Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Одбојкаши добро почели четвртфиналну серију

img_2210-1У „Шумицама“ је одигрна прва утакмица плеј-офа између Црвене звезде и Спартака из Љига. Црвено – бели су оправдали улогу фаворита и након четири одиграна сета славили резултатом 3:1 (27:25, 25:21, 21:25, 25:19). Реванш меч четвртфинала плеј-офа на програму је за четири дана, а домаћин је Спартак.

Дворана: СЦ „Шумице“. Гледалаца: 250. Судије: Драгутин Ћук и Светлана Зотовић (обоје Београд). Трајање меча: 103 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић, Перић, Стоиловић 14, Гмитровић, Копривица, Милутиновић 7, Јаковљевић 17, Митић 3, Петковић 23, Ћелић 6, Буцуљевић, Вујић (либеро).  Тренер: Душко Николић.

СПАРТАК: Мајцан, Гајић, Пајић, Костић 5, Зиндовић 15, Турањанин 13, Смиљанић (либеро), Милосављевић, Каришик 8, Радосављевић 3, Познић 17.  Тренер: Богдан Величковић

Први сет: Први поен отишао је нашим одбојкашима, али је Спартак одмах дошао да изједначења, а затим и вођства. Петковић је са два везана поена донео нашем тиму изједначење, па је овакав почетак показао како ће тећи цео меч. Кад год је Спартак имао бод више, црвено-бели су одмах долазили до изједначења. У једном тренутку, пред крај сета, Спартак је створио три бода предности, али то није било довољно да наш тим поклекне, Звезда је преокренула резулат у своју корист, и освојила први сет – 27-25.

Други сет: Исти почетак, само обрнута ситуација. Спартак узима први поен, Звезда долази одмах до изједначења. Као и у првом, и у овом сету, током већег дела, резултат је био једнак, али Звезда на Стоиловићев сервис, прелази у вођство. На половини другог сета, Звезда почиње да игра озбиљније, агресивније, резултатски почиње да „бежи“. Тада Спартак одговара истом мером, и, опет долази до изједначења 14-14. Ускоро се Звезда враћа, ствара минималну предност, коју и задржава до краја другог сета – 25-22.

Трећи сет: Почетак је деловао много извесније у односу на претходна два сета. Звезда је створила одређену предност, и деловало је као да ће ово бити последњи сет. Међутим, пресликана ситуација, после борбе оба тима, Спартак поново долази до изједначења, а затим и вођства, те угрожава максималну победу Звезде, освајањем трећег сета – 21-25.

Четврти сет: Резултатска клацкалица се наставља, чим једна екипа створи себи предност, одмах стиже одговор друге стране у виду изједначења. У једном тренутку, Спартак је прешао у вођство, али Звезда је тада показала зашто је ту где јесте. Након поновног изједначења, црвено-бели стварају постепено предност, коју одржавају и увећавају све до краја, када и окончавају меч освајањем четвртог сета – 25-19.

Све у свему, све по старом. Борба, рад, жеља, труд, нова победа. И наравно, без подршке.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

5 comments

Zvezdas мар 10, 2013 at 22:38

Jel moze da mi kaze admin ili neko drugi a da je upucen,da li se placa ulaz za utakmice odbojkaske ekipe,nebitno da li su momci ili devojke ? Da li se navija na tim utakmicama,i da li se navija na rukometu ?

Reply
Zvezdas мар 10, 2013 at 22:58

Moja greska,prvo sam napisao ono sto sam imao pa tek onda procitao tekst,ali me zanima da li ima navijanja na zenskoj odbojci i rukometu,koliko se placaju karte i gde mogu da se uzmu…

Reply
Mina мар 10, 2013 at 23:25

Za rukomet nisam sigurna, proveriću sa koleginicom. Organizovanog navijanja nema, ni na odbojci, ni na rukometu, a i ne dolazi dovoljno ljudi generalno, koji nisu organizovani navijači. Šta više, uvek ima više pristalica gostiju, nego nas. Što se tiče karata, i za mušku i za žensku odbojku, karte možeš da kupiš kada dođeš na utakmicu, u Šumicama, jer se prodaju sve do početka meča, na samom ulazu u halu. Cena je 200 dinara. 🙂

Reply
Jovana мар 10, 2013 at 23:28

На рукомету нема навијања као ни на одбојци. Посета је јако слаба. Што се тиче карата за рукометне утакмице, мислим да је иста ситуација као и за одбојкашке. Мораћу да проверим.

Reply
Zvezdas мар 10, 2013 at 23:34

Hvala devojke 🙂

Reply

Leave a Comment