Moja Crvena Zvezda
ИсторијаФудбал

На данашњи дан: Дуле Савић пресудио Вест Бромвич Албиону

40162_030735s2_fНа данашњи дан, пре 34 године, у четвртфиналу Купа УЕФА, Црвена звезда је угостила Вест Бромвич Албион и победила, резултатом 1:0.

Црвено-бели до победе су дошли поготком Душана Савића, из слободног ударца, са 20-ак метара. Бранко Станковић извео је на том мечу фантастичну екипу: Стојановић, Јовановић, Јуришић, Крмпотић, Муслин, Милетовић, Миловановић, Петровић, Благојевић, Шестић, Савић. У игру су касније ушли Зоран Симић и Неђа Милосављевић. Меч је одигран пред преко 90 000 навијача, а судио је Војтех Кристов из Чехословачке.

За Енглезе су у то време наступали, између осталих, Годен, Бетсон, Канингем, Реџис, Тони Браун, Боби Робсон, а ВБА је редовно био у врху табеле енглеског фудбала. Пре 1/4 финала, наш тим је избацио екипу Арсенала, Динамо из Берлина и Хихон, а Енглези Брагу, Галатасарај и Валенсију.

Звезда је тако у два меча (1:0, 1:1) прошла у полуфинале, где је елиминисала Херту, а у чувеном финалу евро-трофеј нашем тиму отео је судија Микелоти.

Погледајте Дулетову мајсторију:

center;“>Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

moja kravica мар 8, 2013 at 11:10

au ljudi koja smo mi SILA bili 😛 , a sad TUGA 🙁

Reply
milos мар 7, 2013 at 21:05

Gledam ove mucene navijace Steaue kako se raduju sto su pobedili prvaka Evrope, oni ko da ne znaju da klub nije njihov, vec privatan. Sta je to naspram cinjenice da je Crvena zvezda nasa i kada se svaki dan budimo sa tim saznanjem, da smo mi ti koji ga posedujemo!
Do duse, nikada nisam ucestvovao u donosenju bitnih odluka i nisam bio prvak vec ihaha godina,a o Evropi mogu samo da sanjam. Nadam se da i vi tvrdoglavo uzivate u tom divnom osecaju tzv. komad sela, Amerika cela…

Reply

Leave a Comment