Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаРукомет

Рукометаши поразили сами себе, промашаји коштали Звезду победе у Врбасу

РК Црвена звезда поражен је и осми пут у сезони. Од црвено-белих овога пута, боља је била екипа Врбаса, која је на домаћем терену, пред препуном халом „ЦФК Драго Јововић“, славила са 24:21. Утакмицу су обележили промашаји, и то већином, промашаји Звезде, и сјајне одбране голмана домаћих, Радула Радуловића. И наш голман, Тибор Иванишевић је одлично бранио, али су играчи Врбаса били нешто ефикаснији од црвено-белих, и на крају су заслужено славили. Најефикаснији у редовима Звезде, која није искористила ниједан од четири седмерца, и око пет прилика 1 на 1, били су Стефан Ћирић и капитен Никола Шљиванчанин са по четири поготка.

ВРБАС КАРНЕКС-ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 24:21 (13:11)

Дворана: Центар за физичку културу „Драго Јововић“ , Врбас

Судије: Мошорински и  Панџић (Нови Сад)

Гледалаца: 1500

Седмерци: Врбас – 0, Црвена звезда 4 (о)

Искључења: Врбас 8 мин., Црвена звезда 6 мин.

Врбас Карнекс: Влаисављевић, Митровић, Комненић, Орбовић, Војводић, Делибашић, Босанчић, Лучић, Н. Перовић, Вранеш, Санчанин, В. Перовић, Радуловић (22 одбране), Грозданић, Ј. Војводић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Иванишевић (6 одбрана), Јовановић, Милошевић, Шљиванчанин 4, Бабић, Алчаковић 2, Ољача 1, Ћоровић, Шотић 3, Цупра, Ћирић 4, Брајовић 3, Анђелић 3, Милутиновић, Антељ

vrbas-zvezda

Од самог почетка, Врбас је стекао предност коју није предавао Звезди до краја утакмице. Плаво-бели су у првих шест минута постигли четири поготка, а већ у том периоду, Звезда је најавила да ће бити непрецизна из зицера, промашајем Стефана Ћирића из седмерца. Ипак, и поред доброг старта домаћина, Звезда се није предала, и успела је да направи мини-серију од 3:0, и изједначи резултат. По истеку десетог минута, домаћа екипа водила је резултатом 5:4. У наставку, играло се гол за гол, до резултата 7:7. У том периоду, Звезда је имала и играча више, и седмерац, али није успела да постигне гол (голман Врбаса је одбранио пенал Божу Анђелићу), што су плаво-бели зналачки искористили, и по други пут на мечу отишли на +3 (тада је било 10:7).  Након те мини-серије Врбашана, поново се играло гол за гол, и на полувреме се отишло са +2 за домаће.

У наставку, виђена је слична игра оба тима. Код резултата 15:12, Звезда је постигла два поготка, и то један са играчем мање на терену, те се приближила противнику на један разлике. Ипак, Врбас никако није дозвољавао Звезди да дође до преокрета, и таман када се чинило да ће црвено-бели напокон повести, Врбашани су се одлепљивали на два до три гола разлике. Код резултата 16:14 Звезда је постигла погодак, али ипак, тај гол је поништен и досуђен је седмерац за Звезду, који ни овога пута није искоришћен. Непрецизан при извођењу трећег пенала на утакмици био је Стефан Бабић. А, као и у претходним ситуацијама када Звезда није користила своје шансе, домаћи рукометаши су то кажњавали, и поново су отишли на +3. Све то се десило на око десет минута пред крај сусрета. У том делу меча, концентрација домаћих је доста опала, и наши момци су имали три чисте ситуације 1 на 1 и седмерац који је извео капитен Никола Шљиванчанин, али у тим моментима, као и током целог меча, највише се истакао голман плаво-белих, Радуловић, који је све живо одбранио. Тек на пет минута пред крај, Звезда је поправила ефикасност, али тада је већ било касно, и завршено је победом домаћина од 24:21. На крају, ипак, не може се много замерити младој екипи Звезде, која игра под огромним притиском, јер сви знамо какво је стање клуба, а ни Врбас није екипа која се да подценити. 

По завршетку утакмице, изјаву нам је дао тренер, Ненад Перуничић, коју ћемо накнадно објавити.

Утакмици присуствовао: Немања М.

Повезане вести

1 comment

INĐIJA мар 10, 2013 at 01:19

Kako mislite da opuste ruke i igraju rukomet kad ce im te bodove obrni okreni oduzeti sutra? Igraju za jedno veliko dzabe, treba da smo im zahvalni na tome.

Reply

Leave a Comment