Moja Crvena Zvezda
Архива

Košarkaši ponovo izvojevali pobedu, pao i Radnički

Boris Bakić, foto "Mondo"

Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju sa kvalitetnim partijama u Srpskoj ligi. Poslednja „žrtva“ ekipe Saše Nikitovića je Radnički, koji je poražen sa 95-85 (31:19, 21:24, 25:19, 18:23) u Pioniru. Ovo je četvrta pobeda crveno-belih u poslednjih pet susreta, te su priče o plasmanu u plej-of i NLB ligu sve realnije, što je, ruku na srce, malo ko očekivao pre mesec dana.

Radnički je na ovom susretu igrao bez Miletića i Aleksića, te Džoa Vukosavljevića, sa kojim je raskinut ugovor, međutim ne treba zaboraviti da ekipa Miroslava Nikolića ima još desetoricu veoma kvalitetnih košarkaša, što je i bila najveća prednost ove ekipe u dosadašnjem delu sezone. Zvezda je ušla u utakmicu sa rovitima Nikolićem i Lešićem, međutim obojica su odigrala veoma dobro, i bili ponovo među nosiocima igre.

Naša ekipa je prednost nad Radničkim imala od prvog minuta, i osim veoma kratkog perioda na početku utakmice, držala tu prednost do kraja susreta. Razlika je iznosila od dva do čak 14 poena, a kada god bi se gosti približili, usledila bi nova serija u režiji Nikolića, Subotića, Bakića

Vujadin Subotić

Najefikasniji na utakmici bili su Uroš Nikolić sa 22, Vujadin Subotić sa 20 poena – koji je postigao sve u prvom delu igre, te Nemanja Nedović, koji je kao i Subotić, postigao 20 poena. Sava Lešić je ponovo bio sjajan, postigavši 16 poena i uhvativši 12 lopti, te se njegovo angažovanje krajem prošle godine u potpunosti pokazalo kao pun pogodak.

Bitna u ovoj pobedi jeste i činjenica da u slučaju izjednačenog plasmana na kraju takmičenja, prednost će imati naš klub, obzirom na bolju razliku u međusobnim duelima.

ZVEZDA: Cvetković 6, 6 sk, Drča 5, Čvorović, Dragićević 1, Radosavljević, Balaban, Lešić 16, 12 sk, Nedović 20, Nikolić 22, 8 sk, Subotić 20, Bakić 7, 10 as.

RADNIČKI: Li 18, 7 sk, Maksimović , Jereminov 3, Marković 15, 5 as, Mijatović 5, Gadeforš 8, Šulović 19, 9 sk, Spica 2, Čakarević 10, 7 sk, Stojačić 5, Rakić.

Повезане вести

5 comments

Comments are closed.