Moja Crvena Zvezda
Архива

Pobeda u Novom Sadu nad Vojvodinom!

Vaterpolisti Crvene zvezde

Vaterpolisti Crvene zvezde su konačno, posle četiri poraza, savladali ove sezone Vojvodinu, i to onda kada je to bilo najbitnije. Pobedom od 6:5 (1-0, 0-1, 2-2, 3-2) izabranici Viktora Jelenića napravili su veliki korak ka prolasku u finale.

Ko se seća prve utakmice ove sezone u duelu sa Vojvodinom, seća se i nadmoći Novosađana nad našim timom. Međutim, iz utakmice u utakmicu naša ekipa je igrala sve bolje, sve sigurnije, pojačana sada i Aksentijevićem, i kada je to bilo najbitnije, uspela da dostigne nivo igre potreban da se savladaju „lale“.

Vodio je naš tim tokom većeg dela susreta, sa 1-0, 2-1, 3-2, 4-3.. a onda su Novosađani preokrenuli, i došli do 5-4. Manje od dva minuta pre kraja imali su vođstvo domaći, a onda je naš tim za manje od minuta postigao dva gola  – pobednički kapiten Dejan Savić, i zasluženo slavio pobedu. Imali su domaći napad za remi, međutim odlična odbrana Crvene zvezde je zaustavila atak Vojvodine i zadržala loptu do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Treba istaći ponovo sjajnog reprezentativnog golmana Gojka Pijetlovića, koji je bio zaista odličan na golu, i više puta vadio „kestenje iz vatre“, kada je naša odbrana već kapitulirala.

Interesantno je da je Zvezda postigla još jedan pogodak na ovoj utakmici, radovali su se navijači i igrači, medjutim pogodak je sudija poništio, jer je navodno bio kraj perioda.

Bilo kako bilo, pobeda, i to veoma važna, upisana je, a sada je pred našim vaterpolistima revanš susret na Tašmajdanu, gde se isključivo novom dobrom partijom možemo nadati prolasku u finale.

Повезане вести

35 comments

Comments are closed.