Moja Crvena Zvezda
Женска кошаркаКошарка

Вршчанке савладане и други пут. У полуфиналу против Партизана

Aleksandra Stanacev
Aleksandra Stanacev

Пред свега стотинак гледалаца у дворани „Баскет сити“ кошаркашице Црвене звезде и други пут у четвртфиналној серији плеј-офа савладале су гошће из Вршца и резултатом 2:0 у серији обезбедиле пласман у полуфинале доигравања.

ЖКК Црвена звезда : ЖКК Вршац  77:72 (14:22, 18:16, 27:14, 18:20) – 2:0

У изузетно занимљивом и неизвесном сусрету одлучујући период била је трећа четвртина коју су наше девојке решиле у своју корист са 13 поена разлике (27:14) чиме су „преломиле“ сусрет и обезбедиле толико очекивано полуфинале. Најефикасније у нашим редовима биле су Катарина Вучковић и Нина Богићевић са 16 постигнутих поена, а двоцифрен учинак имале су и Александра Станаћев 15, Наташа Ковачевић 12 и Ана Никшић 11. У гостујућој екипи посебно се истакла Бојана Јанковић са 24 постигнута поена.

ЖКК Црвена звезда: Гапић, Дијан, Никшић 11, Црвендакић 7,Радовић, Станаћев 15, Вучковић 16, Иванишевић, Папић, Ковачевић 12, Јовановић, Богићевић 16.

Овом победом кошаркашице Црвене звезде су обезбедиле пласман у полуфинале доигравања за титулу шампиона Србије где ће се састати са екипом Партизана која је у два меча убедљиво савладала екипу Шапца. Поред тога, треба напоменути да је ЖКК Црвена звезда пласманом у полуфинале обезбедила и учешће у регионалној МЖРЛ лиги за сезону 2013/14.

Други полуфинални пар плеј-офа чиниће екипа Радивоја Кораћа и победник дуела између Јагодине и Војводине, а Новосађанке воде у серији са 1:0 у победама.

Први сусрет полуфинлне серије плеј-офа између Црвене звезде и Партизана на програму је у среду 20. марта са почетком од 18 часова у новобеоградској Хали спортова.

Повезане вести

4 comments

Djoksonidis мар 14, 2013 at 18:45

Svake godine po jedan korak dalje i nema zime za naslednice Andjelije Arbutine! Zvezda oOoOoO

Reply
dexy122 мар 14, 2013 at 14:27

Nadam se da je ovo poslednja godina gde je ZKK Partizan imao veliku pomoc drzave, i da cemo kao i u muskom KK gledati lepu i fer kosarku bez guranja jednog tima.

Reply
Zvezda Velikan мар 14, 2013 at 10:10

Bravo prvakinje Evrope! Vrlo vazna linija ka povratku na vrh, gde joj je i mesto, kao najtrofejnijem klubu i bivsem prvaku Evrope.
Nema zenske kosarke ni u Srbiji ni u regionu, ni u Evropi bez Zvezde. Vjerujem, u expresan povratak na stare staze vec od naredne sezone, mora se ojacati sponzorski pul kako bi doveli uz ove kvalitetne mlade igracice i one iskusnije.

Reply
boban мар 14, 2013 at 09:28

bravo!!! sam plasman u regionalnu ligu je veliki korak ka povratku tamo gde nam je mesto..vidi se da se dobro radi u poslednje vreme zahvaljujuci izmedju ostalih i covicu koji im je ustupio halu za trening cini mi se…sad protiv karakondzule i galenikinog mezimca nemamo sta da izgubimo , samo hrabro , bez moranja i pritiska pa sta bude…

Reply

Leave a Comment