Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Ракочевић: Хвала навијачима

5144f16ad5284rako1_headlineКошаркаши Црвене звезде Телеком су се вратили у победнички ритам савладавши Будућност 79:63. Пред бројном црвено-белом публиком извојевана је изузетно важна победа која је Звезди и дефинитивно обезбедила друго место на табели АБА лиге.

Црвена звезда је одиграла солидно у нападу, али кључ победе над јаким противником је била одлична игра у одбрани. Управо то је желео да нагласи Игор Ракочевић, који је у овом мечу постигао 16 поена уз 4 асистенције:

Играли смо фантастичну одбрану у првом полувремену, док смо у другом имали само пар пропуста. Ово је била једна изузетно интензивна и јака утакмица од пресудне важности. Ми смо победом обезбедили друго место, одрадили смо оно што је до нас да уђемо на Фајнал фор. Хвала публици која је у великом броју дошла да нас подржи, то нам је значило. Добро смо одрадили посао и заслужено победили – закључио је капитен Црвене звезде.

Тренер Звезде, Влада Вукоичић, желео је да честита играчима, стручном штабу и целом руководству на победи и пласману на завршни турнир АБА лиге:

Такође, желим да честитам и навијачима који су са нама од почетка до краја и избореног другог места на табели. Увек постоји мала доза разочарења, јер би ми са победом против Широког чекали Игокеу и можда били и први. После свега кроз шта смо прошли, свих утакмица у Европи, АБА лиги и Купу, немамо разлога да будемо незадовољни. Примарно смо урадили, једна утакмица на Фајнал фору ће бити одлучујућа. Ово је добар резултат, а оно што је битније од резултата је то што смо током целе сезоне показали да можемо да играмо са свим тимовима. Можемо да победимо било кога и у полуфиналу и у финалу Фајнал фора – био је самопоуздан стратег црвено-белих, који је потом прокоментарисао победу против Будућности:

Вечерашња утакмица можда није била толико лепа за гледање, али смо имали примарни циљ – да победимо. Можда зато и нисмо почели добро, промашили смо отворене шутеве, као и бацања. То је резултат тензије од важности меча. Оно што је битно је да смо енергијом у одбрани задржали Будућност на само 26 поена у првом полувремену и 63 на крају. То нам је дало кредит да понекад у нападу и правимо грешке. Успели смо да добро бранимо пик ен рок у већем делу меча. Чињеница је да смо успели да променимо начин игре Будућности, пошто су вечерас шутнули 32 тројке што није њихова одлика – изјавио је Вукоичић, пре него што је говорио о наредним изазовима који су пред тимом:

– Идемо даље, имамо недељу дана за припрему утакмице против Радничког, а после тога треба да направимо добар програм рада и играња у домаћој лиги – закључио је Влада Вукоичић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

Djole- Jagodina мар 18, 2013 at 09:39

Igore dodji budi plej u fudbalu molim te!!!

Reply
Ryber Palunko мар 17, 2013 at 16:18

Nevjerovatno kako mu stoje ove boje, kao da ih je istetovirao!

Reply
neshha мар 17, 2013 at 13:56

Hvala Tebi Igore i Tvojim saigracima na svim radostima koje ste nam priredili ove sezone!!!

Reply

Leave a Comment