Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Нелсон: Нападом дошли до победе; Вукоичић: Тешка и важна победа

img_1458Публика у београдском храму кошарке, хали Пионир, још једном је гледала добру кошарку, атрактивне потезе, пуно поена, и неизвесну завршницу. Али, оно што је најважније, гледала је још једну победу Црвене звезде. Овог пута над одличном Цибоном (97:95).

Звездин плеј, Демаркус Нелсон, пружио је фантастичну утакмицу. Томе у прилог иду 17 постигнутих поена, од којих многи у кључним тренуцима, 5 асистенција и две изузетно важне украдене лопте. Упркос томе, Нелсон након утакмице није био пресрећан:

Било је много неизвесније него што смо желели. Морамо да одамо признање екипи Цибоне јер су одиграли одличан меч. Погодили су много тешких и важних шутева, док смо ми правили доста грешака у дефанзивној ротацији. Нападачки смо играли добро, поготово ако погледамо кретњу лопте у нападу. Обично је одбрана та која добија утакмице, али вечерас смо добили због одличног напада пошто смо имали доста расположених шутера – закључио је сјајни Демаркус Нелсон.

Црвена звезда Телеком је остварила и 17. победу у АБА лиги. Тренер Звезде, Влада Вукоичић сматра да је победа тешко остварена због тога што је уписана пре самог почетка утакмице:

Ја сам упозоравао, међутим то дефинитивно нисмо успели да убацимо у наше главе. Честитам својим играчима на победи јер је свака важна и тешка на одређени начин. Ова је посебно важна јер смо показали да и кад не иде како треба можемо да нађемо начин да победимо. То се поготово видело када смо имали заостатак од седам поена у последњој четвртини, али смо нашли начин да то стигнемо. Важно је да смо у неизвесној завршници добили шутем и добром одбраном један на један у последњем нападу – констатовао је стратег црвено-белих, па наставио са анализом Звездине игре:

Ово сигурно није прави пут којим треба да идемо, посебно у одбрани. Мислио сам на полувремену да ако само мало појачамо агресију, да ће играчи Цибоне бити мање прецизни. Али, у првом полувремену имали су проценат шута за два поена од 82 процента, док је на крају утакмице он износио 78 процената. И поред наше комотније одбране и неких грешака, њихов шут је био изванредан, не сећам се да је неко против нас овако шутирао ове сезоне. Цибона је одиграла изварнедно нападачки, чак и они играчи који нису добри шутери су успевали да дају теже шутеве, па и преко руке. Имали смо већи број асистенција, више украдених, мање изгубљених лопти, добру контролу скока, то је све било добро. Мало смо променили начин рада, сигурно да то узима данак. Имамо времена, и урадићемо све да на терену изгледамо много боље, пре свега у одбрани – закључио је Влада Вукоичић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

14 comments

Mile мар 2, 2013 at 23:34

Nelson treba da potpise i na sledecu sezonu.Ubica od pleja

Reply
Dejan Zvezdas Ivanjica мар 2, 2013 at 23:33

Ovaj Nelson je cudo…Slican Mekejlebu…samo kad bi Cica malo poradio sa njim na sutu za tri poena,bio bi potpuno kompletan igrac…Ono sto me raduje jeste da su svi iz prve petorke veceras bili dvocifreni (Nelson,Rakocevic,Simonovic,Savovic,Katic)…

Reply
Nemanja мар 3, 2013 at 00:38

Savovic nije u prvoj petorci!!! Toliko o tome koliko ti pratis zvezdu

Reply
Dejan Zvezdas Ivanjica мар 3, 2013 at 00:55

Hahaha…Subotic samo krece utakmicu,a ustvari prvi Zvezdin krilni centar je Savovic koji ima neuporedivo vecu minutazu od Bojana… „Bolje je cutati i biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.“
– A.Linkoln –

Reply
Dejan Zvezdas Ivanjica мар 3, 2013 at 00:56

„Bolje je ćutati i biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.“
– A.Linkoln –

Reply
Dejan Zvezdas Ivanjica мар 3, 2013 at 00:57

„Bolje je ćutati i biti smatran b*dalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.“
– A.Linkoln –

Reply
forza stella rossa мар 2, 2013 at 22:38

Nelsone majstore,uzmi objasni ovom nasem neznom treneru sta je odbrana!Kazi mu sta ste ucili kod Krizevskog na „Duke“-u,neka pokusa bar nesto i on da zapamti.Da se ne brukamo vise….

Reply
***DELIJA 1OO%*** мар 2, 2013 at 22:23

PODHITNO se otarasiti lazica….decko nema dve veze…dvojka treba da cepa mrezice….onaj alan rej bi nam legao k’o budali samar,ali mislim da to sad nije izvodljivo…

Reply
Kastro мар 2, 2013 at 21:24

Simonovic donosi pobede,a svi su ga osporavali

Reply
dejca мар 2, 2013 at 21:21

Mecevi sa Cibonom su slicni kao i sa Partizanom… Ne zna se pobednik bez obzira ko ima jaci tim, ko je u boljoj formi… Neka vrsta tradicije… Veceras se super zavrsilo pa nas, jer smo konstantno jurili rezultat!

Reply
Simic79 мар 2, 2013 at 20:44

I ako nije puno igrao Radivojevic je ponovo verovatno u minusu sto se indeksa korisnosti tice. Kao i na vecini utakmica. Moram i da napomenem da za razliku od trenutka kada je preuzeo Zvezdu Vukoicic ne vodi tim na visokom nivou. Odbrana i dalje katastrofalna a izgubio je i osecaj za pravovremene izmene igraca. Kvalitet nase igre drasticno pada kada na terenu nisu Rakocevic i Nelson. Nekada i preduko sede na klupi. I za one koji mozda nisu bili u mogucnosti da veceras budu u Pioniru, kada su igraci otpozdravljali navijacima isti su poceli da skandiraju ime naseg igraca koji je iz neobjasnjivih razloga stavljen na transfer listu. Dokaz sta navijaci i simpatizeri C. Zvezde misle o tom potezu. Na kraju je najvaznije da smo zabelezili pobedu. Pozdrav!

Reply
bojan мар 2, 2013 at 21:56

malo si kontradiktoran

Reply
Vlajko мар 2, 2013 at 20:22

Koja je ovo igracina! Prepametan igrac! Steta sto ne poseduje malo bolji sut za 3 poena.

Reply
Stevan мар 3, 2013 at 00:52

da poseduje bolji sut nebi igrao za zvezdu vec negde u NBA

Reply

Leave a Comment