Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Најава: Црвена звезда – Нови Пазар

pazar

У нека срећна времена, чекала се субота и одлазак на Маракану. Чекао се дан када Звезда игра. Данас, гледамо бледу игру, очајне резултате, кризу у клубу, контрадикторне потезе и изјаве људи који га воде, било из фотеље, било са клупе.

Данас, реалност је таква да је Звезда у 18. колу практично завршила борбу за титулу. Треба бити оптимиста, треба се надати, али исто тако треба бити објективан и рећи да са оваквом игром, оваквом атмосфером у и око тима и оваквим стањем у клубу, наш тим практично има само теоретске шансе за освајање шампионске титуле.

Наравно, то не значи да треба да престанемо да пратимо свој клуб. Пратили смо га и 2008, када су комшије први пут узеле титулу након наше дупле круне, 2010, када су то учиниле трећи пут, прошлог маја, када су пред нашим очима подизали пети узастопни пехар и подсмевали нам се на свом стадиону. Пратићемо га и сада. Јер на стадион не идемо због оних који ће бити ту неко време и отићи трбухом за крухом, већ због онога што је постојало и много раније него што су они дошли ту и много пре него што су они рођени уопште. Идемо на стадион због Црвене звезде. Идемо сутра на стадион да прославимо 68. рођендан нашег клуба. Да покажемо да бар ми који је волимо представљамо светлу тачку у ова тмурна времена.

Када је реч о нашем тиму, очекује се да Гаридо први пут од доласка буде на клупи, као и изостанак Микића и Касалице, па ћемо вероватно гледати Вешовића или Пантића десно, а Милуновића на крилу. Овај меч биће шанса да Абиола Дауда дебитује и, евентуално, да Каду коначно буде у 18 играча, што је најмање што је заслужио. Очекивања се знају. Све осим победе, и то убедљиве, представља неуспех. Ако, навикнути на ово што гледамо, уопште смемо да тражимо и толико. И, ако је могуће, без примљеног гола и преокрета.

Изговора више нема. Осамнаестогодишњи Симић „нахранио је“ трансфером у Базел играче Звезде, који нису имали „ни за хлеб“, па се очекују да сада, пуних стомака и џепова, крену свим силама ка противничком голу и коначно престану да се срамоте. Надамо се да ће кормилар Јанковић овога пута свој брод довести сигурно до луке и да се неће насукати, као на Врачару претходног викенда.

Када је реч о Новом Пазару, клуб је основан 1928.године, под називом ФК “Санџак”, а касније мења име у ФК “Дежева”.  Клуб је под овим називом играо до 1962.године, када се ФК “Дежева” и други локални клуб ФК “Рас” фузионишу и оснивају заједнички клуб под називом ФК “Нови Пазар”. Били су аматерски шампиони старе Југославије, а касније и стандардни учесници другог ранга савезне лиге бивше државе, Југославије. Два пута су играли бараж за улазак у Прву лигу Југославије, две године за редом ‘94 и ‘95, али прво Сутјеска из Никшића, затим и Слобода из Ужица су били успешнији. Мечеви против Ужичана и дан данас се памте у Новом Пазару, због невероватне атмосфере и како кажу невероватног суђења у корист противника. 2002. године су испали у трећи ранг такмичења, Српска лига, а од 2004. године играју у Првој лиги Србије, односно, другој лиги. После неуспешних покушаја, финансијских проблема, некако су успели да натерају срећу да им се осмехне.  БАСК, због финансијских проблема и лоше инфраструктуре је уступио своје место Санџаклијама. Тако су 2011. године први пут играли у најелитнијем такмичењу фудбалске Србије, али се у свом дебитантском мечу нису прославили. Новопазарци су реконструсани стадион отворили на прошлом мечу против Црвене звезде. Са клупе их предводи Драгољуб Беквалац који их спасио испадања прошле сезоне. У прва два кола, имају победу против нишког и реми против крагујевачког Радничког.

ЦЗ Н НП
Београд :       1 1 0 0  3:1
Нови Пазар: 3 2 1 0  3:1
Укупно :        4 3 1 0  6:2

•   Један меч у Новом Пазару је одигран у Купу Србије

Први међусобни меч у историји је одигран 28.октобра 2009. године у Новом Пазару у оквиру 1/8 финала ЛАВ Купа Србије. Предвођени Пижоном савладали смо домаћине голом Александра Јевтића и наставили поход ка освајању 23 Купа. Други меч је одигран је у Београду, када смо славили 3:1, головима Евандра, који је два пута погађао мрежу гостију и Андрије Калуђеровића. Стрелац за Нови Пазар је био Богуновић. Пролетос у првом првенственом мечу у Новом Пазару, на отварању новог стадиона, је било 0:0. На старту текуће сезоне, Звезда је, наравно, након преокрета, славила са 2:1.

Од заједничких играча издвајамо Ненада Пуркета Стојановића, Драгана Шарца,Ђорђа Туторића и Марка Мугошу. Бојан Ђорђевић је из Новог Пазара прешао у Црвену звезду, али није одиграо ниједан минут у нашем дресу.

Кореографија са претходног меча са Пазарцима на Маракани
Кореографија са претходног меча са Пазарцима на Маракани

Да закључим, Звезда слави рођендан, дођите на стадион! Ви доле на терену, нахрањени сте, добили сте новац о којем се толико причало, изговора више нема! Хоћемо срце на терен! Сутра навијачи славе 68 година историје, чика Рајка, Џају, Шекија, Пижона, Бору, Дулета, Генија, Робија, Филкета, Пиксија… Сутра славимо Токио, Бари, грб, титуле, Купове… Сутра прослављамо то што смо поносни што смо део овог клуба и што живимо за њега.

Немојте да нам покварите славље! Престаните да се брукате, ако не због нас и клуба, играјте за себе и своје трансфере, али само играјте фудбал, не играјте се са нама. Оставите срце на терену и победите!

ЗА СЛАВУ НАШЕ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ!

Маракана, субота, 18:00

Црвена звезда – Нови Пазар

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

44 comments

riter мар 9, 2013 at 11:14

Jankovic je trener (sticenik) Ranka Stojica, zato prednost ima Milivojevic umesto Garida. Jer setite se mlade reprezentacije i utakmice u Krusevcu starteri su bili Causic i Kojic Stojicevi igraci. A kada je Stojadinovic stopirao Stojiceve igrace da dolaze u Zvezdu nastao je sukob na relaciji Jankovic – Stojadinovic. Luka i Kojic sto su presli u Partizan da nije dosao Stojadinovic u Zvezdu verovatno bi dosli kod nas. Nisu oni losi igraci posebno Luka ali sta ce nam takvi igraci kada bi posle otisli iz Zvezde kada im Stojic kaze i velika vecina novca bi otislo u Stojicev dzep. A inace Ranko Stojic je bivsi golman partizana.

Reply
***DELIJA 1OO%*** мар 9, 2013 at 07:54

potpuno se slazem sa MaX-om….stvarno vise ne treba da pravite ovakve najave,analize…ovi nisu zasluzili da imaju bilo sta,a kamoli nas,najbolje navijace

Reply
posavac мар 9, 2013 at 02:15

Mislim da su svi oni koji pljuju Saleta prilicno nezahvalni, nestrpljivi i bezobrazni. da podsetim, Saleta su u prethodnom mandatu oterali iako je imao i igru i rezultate. Zvezda mu je ostala duzna par stotina hiljada eura, al on nije pustio menicu, kao doticna jajara stojadinovic (povukao menicu posle reakcije navijaca). TAJ ISTI ALEKSANDAR JANKOVIC JE DOSAO U ZVEZDU KAD NIKO NIJE HTEO I OSTAO KAD SU SVI POBEGLI. BAR TO TREBA POSTOVATI !!! Pitanje za sve te pljuvace: pod uslovom da Sale da ostavku i ode, ko ce da dodje u Zvezdu da radi bez plate? ODGOVOR: pa, prvi kome bude kasnila plata, pobecice i pustice menicu. a smrada stojadinovica pod hitno oterati iz Zvezde.

Reply
bane 76 мар 9, 2013 at 05:29

Nisi ti normalan…
Kao ni taj tvoj samozvani „trener“…

Reply
***DELIJA 1OO%*** мар 9, 2013 at 07:25

jankovicu,ti li si?

Reply
otpisani101 мар 9, 2013 at 08:25

smesan si ko bioskop…svako resenje je bolje od jankovica pa i bratislav zivkovic…i radi za dz…zato sto nema gde da ide ,jer nista ne zna i niko ga nece…

Reply
TORCIDA 19 CENTAR 89 SANDZAK мар 9, 2013 at 00:53

Ја сам навијач Пазара из рашке области.

Reply
INĐIJA мар 9, 2013 at 00:58

Шта има ново код вас у Рашкој области?

Reply
cicaglisa мар 9, 2013 at 01:34

ahahahahha o kakvom huku pricas? huku vas 100 u odnosu na nas 20000

Reply
posavac мар 9, 2013 at 02:20

ajde? i prandeda ti je iz Raske oblasti, ali on je bio pravoslavac? I svi tvoji daleki preci su bili pravoslavci? A sta si ti poturice nesrecni? Ne znas ni sta si.

Reply
TORCIDA 1989 SANDZAK мар 9, 2013 at 00:49

Ја сам навијач Пазара из рашке области.

Reply
Branimir мар 9, 2013 at 01:00

Увијек сам се питао: ко си и шта си?

Reply
Branimir мар 9, 2013 at 13:48

МЗЦ сајт ти чува образ, Био си удробио мало српске екавице, а мало бх језичког фолклора. Помислих, какав ли је ово сурогат, још се прси: нико као он.

Reply
marko bl мар 8, 2013 at 23:21

ljudi imam 28 god zvezdu volim i pratim od svoje 7 godine i kada smo harali evropom i svetom..pamtim sve snimao sam kasete nakon 13.godine krenuo i da odlazim na tekme prvo sa caletom pa onda sam naravno..brojim nekih 30ak tekmi na marakani uz par gostovanja..pamtim generacije i generacije nasih fudbalera kosarkasa rukometasa itd itd..zvezda je jednostavno u genima..u krvi..i tako ce uvek biti..a sada da kazem zasto sam ovo pisao zato jer po prvi put ja vise nemam snage da gledam moju zvezdu kako se muci bruka i propada..ja vise nemam energije da mislim bice bolje bice bolje..slusam i gledam izjave nasih bajnih igracica i trenercica ako je uopste i to i pitam se kako smo nisko pali..pa zvezda je bila velikan..uprave asovi naVIJACI KOJI ZVIZDE KADA NEKO TAKO LOSE IGRA NA TREN KAO STO SADA OVI IGRAJU KONSTANTNO..delije su bile ponos zvezde a sada samo navijaju deru se kao da neprate niti ih interesuje igra..kao da je najbitnije kop sever i navijanje..pa gde je zvezda..gde je onaj uspesni klub koji nas je proslavljao..sve se okrenulo a to ovi klinci pojma nemaju..zvezda nije samo urlikanje..zvezda je ljubav trofeji asovi puna marakana pobede i porazi..ali zvezda je kvalitet..nadam se da ce jednog dana opet da bude jaka i velika..dace bog dragi ali ja da sutra gledam necu,napravicu pauzu i pogledati izvjestaj a nekada sam trcao kuci menjao smene na poslu..da se vrate slavni dani..zivela zvezda

Reply
INĐIJA мар 9, 2013 at 00:32

Uvek sam bio za zvizdanje za svaku glupost koji igrac napravi na terenu. Maksimalno surovo prema igracima, cini mi se da smo postali previse mekani. Pevusimo im pesme podrske od avgusta ’11 protiv spartaka i nista se nije promenilo. Treba da se krene sa zvizdanjem i propratnim efektima i kad se pobedi a odigra NEDOSTOJNO ZVEZDINOM DRESU.

Reply
marko bl мар 9, 2013 at 12:47

zvezdina publika mora da postane strozija mislim na sever ovo je javasluk na terenu a navijanje kao da su zlatna generacija..

Reply
posavac мар 9, 2013 at 02:25

Brale moj, svka ti cast!!! I ja sam rekao, ne gledam vas vise dok ne osvojite titulu! kad osvojite, znaci vredite nesto, i tada cu vas podrzavati! A podrzavao sam vas i ovih 5 godina bez titule! Ali vise nemam ni snage ni volje!

Reply
Strahinja мар 8, 2013 at 23:07

Na kom programu ima utakmica? 😯
🙄

Reply
Goran мар 8, 2013 at 23:02

Он је остао.
Одиграо до сада 60 првенствених утакмица, и постигао 19 голова.
Не жали се што му није „легла“ плата.
Од кад је овде није направио ниједан проблем клубу.
Већи Звездаш од Звездине деце која трче за новцем и каријером одричући се свог клуба пре пунолетства.
Бразилац, а плаче и љуби Звездин грб када навијачи после утакмице звижде са трибина….
Један једини Едуардо де Фиори Мендес Каду !

Reply
Goran мар 8, 2013 at 22:50

Dva se kon.ja prepucavaju preko novina, a da se ja pitam obojicu bi ih oterao.

Reply
Milek мар 8, 2013 at 22:21

Sutra bi trebalo da damo maksimalnu podršku našem timu, da vide da nam je stalo i da smo mi uz njih kada i je kriza u klubu… makar se potrudite zbog ljudi koji dolaze, da ne bi počeli da odlaze…

Reply
***DELIJA 1OO%*** мар 9, 2013 at 07:51

tima ne treba podrska,vec MOTKA!

Reply
MaX мар 8, 2013 at 21:09

Pa ko jos i prati Fk niste normalni na sta trosite vreme hahah jaoo sta smo docekali

Reply
Mile мар 8, 2013 at 20:49

I da dodam nadam se da ce igrati Garido ili ce Milivojevic imati zacementirano mesto do kraja sezone.Isto to vazi za Petkovica koji mislim da ce igrati do kraja zato sto nam je oprostio dug.Umesto Milivojevica da kazne sto istupa u medije i prica kako on neigra(ko da je Pirlo).A ume da purnja po klubovima za Maksom..

Reply
mariachi мар 8, 2013 at 20:38

Garido ne igra zato sto AJ nevoli Stojadina! :mrgreen:

Reply
Goran мар 8, 2013 at 22:51

I šta ju tu smešno?

Reply
Obrad_brko мар 8, 2013 at 20:31

Mislim da cemo ovu utakmicu dobiti stihijskim napadima i na silu da se tako izrazim, ali kako god mislim da je vreme da Jankovic ide , jer nam je igra nula..jedna velika nula i stvarno mi nije jasno sta su oni radili na pripremama. Mislim da je to i vise nego dovoljno da se Murinju uruci otkaz.

Sa druge strane rekao bih nesto, zbog cega ce me verovatno dosta vas napasti ali poenta ovih kometara i jeste valjda da svako moze na civilizovan nacin reci svoje misljenje.
Naime ja mislim da Dragan Dzajic treba takodje da ide, jer je njegovo vreme proslo vec odavno. On je mozda u onom nekom socijalistickom sistemu bio dobar i dobro plivao, ali mislim da su dosla druga vremena i da on mnogo usporava stvari, a mi smo kako vidite na dnu( organizacijski i finasnijski) i potrebno je brzo raditi, nema se vremena za upravne odbore za svaku sitnicu, statute i konsenzuse, mislim razumem ja sve to i to je ok, ali nama treba pragmaticno i brzo rukovodstvo da nas vadi iz ove dubioze ( nikako lopovi i mesetari, da ne pomisli neko),a nekako ima osecaj da Dzajic sa surakom puno toga koci.
U nekoj normalnoj situaciji bi njegovo iskustvo verovatno dobro doslo i ja ga zbog toga vidim samo kao nekoga ko bi savetima mogao evetualno pomoci na sportskom planu i to je sve.

Pozdrav Zvezdasi

Reply
otpisani101 мар 8, 2013 at 21:17

rodjace nema minusa dzajic je 91. bio u najboljim godinama i bio socijalizam i bio mu cvetkovic i bio uspesan…danas je surovi kapitalizam gde je covic za dzajica profesor… danas je dzajic 22 godine stariji i danas na ime i prezime niko vise ne daje ni dinar…

Reply
Delija мар 8, 2013 at 20:17

Ljudi kad se otvaraju kapije Marakane da znam kad do dodjem prvi? 😀

Reply
ЦЗХН мар 8, 2013 at 20:21

Нажалост…ако извучемо евро лиценцу,то је равно ЛШ.

Reply
Redstarac мар 9, 2013 at 07:30

Pogledaj ti te face, k’o posrani golubovi…

Reply
Mile мар 8, 2013 at 19:51

Jankovicu uruciti otkaz jos veceras kao i polovinu tima otpustiti.Ionako smo izgubili titulu razigravaj te mlade momke da dobiju na samopouzdanju

Reply
ЦЗХН мар 8, 2013 at 19:30

Мислим да је Беквалац давно отишао,сада је Кузељевић,стари вук.А играће и Ненадић.

Reply
INĐIJA мар 8, 2013 at 19:06

Znaci ne mogu da verujem da su devojkama (ZFK CZ) zbog nepravilne registracije oduzeli 10 bodova, a samim tim i titulu. Znaci ne mogu da vam iskazem BES i GORCINU koju trenutno osecam kad pomislim na ove nase saveze. J***M VAM MATER LOPOVSKU I MAFIJASKU!!!!!!!!

Reply
otpisani101 мар 8, 2013 at 19:00

evo zasto jankovic mora napolje…u najavi garido koji je po svima nama bio najbolji sedece na klupi zajedno sa kaduom koji isto po nama najbolji , jer je teren mokar i on ne sme da igra…dalje micko je po hijerarhiji sto kaze jankovic poslednji i on nece ni na klupu a bio je reprezentativac…onda mihajlovic bio na pripremama najbolji strelac i dobice sansu -nikad…na pripremama uigravao jedne stopere sad mu igraju neki treci…i sve ove nebulozne i smesne izjave jankovica vredjaju inteligenciju pravog navijaca…a o upravi treba reci otvoreno da je najvece razocarenje dragan dzajic koji ako ovako nastavi prevazici ce i lukica…nijedan pomak vredan paznje kao presednik…sve sto predloze pametno clanovi uprave on kaze ne i iskljucivi krivac sto se jos uvek nerviramo oko jankovica…i naravno danas niko od nas nije siguran da ce mo pobediti novi pazar…dzajicu oteraj jankovica jer ce njegovi losi rezultati oterati tebe…

Reply
Mimi мар 8, 2013 at 19:08

Dzajic je lepo rekao necemo donesivati odluke preko noci,sacekajmo da dodje pauza zbog reprezentacije,pa ce se sve resiti…Jankovic se smenjuje uskoro,trazi se zamena i cim dodje pauza ode on…

Reply
Goran мар 8, 2013 at 22:55

Deda mi se više popeo na vrh qurca.

Reply
Redstarac мар 9, 2013 at 07:34

Potpisujem – Mićko, Gardido, Kadu, pa i Mihajlović povremeno MORAJU DA IGRAJU!

Reply
Delija мар 8, 2013 at 18:06

Njima moze samopouzdanje da ulije samo kiks partizana u Jagodini i niko drugi vise…..Posto ocigledno mi navijaci ne mozemo, a novac je samo izgovor….

Reply
Goran мар 8, 2013 at 23:01

Sve je do trenera. Onaj go.vnar nema ama baš nikakvog autoriteta i ne zna svoj posao. Pa ako ti je Mudrinski u lošoj formi menjaj ga, kako je to prosto.

Reply
Laki мар 8, 2013 at 17:51

aaaaaaaaaaaaaaaaaa umirem hahaha;vi dole na terenu,nahranjeni ste hahahah

Reply

Leave a Comment