Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаРукомет

Рукометаши поражени у дербију 26-30 (12-16)

DSCF1414Рукометаши Црвене звезде поражени су у 17. колу Меркур Супер лиге од екипе Партизана. Партизан је брзо повео и ту предност чувао до краја. Наша екипа је играла борбено до самог краја, али бодови и победа су ипак припали вечитом ривалу.

Звезда је имала први напад у 73. вечитом дербију, али није успела да постигне гол, међутим црвено-бели успевају да се одбране и постижу погодак из контре. Наши рукометаши сјајно организују одбрану, али ипак је досуђен седмерац и Партизан долази до изједначења. Звезда у првим минутима одолева нападима, али ускоро је свиран још један седмерац за вечитог ривала који Илић претвара у погодак. После неуспешног напада, Партизан брзо постиже погодак за вођство о 1-3. Наши играчи имају проблема у нападу, али ипак после неколико неуспешних акција, Ољача постиже гол. Партизан брзо узвраћа, али Звездин повратник Алчаковић постиже сјајан гол. Игра се гол за гол, ривал задржава вођство од једног гола. Иванишевић већ у првих седам минута има уписано неколико сјајних одбрана.

Осећа се благи пад у игри, па тренер Перуничић тражи тајм аут при резултату 4-7 за Партизан. Звезда има напад након кратког предаха, али Васић брани. И даље добра игра у одбрани  спречава контру црно-белих. Скоро три минута се играло без погодака. Партизан напада, Звезда се брани. После грешке у нападу, Партизан стиже до вођства од 4-8. Шотић успева да постигне гол и смањи предност ривала. Перуничић мења голмана, али ни Цупара не успева да одбрани седмерац Илићу.  Голове постижу Ољача и Анђелић, на половини првог дела меча резултат је 7-10. Звезда има проблема са одбраном Партизана, који долази из контре до новог поготка. Ускоро млади Брајовић смањује предност.

Досуђен је први седмерац за наш тим, али Ћирић је непрецизан. Због чврсте одбране ривала, наши играчи су принуђени да шутирају са дистанце. Партизан постиже 14. гол из полуконтре и стиже до највеће предности на мечу. Последњих пет минута првог полувремена је у знаку противника који успева да стигне до пет голова разлике у односу на наш тим. Божо Анђелић успева да искористи седмерац, а Партизан игра са играчем мање. Међутим, разлика од пет голова се не смањује. Два минута пред одлазак на одмор, Цупара брани седмерац. После добре одбране, млади Шотић даје гол из контре.  После тајм аута, Цупара уписује нову одбрану, па се на одмор одлази при резултату 12-16.

Први напад у другом полувремену припао је играчима Партизана, али Звезда успева да се одбрани и узме лопту. Црвено-бели се тешко носе са одбраном противника и Алчаковић не успева да постигне гол. На другој страни Радивојевић матира Цупару и постиже свој седми гол. Брз напад Звезде и Анђелић уписује нови гол. Одбрана нашег тима успева да задржи ривала и Алчаковић смањује предност на 14-17. Иако наш тим долази до само два гола заостатка, Партизан брзим головима поново повећава предност. Ређају се грешке и на једној и на другој страни, а Звезда не успева да постигне гол из контре. Распамасала се игра, а после дуже времена Павловић постиже гол за Партизан и повећава предност. Само неколико секунди након тога Ћирић узвраћа. Иако имамо играча мањер Ћирић реализује седмерац, а Шотић након неколико секунди уписује нов погодак. Добра организација одбране резултира новим контрама из које Алчаковић даје гол.

Десетак минута пред крај Партизан поново повећава предност на четири гола, 23-27.  Бивши играч нашег тима ускоро постиже гол за Партизан, а наши играчи праве грешке у нападу. Ускоро Партизан долази до 29. гола, а Ољача добија искључење. Судије свирају седмерац за наш тим, Ћирић је по трећи пут сигуран са линије пенала. Пет минута пред крај утакмице и једни и други греше у нападу, али је резултат и даље на страни Партизана који врло брзо долази и до 30. гола.

Ускоро Алчаковић постиже и свој пети гол и постаје најефикаснији у црвено-белом табору. Наш тим долази до 21. гола преко Бабића, а после грешке у нападу противника, исти играч уписује нови погодак и звезда смањује вођство Партизана на 22-24. Црвено-бели су у налету и  Перуничић узима нови тајм аут. Одмах након тајм аута искључен је Михаиловић и Звезда има нови седмерац, гол постиже Стефан Ћирић. Звезда прилази на два гола заостатка али Илић повећава предност своје екипе. Трећи голман нашег тима Марко Антељ брани зицер, а на другој страни капитем Шљиванчанин постиже гол. Последњи напад припао је Звезди, али резултат остаје 26-30.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

Zvezda Velikan мар 3, 2013 at 22:44

Dobro, borili su se momci nema im se sta zameriti, dobro je igrala Zvezda bez obzira na poraz. Da smo imali malo vise srece moglo je biti i neizvesnije do kraja…
A posebno sto zelim istaci, jako mi se svideo Zvezdin igrac ALCAKOVIC, sjajan je u svim segmentima, i voleo bih od svega da nam on ostane u Zvezdu!

Reply
PERA BOR мар 3, 2013 at 20:07

Momci se barem bore za razliku od kvazi fudbalera, i samo cu da kazem da je sramota koliko je malo ljudi danas bilo u sumicama.Da je bila puna hala,da je bilo navijanja verujem da bismo i pobedili.
I sada svako kada krene na Marakanu protiv Pazara neka razmisli o tom svom potezu i neka ipak odluci da skokne do sumica da gleda odbojkase i rukometase koji iako takodje ne primaju plate ginu za klub,e njima treba dati podrsku a umesto toga njih gleda 300 ljudi, gde na odbojci uglavnom gosti imaju vecu podrsku od Zvezde a kvazi fudbalere gleda po 20000 ljudi
Tako da zaobidjite Marakanu,DODJITE U SUMICE!

Reply

Leave a Comment