“ delija – svi u pritvor dok se ne dokaze krivica..a ovo je samo kap u moru…pa sta su mislili oni da niko nece kontrolisati racune..lopovi najgore sorte a ovamo kao veliki zvezdasi spasitelji…

Reply
ssss феб 27, 2013 at 19:00

ma ne bi im dao ni 10 era platu za ovkvu igru kakvi bre 200 000 evra

Reply
ssss феб 27, 2013 at 18:18

Sto ovolko prazno braco 😐 ocekujem barem gol mladog Mihajlovica

Reply
milenko феб 27, 2013 at 18:11

Pohapsiti sve do jednoga koji su radili to sto su radili.
Vesica i njegovu zenu za primer

Reply
Звезда - Србија феб 27, 2013 at 18:00

44 милиона је био дуг и плус 5 милиона за Ред Стар компани и Звезда форевер а Весић још на слободи, па те фирме је његово женче основало.

Нзм шта значи ово „средином јула доспева на 15-так мил. на наплату“. Да ли је то у оквиру ових 49м или додатно? Односно да ли кредити улазе у структуру расхода јер ми на рачуну немамо ни динар од тих кредита?

Reply
mister феб 27, 2013 at 21:07

koliko znam to ulazi u ovaj dug

Reply
nebo феб 27, 2013 at 17:16

kako je moguce da smo imali rashod preko 20 miliona evra u 2012 :facepalm:

Reply
Zeljko феб 27, 2013 at 17:13

Kako sad dug 49.miliona a pre neki dan je bio 44.

Reply
Darko феб 27, 2013 at 21:15

Dug je sa 31.12.2012. god.

Reply

Leave a Comment