Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Звезда одиграла Ужичко коло

228926_280316295435290_1112958986_nОдбојкашице Црвене звезде вечерас су у дворани “Шумице“ савладале екипу Јединства из Ужица резултатом 3-0 (25-21; 25-12; 25-23) и тако сачувале предност домаћег терена у полуфиналној серији плеј-офа првенства Србије, а у Ужицу имаће прилику да обезбеде пласман у финале. Вечерашњи дуел некадашњих великих ривала протекао је апсолутно у знаку Црвене звезде, па је домаћа екипа доста лакше него у понедељак дошла до важне победе.

Сам почетак утакмице наслутио је да ће се током првог сета одвијати велика борба. На први технички тајм-аут наше девојке су отишле са предношћу од 8-5, али су се Ужичанке убрзо вратиле у меч, а у самој завршници и изједначиле на 20-20. Међутим, црвено-беле нису дозволиле изненађење, великом борбеношћу и преко сјајне Ане Бјелице брзо су вратиле предност и тако дошле до тријумфа у првом сету резултатом 25-21.

Други сет су отвориле блоком Поповић-Бјелица, а после неколико поена на обе стране Звезда је направила мини серију и на технички тајм-аут отишла са идентичним резултатом као у првом сету (8-5). Овога пута звездашице нису дозволиле Ужичанкама да им се приближе, прорадио је блок, а сјајним сервисима Љубице Кецман, Мине Поповић, Николине Лукић и Јоване Стевановић, па су изабранице Ратка Павличевића стекле велику предност и лагано привеле други сет крају (25-12).

Играо се поен за поен и на почетку трећег сета, али је ипак Црвена звезда стигла до предности на првом техничком тајм-ауту (8-6). Мина Поповић је била сјајна на мрежи, а уз то је и сјајним сервисима доносила предност Црвеној звезди. Одиграла је одличан меч и имала веома запажену улогу у новом тријумфу свог тима. Ужичанке су успевале у пар наврата да дођу до изједначења, а у самој завршници и до предности (19-21) и тиме крај сета учиниле занимљивим. Кад је било најпотребније тандем Кецман-Бјелица је био на висини задатка, руши гошће и доноси победу 3-о!

Најефикасније у нашем тиму биле су Бјелица са 19 и Кецман са 17 поена. Серија се 10. априла сели у Ужице.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

baba simana мар 20, 2013 at 20:56

Koliko je bilo gledalaca? Problem sa malim brojem gledalaca bi trebao da resi SD, ali i OK. Trebalo bi da povedu neku akcija, tipa moobilizacija, jer oni zaista zasluzuju pune tribine.

Reply
PERA BOR мар 20, 2013 at 19:07

Ima li neko link za vaterpolo?

Reply

Leave a Comment