Moja Crvena Zvezda
РепрезентацијаФудбал

Учинак Звездиних репрезентативаца: Гол Пантића, повреда Касалице, Гаридо одличан

Синоћ су широм света одиграни бројни мечеви квалификација за Светско првенство у Бразилу, а у њима су наступили и многи бивши и садашњи фудбалери Црвене звезде. Иако годинама нема успеха, а ове сезоне је титула изгубљена још пре почетка пролећа, Црвена звезда ипак има велики број репрезентативаца, а многи од њих су представљали своју земљу и синоћ.

fica djordjevic1

Када је реч о репрезентацији Србије, једини представник у опроштају од Светског првенства, након пораз у Загребу, био је везиста Лука Миливојевић, који, очекивано, није добио прилику да заигра. Занимљиво је да у овом мечу практично није наступио ниједан играч који је оставио траг у Црвеној звезди. Филип Ђуричић и Александар Коларов, који су прошли Звездину школу, одиграли су цео меч, а једини који је дебитовао за сениорску екипу, Филип Ђорђевић, који није могао да се истакне у нападу. На клупи су остали Душан Баста, Милан Бишевац и Ненад Томовић, а без позива Бошко Јанковић, Никола Жигић, Немања Матић, Павле Нинков, Дејан Станковић, Душко Тошић још од раније Немања Видић, Марко Пантелић… На клупи је, наравно, некадашњи фудбалер нашег клуба, Синиша Михајловић, а тренер голмана је Александар Коцић.

Млада репрезентација Србије изгубила је несрећно од Холандије, резултатом 2:1, примивши гол у надокнади времена. Једини гол за наш национални тим постигао је дефанзивац Црвене звезде, Александар Пантић. Поред њега, од бивших или садашњих играча Звезде наступили су Ћосић, Мркела, Милуновић, Чаушић и Мијаиловић.

img_2738-1Када је реч о репрезентацији Хондураса, овај тим одиграо је сјајан меч против Мексика и успео да дође до бода (2:2). Свих деведесет минута одиграо је сасвим солидно Луис Гаридо, који је у многим медијима добио оцену 3,5/5, која одражава оно што је показао на терену. Поређења ради, само два момка добила су вишу оцену од њега – један играч Хондураса, као и два Мексиканца (Чичарито 4,5).

Што се тиче репрезентације Црне Горе, њени навијачи ће сигурно бити презадовољни након синоћне победе над Молдавијом (1:0), али навијачи Црвене звезде неће много. Наиме, Филип Касалица, који је почео меч, заједно са Стеваном Јоветићем и Мирком Вучинићем, у нападу, повређен је у 42. минуту меча и изнет са терена. У току дана знаће се више детаља, али први извештаји нису обећавајући. Милан Јовановић је, иако није био у конкуренцији за тим Звезде у протеклом периоду, позван у репрезентацији и цео меч је преседео на клупи.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

7 comments

DNO DNA мар 23, 2013 at 18:03

pa sta ako je garido odlican kad kod nas greje klupu

Reply
Беране ЦГ мар 23, 2013 at 11:54

Sa Garidom treba potpisat ugovor,ovaj igrac ima buducnost.Kad Zvezda nije jaka,nema tu ni reprezentacije.Tole i Mihajlovic treba da odu.Nije Cg bolja,nego se vise zalazu i postuju reprezentaciju.Npr,kad bi Vidic bio iz Cg,morao bi da igra za reprez.jer bi imao pritisak saveza.E u tome je razlika.

Reply
dexa7 мар 23, 2013 at 12:34

Tole i Mihajlovic nam unistavaju ovo malo sto je ostalo od reprezentacije.Ja kad sam video sastav koji je izveo,blago je reci da sam se sokirao.Radovanovic,Stevanovic,Ignjovski – nas vezni red, nikad skandalozniji u istoriji srpskog fudbala.Pa i nas vezni red iz Zvezde bi bolje odigrao od njih,ne znam gdje nalazi ovakve igrace. 😡

Reply
Беране ЦГ мар 23, 2013 at 13:08

Jovanovic iz Anderlehta,B.Jankovic i Žigic su morali biti u timu.

Reply
asfg мар 23, 2013 at 14:11

Srbija je izgubila kad su istrčali Tošić, Šćepović, Radovanović, Stevanović.
Mihajlović je licemjer jedan. On glumi nekog patriotu, ma boli njega ona stvar za Srbiju.
On će da prodaje igrače preko reprezentacije i baš zato su gore navedeni morali da igraju, bez obzira što su povrijeđeni i što nemaju kvalitet za reprezentaciju.
Nek se nosi Mihajlović i oni koji su ga postavili. Sve iz FSS-a treba protjerati dok nisu uništili ovo malo što je ostalo od reprezentacije.

Reply
bLejac мар 23, 2013 at 14:16

Stevanovic ?

Reply
NeskoDelija мар 23, 2013 at 11:48

Odlican tekst Vladimira Novakovica. Obavezno procitajte.
http://www.b92.net/sport/teme/novakovic.php?yyyy=2013&mm=03&nav_id=697890

Reply

Leave a Comment