Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Вукоичић: „Мотивисано и опрезно на Цибону“

VukoicicЦрвена звезда Телеком у 23. колу АБА лиге дочекује Цибону. Утакмица у дворани Пионир је на програму у суботу, у 17 часова. Карте се на дан меча могу купити на благајни хале од 13 часова. Цене карата су 200 динара (трибине), 500 (партер), 1000 (бела и плава ложа) и 1200 (ВИП ложа).

Хрватски тим ове сезоне није пружао очекиване партије, али је упркос томе веома незгодан противник. Влада Вукоичић позвао је навијаче да пруже неопходну подршку екипи Звезде, која се и даље бори за прво место на табели АБА лиге. Тренер црвено-белих је изјавио да један од љубимаца навијача, Мајкл Скот, због повреде неће наступити против Цибоне:

– Он се опоравио и одрадио је један тренинг, али пошто је то специфичан део тела постоји одређени ризик да се ситуација погорша. Повреде леђа могу да буду компликоване. Нисмо спремни да ризикујемо, а не знам ни колико би он могао да нам помогне после десетак дана без тренинга. Скот нам је потребан, његово неиграње је хендикеп, али покушаћемо да без њега одиграмо што је могуће боље – рекао је Вукоичић, па је наставио:

– Ушли смо у финиш лигашког дела такмичења. Свака екипа има неке своје амбиције, са изузетком два тима која су на средини табеле и не могу ни горе, ни доле. Мали број утакмица је до краја, а велики улог, нико не жели кикс. Ми смо једна од екипа која се бори за сам врх, имамо још четири утакмице и свака је занимљива и носи одређену тежину. Треба да идемо утакмицу по утакмицу и да не уписујемо ни једну победу унапред – констатова је тренер Звезде, који је потом прокоментарисао наредног противника:

– Цибона није директоно угрожена, али је удаљена само једну победу од лоше позиције за њих. Они сигурно не желе да се оптерећују тиме, и желе да у оваквој утакмици где нису фаворити да потраже бодове на које нису рачунали. Цибона је ове сезоне показала много различитих лица. Нису лоше почели, изгледало је да су тим који ће до краја остати у игри за највиши пласман. Дешавале су им се чудне ствари, имали су много турбуленција и промена у екипи. Остали су без седам играча, мењали су и тренера. Компензацију за лоше резултате у АБА лиги су добили у виду освајања хрватског Купа. Знајући историју и вредност Цибоне то није довољно да се они задовоље – изјавио је стратег црвено-белих.

Вукоичић је потом изнео мишљење да ће утакмица у суботу бити другачија у односу на утакмицу коју је Звезда против истог противника одиграла у првом делу сезоне:

– Од седам играча који су напустили Цибону шест је играло на нашој првој утакмици. Имају четири нова играча у односу на ту утакмицу, тако да је то потпуно други тим. Поправили су форму последњих месец дана. Гледао сам финале њиховог националног Купа где су одиграли сасвим пристојно. Чини ми се да су поправили форму у односу на први део сезоне, да су нашли хемију и равнотежу у игри. То је све разлог да будемо апсолутно мотивисани и опрезни – закључио је Вукоичић, који је прокоментарисао и проблем који је настао око сукобљених правила АБА лиге и Евролиге поводом пласмана клубова у то такмичење:

– Имамо одређени став унутар клуба поводом тога, а то је да ћемо сачекати коначну одлуку. Ми на терену не треба да се бавимо тиме, ми имамо своје циљеве – да у свакој утакмици идемо на победу – закључио је Вукоичић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

6 comments

Delija мар 2, 2013 at 11:20

Cibona ima jaku ekipu, nece biti ni malo lako, ali se nadam da ce Rakoc i drugovi biti na nivou. Od tebe trazim samo da kao lav se boris !

Reply
Zvezda Velikan мар 1, 2013 at 20:50

Idemo Delije svi u Pionir da deklasirao Cibonu! C.Zvezda je zasigurno jaci tim, i ocekujem to od momaka da pokazu. Ne treba se zanositi da cemo lako doci do pobede, naprotiv, Cibona nije naivna ekipa.
Ocekujem maximalno zalaganje, i da u jednoj kvalitetnoj utakmici pobedimo Cibonu.

Reply
ognjen banic мар 1, 2013 at 20:32

i ja isto bi voleo da sledece sezone gledam rakoca i srawberry-ja u tandemu sa rakocom i jos 4 igraca bi voleo da vidim u zvezdi sledece sezone a to su jaka blazic iz olimpije klevin prepelic iz olimpije sene.m.saer iz fuelnabrade i markusa lewisa iz lagunara u nasoj ekipi sledece sezone,

Reply
iznogud86 мар 1, 2013 at 19:18

a ali traore na prvom mecu u albi protiv cska dao 7 poena i imao 7 skokova koliko samardziski nije od kad je dosao :D…Trebalo je sacekati traorea nista samardziski bitno nije uradio za ovih mesec dana…Po meni velika greska gledao sam danas traorea ubica je mnogo jak igrac

Reply
perus мар 2, 2013 at 12:27

jos je veca greska sto je izbacen braun. potpuno bespotrebno!

Reply
Nikola мар 1, 2013 at 14:05

Obratite sutra paznju na Ciboninog amerikanca Strawberry-ja…. igra na pozicjija beka,bas ga pratim ove sezone,i voleo bi da ga vidim sledece godine u Zvezdi.Igra na poziciji beka,bilo bi lepo kad bi se on i Rakoc rotirali sledece godine na tom mestu…. pozz

Reply

Leave a Comment