Moja Crvena Zvezda
Други пишуКошаркаРегионална лига

У Лакташе по трофеј и евролигашку визу

v282144p0Како преноси званични интернет портал регионалне АБА лиге, коначно је донешена дефинитивна одлука у вези домаћинства завршног турнира овог такмичења. У претходних петнаестак дана, тачније свега четири кола пре краја регуларног, лигашког дела такмичења постојале су многе несугласице. Тако се није ни знало ко може и на који начин да обезбеди европске визе, а помињање домаћина толико очекиваног Ф4 турнира је била готово табу тема.

Иако је наводно руководство лиге било за то да се завршни турнир одржи у Београду, по мало неозбиљно су као наводни кандидати помињани Скопље, Крагујевац, Ниш,… Додатну забуну правило је и руководство КК Игокеа, чији је председник Борис Спасојевић претходних дана децидирано одбијао било какву причу о могућностима да Лакташи буду домаћини Ф4 АБА лиге. Сличну изјаву Спасојевић је изнео и током јучерашњег дана, да би само неколико сати касније у потпуности „променио плочу“:

– Бићемо домаћини завршног турнира и то је коначна и дефинитивна одлука. За нас је велика част да угостимо велике клубове као што су Црвена звезда и Партизан. Истовремено велика част и обавеза је да Лакташи као мали град стану уз раме претходним организаторима овог турнира као што су Љубљана, Београд, Загреб,…

Овиме је очигледно стављена тачка на још једну непотребну расправу. Ипак, остаје опор укус у устима, јер АБА лига као такмичење које обезбеђује 2+1 визу за елитно евролигашко друштво мора бити далеко озбиљније и организационе ствари везане за такмичење морају бити стопроцентно познате пре самог старта и уколико већ сам лигашки део такмичења не обезбеђује проходност у елиту, лидер након овог дела мора имати могућност да организује завршни турнир.

Повезане вести

4 comments

DELIJA TB мар 14, 2013 at 13:15

Prvo: Vi niste grad. Čak i ne ličite na grad.
Drugo: Vi ste malo selo.
Treće: To što bi ste vi voljeli d augostite partizan. Teže. (još se nisu plasirali).
Četvrto: Ne možete u Evroligu. (jer ste selo)
Peto: Trošite i i vi i Dodik pare RS-a kao državni projekat.
Šesto: Jadni ste
Sedmo: Jadna je i partizan

ma…

Reply
sdsdasdsdadasd мар 14, 2013 at 13:14

osvajamo ako budemo igrali kao protiv Sasarija ili u prvoj utakmici protiv Ulma ili kao u derbijima,ali ako se ponovi Siroki dzabe mi i idemo

Reply
Aca мар 14, 2013 at 10:45

Igracemo sa glodarima polufinale i to će biti utakmica za evroligu….neutralni je teren, ja mislim da smo kvalitetniji i to samo treba da pokazemo. U Beogradu bi oni imali veću podršku ……zbog poznatog stava šake „vođa“ .

Reply
Sasa cetnik sa Jastrebca мар 14, 2013 at 07:34

Osvojiti je moramo kajo znamo i umemo.Oni ce probati sve da igraju finale sa Fljamurtarijem i da ih puste normalno.

Reply

Leave a Comment