Moja Crvena Zvezda
Фудбал

Тренинг меч фудбалера, Пинто давао инструкције

image (1)Оно што је најавио приликом представљања, нови тренер Црвене звезде Рикардо Са Пинто је испунио. Утакмице првотимаца против фудбалера из млађих селекција постаће пракса, а већ први дуел одржан је у суботу 23. марта на главном терену Маракане.

Подељени на „црвене“ и „плаве“, Звездаши су одиграли два полувремена уз стални надзор и савете португалског стручњака који је у зеленом маркеру на терену провео све време. С обзиром да због репрезентативних обавеза до средине следеће недеље не може да рачуна на једанаест играча који наступају за разне националне тимове, млади стручњак je дао прилику седморици Омладинаца. Тишма, Јакшић, Пишчевић, Ристић, Лазић, Стојковић и Зекић су се врло добро снашли на терену и одолевали старијим колегама у првих пола часа игре. Резултат је свакако био у другом плану.

Такође, честа сцена са данашње тренинг утакмице било је заустављање игре, а током тих пауза Са Пинто је својим изабраницима указивао на грешке које праве у кретањима и постављању. Почетни састав „плавих“ изгледао је овако: На голу Бајковић, тандем бекова чинили су Микић и Младеновић, односно штопера Рељић и Максимовић. У везном реду играли су Милијаш, Димитријевић и Каду, док су трио нападача чинили Лазовић, Вешовић и најистуренији Мудрински. У другом полувремену најбољи стрелац Црвене звезде, обукао је плави маркер, а на другу страну прешао је Абиола Дауда. Лакши тренинг под надзором Бате Радуловића, одрадио је само Никола Петковић који има проблема са задњом ложом.

Ако је судити по првом мечу, сусрети са јуниорима су пун погодак и њихово практиковање у наредном периоду може да буде од велике користи стручном штабу.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

17 comments

Čenga мар 24, 2013 at 20:40

Pojedinim igracima koji imaju stofa treba dati vecu slobodu i tako dobitit lidera ekipe, jer bez toga se definitivni ne može. A posto je ova sezona definitivno propala treba promovisati makar dva tri klinca i pustiti ih da se kale do kraja propale sezone i tako dobitit pojačanja za sledeću.

Reply
sdsdasdsdadasd мар 24, 2013 at 11:03

Sa Pinto,molim te da izbacis Petkovica,Mikica,Milijasa,Mladenovica,ako nema nikog boljeg nadji nekog omladinca

Reply
Goran мар 24, 2013 at 09:40

Ovi naši prvotimci ne mogu da pobede ni omladince jbt.

Reply
redjamo pobede мар 23, 2013 at 23:18

Ovo se radilo pre 20 godina u nekim zemljama a i nastavlja se sa tim. Ima toliko dobrih stvari sa ovim. Mladji igraci ovako osecaju da im samo 1 korak nedostaje do prvog tima i daje im volju. Stariji hoce da pokazu mladjima da su jos deca i tako to bude super sparing.

Reply
Cira мар 23, 2013 at 20:25

Ja se iskreno nadam da ce Sa Pinto vratiti igrace bar na nivo iz doba Roberta Prosineckog.Denis je u pravu za Mladenovica,ali seti se njega i njegovih igara za vreme Robija,cak je i prelepe golove davao…ma Sale je unazadio ekipu strasno.Nosioci igre Maksa,Micko…nisu ni bili u prvom planu,Laza,Milun,Mladenovic,Vesa,Kasa i Milivojevic su na 20 %od onoga sto su pruzali dok je Robi bio tu.Osnovni Robijev problem je bio taj sto nije imao igraca koji zna da pruzi taj poslednji pas(Milijas to ume jako dobro) i rak rana- kretanje (trcanje) bez lopte i sporost sredine terena.Jankovic je sve to sto je Robi izgradio srusio i presao je na besmislenu igru -DUR SISTEM- (tako igraju i sve nase reprezentativne selekcije)Od velikog poseda lopte,igre i dominacije postali smo suteri dugih lopti,za kojima su napadaci trebali da trce.Jankovic je grobar ove ekipe Crvene Zvezde i mislim da smo neke talentovane igrace zbog njegovog trenerovanja izgubili zauvek.Zajednicki problem i Robija,a cini mi se vise Jankovica zbog sistema igre je odbrana.Ne toliko zbog losih odbrambenih igraca,vec zbog sporosti kompletne vezne linije…Milijas,Dimitrijevic,Milivojevic,Mijailovic protiv brzih ekipa ispadali su lako,a onda je odbrana bila smesna i nemocna da bilo sta ucini.Verujte da nista ne bi uradila odbrana i da su u njoj Vidic i Subotic tandem centarhalfova.Robi je to resavao gustom sredinom terena,dok je Sale totalno pukao jer sredinu terena nije ni imao.
Ocekujem Da Sa Pinto vrati posed lopte i verujem da ce u toj igri Milijas biti u prilici da deli precizne lopte,sutira i pruza te preko potrebne poslednje pasove,ipak ostace i dalje rak rana-sporost sredine terena-koju ce u sledecoj sezoni morati da resi dovodjenjem brzih igraca.

Reply
Goran мар 24, 2013 at 09:36

Mladenović je bio loš i u vreme Robija.

Reply
Cira мар 24, 2013 at 13:31

Zaboravio si ti kako je decko igrao kada je dosao u Zvezdu,ali ruku na srcevec duze vreme igra na nivou omladinca neke opstinske lige.

Reply
Marko мар 23, 2013 at 19:03

Ovi omladinci su rezerve osim Jaksica i Piscevica,to sto radi ovaj priuceni trener omladinaca je katastrofa.Otkazuje utakmice,Sloboda,Vojvodina sad dolazi Napredak pa se ide Partizanu to je novih 12 bodova gubitka.To je bilans ovog strucnjaka.NJegov sef putuje sa mladom reprezentacijom,radi licence,gde je on zaposlen,Pet dana ne dolaska na posao znase pedala jedan grebator manje.Tezi sukob interesa.Tako radi Omladinska skola.Deca ako nisu Stojadinoviceva Cikic,Tisma,Grujic…onda su Ramadanijeva Brajic…da ne nabrajam sva imenaTreca grupa su puleni Srdjana Vasiljevica Stojkovic 95 Vukasin Jovanovic 96 igraci 96.Vi pisete da na njih treba racunati,pa vi nemate poima to vam ovi menadzeri serviraju.Simic,Jankovic,Maksimovic,Sakic,Suljagic,Milutinovic,Jovanovic i Jaksic to su igraci 95 a ne ovi sto sad igraju,narvno fali PRAVI TRENER Momcilovic Ivica.

Reply
Goran мар 24, 2013 at 09:39

Nepismeni, napravio si lom od komentara. Molim te ne javljaj se dok ne naučiš gramatiku. Ako voliš Srbiju naučićeš srpski jezik.

Reply
Marko мар 24, 2013 at 17:15

Zalosno za sport ,kad se javljaju takvi mediokriteti kao ti.Sto se tice skole nadamse da imas bar mali odmor od skole.

Reply
dexy122 мар 23, 2013 at 18:39

Svidja mi se kako trenira ovaj Pinto. Citao sam detaljniji pregled treninga na RSB-u. I tamo pisu da je npr. Mladenovic bio dosta raspolozen, sto mi se svidja.

Reply
denis мар 23, 2013 at 18:58

pa sta ako je bio raspolozen?! Mladenovic je cerovina od igraca….evo ja igram bolje,tvrdim to

Reply
dexy122 мар 23, 2013 at 19:11

Raspolozen u zargonu. Dobro je igrao. Valjda si cuo nekad da kazu da je igrac raspolozen kada igra dobro.

Reply
denis мар 23, 2013 at 19:32

ma cuo sam iz iskustva ti kazem(bivsi prvotimac FK Sindjelica iz Nisa,nezamenjivi stub odbrane nadimak mi je mali Vida:)) tako da razumem se ponesto u fudbal,ovog mladenovica pratim celu sezonu,jednostavno opcinjava koliko je slab za prvu postavu!!

Reply
dexy122 мар 23, 2013 at 19:52

Ne volim kad se neko hvali za sebe, a i to ne znaci puno, jer kao sto smo juce videli i najbolji igraci ne znaci da su dobri treneri, ali da se ne zamaramo. Videcemo kakav ce biti Mladenovic i ostali igraci pod vodjstvom drugog trenera. 😉

MILAN KG мар 23, 2013 at 19:35

cerovina jeste i gradjen je ko caplja konjega dovedeon je je drugi igrc posle milivoja cirkovica koji je izmislio centarsut na sedmu stativu.

Reply
nikola мар 23, 2013 at 16:13

Nije to samo vezba za prvotimce vec da se vidi i cime se raspolaze u mladjim kategorijama u svakom slucaju dobar potez

Reply

Leave a Comment