Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

Хуманитарна акција у галерији „HYPE“

513f5604a902ffoto-d-zarkovic1316_headlineУ организацији КК Црвена звезда Телеком и Удружења уметника Србије у Галерији „HYPЕ“ одржана је изложба портрета спортиста СД Црвена звезда. Изложба је имала хуманитарни карактер па је у том циљу одржана и аукција. Сав приход био је намењен Удружењу за помоћ особама са аутизмом. У Србији има око 2.500 особа са аутизмом, а у Београду их има преко 1.000. Овом приликом сакупљено је око 120.000 динара која ће бити искоришћена за опремање радионица које организује Удружење особа са аутизмом.

На аукцији се нашло 28 портрета, а међу њима и портрети тренера Црвене звезде Владе Вукоичића, капитена Игора Ракочевића, као и првотимаца Вука Радивојевића, Рашка Катића и Демаркуса Нелсона. Портрети су рађени у Поп арт техници и изазвали су велику пажњу јавности.

Овој акцији придружили су се и црвено-бели фудбалери и ватерполисти, па су се међу портретима нашле и слике тренера Александра Јанковића, Бобана Бајковића, Филипа Касалице, Кадуа, али и ватерполиста Николе Рађена и Андрије Прлаиновића.

Једна од најплаћенијих слика био је портрет Рашка Катића. Стамени центар нашег клуба желео је да у својој колекцији има овај портрет па је за њега издвојио 15.000 динара. Целокупну акцију у значајној мери подржао је и насловни спонзор КК Црвена звезда – Телеком Србија, па је у име компаније менаџер за односе са јавношћу Ивана Марјанов купила чак седам слика.

Ово је била још једна у низу успешних акција КК Црвена звезда Телеком ове сезоне, која ће и у будуће здушно подржавати акције оваквог и сличног типа.

Повезане вести

Leave a Comment