Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Црвена звезда – Јавор (фото)

Фудбалери Црвене звезде су наставили низ успешних игара на отварању пролећног дела сезоне. Овај пут савладан је Јавор, иако наш тим није пружио квалитетну партију.

Овај сусрет испратили су фоторепортери МЦЗ-а, Ивица Веселинов и Игор Вујановић.

[nggallery id=78]

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

5 comments

Nenad феб 28, 2013 at 18:12

Stigao je novi predsednik, promenilo se rukovodstvo, ali čini se da velikih i konkretnih promena u klubu nema. Kako izgleda Crvena zvezda danas, dan posle prvog meča u nastavku sezone u kojem ekipa nije blistala, mada je nekako našla put do pobede? Čini se da niko u klubu i dalje ne vidi izlaz iz paklenih problema: dug raste, ni najmenje idile među onima koji vode posrnulog giganta nema, nešto je trulo i u samoj ekipi, pa su, kao i prethodnih godina, samo navijači zdravo tkivo, jedini koji su na nivou bivšeg prvaka Evrope i sveta.

Uoči duela sa Javorom (2:1), potpredsednik Nebojša Čović saopštio je da je Crvena zvezda dužna 49,5 miliona evra, uz poruku „da preti bankrot“. Jasno je da dug raste, jer je pre dva meseca iznosio milion manje. Nije samo jasno da li se klub dodatno zadužio… Ne zna se ni da li je u novoj cifri, koju je saopštio Čović, uračunat novac na ime transfera Maksimovića, kao i šta se konkretno događa sa najavljenim povećanjem sponzorstva „Gasproma“. Da sve bude gore, novi udar na finansije stiže sutra, kada na naplatu dospevaju februarske rate za ugovore igračima koje iznose oko 700.000 evra.

Istovremeno, prihoda nema ili su minimalni. Crvena zvezda očigledno nema baš mnogo toga da ponudi evropskim klubovima ili precenjuje fudbalere u odnosu na realnu vrednost na tržištu. A ove zime i da je htela nije mogla nešto da uradi, jer, kao nikad ranije u istoriji kluba, nije stigla nijedna konkretna ponuda za nekog fudbalera! Do sada nezamislivo, danas bolna istina.

Para nema, pa ne čudi što je Čović juče na Skupštini crveno-belih najavio maksimalnu štednju, šokirajući sve koji vole klub pričama o tome na šta je sve trošen novac u trenucima kada klub jedva nekako preživljava. Priče o guščjim paštetama, astronomskim troškovima za štoperice i ko zna šta sve ne, kao i davanja premijama sekretaricama, zabava su za jedan ili nekoliko dana. Problem je, međutim, što bitka za oporavak ide slabo ili nikako. Ne samo zbog toga što je klub godinama ponirao i preko noći gomila problema nikako ne može da se izbriše, već i zbog činjenice da je atmosfera u rukovodstvu najblaže rečeno loša.

Previše je netrpeljivosti. Uostalom, predsednik Dragan Džajić i potpredsednik Nebojša Čović umalo su se fizički obračunali. Nije tajna ni da Džajić i sportski direktor Zoran Stojadinović nisu u ljubavi. Luka Milivojević poručio je posle duela sa Javorom da to što je bio na klupi „nema veze sa sportom“, otvarajući tako širom vrata za priče o problemima u samom timu.

A navijače, koji su i na startu prolećnog dela prvenstva pokazali i vernost i brojnost, sve te priče ne zanimaju. Oni žele da se konačno zaustavi propadanje kluba, da dug zaista počne realno da se smanjuje, da stignu novi sponzori, da se objavi neki konkretan plan za izlazak iz istorijske krize, da… Sve to je u magli, predaleko od realnosti, pa se čini da niko na „Marakani“ ne zna kojim putem dalje. Možda bi sve drugačije bilo da su odnosi, pre svega između Džajića i Čovića, na vrhunskom nivou, ali ovako prevelike sreće očigledno neće biti za Zvezdu.

Čudna je i priča sa smanjivanjem ugovor igračima. Dauda je, dok se mastilo na ugovoru što je potpisao gotovo nije ni osušilo, pristao da godišnje zarađuje 200 umesto 300 hiljada evra. Kako i zbog čega niko nije objasnio! Ima li čitava priča veze sa njegovim zdravstvenim problemima? I po tom pitanju razišli su se u mišljenjima neki čelnici Zvezde, a zanimljivo je da se predsednik Dragan Džajić uglavnom ćuti po svim ključnim pitanjima. Ćutao je i na Skupštini, dok svi čekaju da čuju ima li i kakav je njegov plan. Da li zaista može da sarađuje sa Čovićem ili je „pomirenje“ bilo samo predstava za javnost? Hoće li Čović zaista da „digne ruke“ od svega, što sve češće najavljuje?

Mnoga pitanja su bez dogovora, dok dug Zvezde i dalje raste.

Preuzeto sa sajta sportal.rs

Reply
M.V.P феб 28, 2013 at 15:58

Svaka cast za galeriju fotografija, nadam se da ce biti posle svake utakmice! 🙂

Reply
Mimi феб 28, 2013 at 13:39

http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.html:421866-Sokantni-podaci-Zvezdi-preti-bankrot
sta mislite kako je igracima kad ovako nesto vide a znaju da im se duguje…a mi od njih ocekujemo rezultate i dobre igre…Jankovic izjavio kako Milivojevic nije igrao zbog loseg terena…to jos nisam cuo da trener ne stavlja nekog da igra zbog loseg terena…srce mi se cepa kad citam svasta o nasoj Zvezdi..cim Covic izjavi da je situacija mnogo teska i da preti bankrot onda znajte da je tako.. :facepalm:

Reply
Vukasin феб 28, 2013 at 14:11

Kazu ima nas nekoliko miliona,ja znam za 24.000 clanova,od toga nas 7800 sa placenom clanarinom.Digitron,pa kome je zao,u clanstvo.MOBILIZACIJA MOZE JEDINO NA TAJ NACIN,DIREKTNA INFUZIJA DELIJE.

Reply
Goran Maljkovic феб 28, 2013 at 14:43

Braco moja , ja navijam za Partizan, ali nisam ostrascen i imam 51god, i pamtim kada sam na derbije isao sa najboljim drugovima bracom Zvezdasima, a onda nastade neko ludo vreme, udara svoj na svoga…, problem nije u tome da se okupimo pa da pomognemo sa par stotina dinara Zvezdu ili Partizan, problem je sto taj novac nece stici na poslatu adresu.Pa zar stvarno mislite da Covic voli Zvezdu, ili ga interesuje moc i novac…. Pozdrav i oprostite….

Reply

Leave a Comment