Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Звезда дошла до предности у полуфиналу

img_0662Одбојкашице Црвене звезде дошле су до предности од 1-0 у полуфиналној серији првенства Србије након што су у дворани “Шумице“ савладале екипу Јединства из Ужица резултатом 3-2 (19-25; 25-11; 23-25; 25-21; 15-10).

У првом сету одбојкашице Јединства су знале да казне опуштен приступ утакмици црвено-белих, па су веома лако дошле до предности од 1-0. Свесне да ће противник казнити такву игру, звездашице су у другом периоду заиграле знатно ангажованије, па су веома убедљивом и сигурном игром увећавале предност из минута у минут да би са коначних 25-11 дошле до изједначења у сетовима (1-1).

У трећем делу виђено је највише преокрета и неизвесности, а на крају су се радовале Ужичанке. Јединство је боље отворило сет и дошло до предности од 8-5 на првом техничком тајм-ауту, што је била и највећа предност једне екипе. Након паузе Звезда је узвратила и преокренула резултат, али само на кратко, пошто је Јединство поново успело да се врати у игру и поведе. Од другог техничког тајм-аута уследила је резултатска клацкалица, ниједна екипа није успевала да стекне предност већу од једног поена све до самог краја, када Јединство при резултату 23-23 везује два поена и осваја сет.

Звезда је у четвртом сету на губитак претходног поново одговорила снажном и сигурном игром, па је лако дошла до изједначења на 2-2 (25-21). Током целог сета предност црвено-белих је износила 5-6 поена, Јединство је у завршници имало прилику да смањи разлику на 2 поена, али су домаће играчице биле сигурне и тако дошле у прилику да предност домаћег терена бране у петом сету.

У петом сету се питање победника није постављало ни у једном тренутку, пошто су одбојкашице Црвене звезде већ на самом почетку стекле недостижну предност коју су само одржавале до краја (15-10) и коначних 3-2.

Најефикаснија у нашем тиму је била Ана Бјелица са чак 27 освојених поена.

Ова победа ће доста значити нашим девојкама на пољу самопоуздања, али сигурно да треба да представља и велико упозорење, јер је Јединство екипа која је спремна да искористи свако опуштање и зато се надамо да ће већ у среду црвено-беле доћи до тријумфа уз мање муке него данас.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

4 comments

Lord Nikon мар 19, 2013 at 13:37

Izvinite sto nisam dosao juce, sutra dolazim sigurno…Bravo chikite….

Reply
nena мар 18, 2013 at 23:43

🙂 Samo napred,najbolje ste

Reply
Божа мар 18, 2013 at 21:54

Браво девојке!!! Баш сам уживао у Шумицама. Мада није ишло све баш глатко. Али сте показале како се бори за грб који носите. СВАКА ЧАСТ!!!

Reply
INĐIJA мар 18, 2013 at 20:14

Kidaju.

Reply

Leave a Comment