Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаРукомет

Капитен рукометаша Шљиванчанин: „Док Звезда постоји, играћемо“

Шљиванчанин, фото: "Новости"
Шљиванчанин, фото: "Новости"
Шљиванчанин, фото: „Новости“

У целини преносимо текст колеге из „Новости“, у којем је капитен рукометног клуба Црвена звезда Никола Шљиванчанин говорио у актуелним проблемима у клубу.

Шта све неће да снађе рукометаше Црвене звезде у овој сезони. Лоше ствари се нижу једна за другом. И колико год да је црно, обично се негде пробије зрачак светлости. Црвено-бела светлост јесу – њени играчи. Они би могли да понесу епитет „јунака” сезоне.

Колико на вас утиче све што се дешава са Црвеном звездом?

Утиче много, али навикли смо на ту ненормалну ситуацију, где је свакодневно ишчекивање. Све то утиче на екипу, на самопоуздање. Причали смо много на ту тему. Нисмо ми навикли на новац, па га нема. Нити смо навикли на то да нам не одузимају бодове, па се то дешава. Напротив, навикли смо да живимо „од данас до сутра”, да живимо у неизвесности. Не кажем, нормално је да нас је пореметила прича да ћемо да будемо избачени из лиге. Све нас је пољуљало, али живимо са тим. Сродили смо се са проблемима – прича за “Спорт” капитен тима из Љутице Богдана, Никола Шљиванчанин. – Главна смо тема у Србији! Има нас свуда, сви причају о нама. Увек те неко пита, ко из добре, ко из лоше намере шта се дешава. Изуједан си.

Упркос томе, сјајно сте играли на почетку пролећног дела, бележили победе, а онда су уследила два узастопна пораза, од Рудара и Партизана. Тренер Перуничић каже да не може да вас поврати?

Пад форме је очигледан. За мене је то очекивано. Нас шест-седам игра. Нажалост, то се десило пред дерби. Да ми од 30 утакмица одиграмо врхунски 27, сви бисмо били у Барселони! Имам утисак, ако одемо у неке нормалне средине, нећемо моћи да се снађемо бар пола сезоне. Очигледно је да не играмо. Хајде да не тренирамо, па губимо. Али, без обзира на све околности, ми играчи смо се договорили да играмо док траје клуб. Ако се не угаси, онда ћемо истрајаћемо до краја сезоне. То је сигурно.

За сада нема одузимања бодова, али мора да се створи „залиха” до априла, како би се очувао суперлигашки статус?

Сигуран сам да ћемо брзо да се вратимо. Није пријатан пад форме, али… Тешко је да се држи један темпо. Све те стигне. То нам се десило у последње две недеље, али сам сигуран да нам није дошло до онога „боли нас уво”. Напротив! Идемо опет горе, само је питање тренутка. Знам да ћемо да се боримо.

Д али вам тренинти тешко падају, с обзиром на то да нема новца?

– Ми тренирамо као да има пара. Тако и играмо. Наш приступ, што се тиче тренирања и играња је као да све фукнционише беспрекорно – закључује Шљиванчанин.

Док год Звезда има овакве људе, трајаће…

ЗАСЛУЖИЛИ СМО СПОМЕНИК

Тешко је играчима Црвен езвезде, али се не дају…

– Рекао сам, Спортско друштво Црвена звезда нама рукометашима треба да подигне споменик у природној тежини и висини, за све што чинимо за Звезду. Не мени, или било коме. Читавој екипи. Заслужили смо, јер живимо у ненормалним условима.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

4 comments

Oliver мар 7, 2013 at 14:02

Izgleda da nam se i rukomet pretvara u kosarkaski klub.Teska situacija,ajde malo neka Vucic da pare i za rukometase.Puna podrska za momke.

Reply
Zvezdin sin мар 7, 2013 at 12:58

Sva podrska, na muci se poznaju junaci! NEMOJTE DA POKLEKNETE junaci. Svi verujemo u bolje dane…

Reply
Miki мар 7, 2013 at 10:44

Ruzno je da ovi ljudi dinar ne dobijaju a da se fudbaleri zale sto dobijaju 3000 evra umesto 5000. Svim fudbalerima smanjiti ugovore i pare dati ljudima koji igraju srcem za Zvezdu! To nek im bude primer, ovo je cist dokaz ljubavi. Svaka cast momci!

Reply
eee мар 7, 2013 at 14:05

Da, dok ne budu popadali od gladi po terenu. Tuga…

Reply

Leave a Comment