Moja Crvena Zvezda
БлоговиЛука

Nedelja iza nas – Lepo, lepo, još lepše

Ako je prethodna nedelja bila burna i stresna, po sve navijače Crvene zvezde, onda se može reći da ova nedelja, ne može biti lepša. Padale su teške reči navijača zbog krađe u Subotici, bilo je i seljačkog ponašanja Stanojevića, ali to sve sada iza nas. Ovo je ipak bila nedelja radosti za sve Zvezdaše.

Sve je počelo od odbojkašica koje su sa 3:0 savladale Vizuru, i povele u finalnoj seriji sa 2-0 u pobedama. Dakle vrlo blizu su osvajanja nove titule. Svaka čast devojkama, koje već dosta dug period, predstavljaju SD Crvena zvezda u pravom svetlu! Još malo i cilj je tu.

Onda su na red došli košarkaši Zvezde, koji su savladali ove sezone veoma nezgodnu ekipu Radnickog, rezultatom 95:85. I ne samo da su pobedili nego su ih pobedili i sa vecom razlikom nego Radnički u prvom meču, te ćemo bii u prednosti u slučaju istog skora. Ova mlada ekipa predvođena Nikolićem i Bakićem kao najiskusnijima, počela je da pobeđuje u nizu i na tome im treba čestitati. To opet mnogim navijačima, ne može da skrene misli sa situacije u kojoj se nalazi KK, a to se najbolje vidi u poseti u Pioniru. Prava šteta, jer ispaštaju samo košarkaši.

Niz je nastavio vaterpolo klub, koji je uspeo da savladao Vojvodinu u Novom Sadu sa 6:5 i time napravi brejk pred meč u Beogradu. Potrebna je samo još jedna pobeda kako bi se naš klub plasirao u finale. Puno sreće želimo momcima, jer se VK možda nalazi i u najtežoj situaciji, a najmanje se „žali“. Ni rukometni klub nije posustao i pored bolnog poraza na derbiju. Istina tesno, pobeđen je Jugović Unimet rezultatom 33:32. Iako su šanse za titulu znatno manje posle poraza u derbiju i oduzimanja bodova, nema sumnje da se naši rukomentaši bore do poslednje utakmice.

A onda utakmica u kojoj su možda navijači Crvene zvezde najviše i uživali. Utakmica u Kragujevcu je možda bila teška za srce, ali je u večernjim satima, ponovo napunilo svoje baterije. Nervirali smo se svi zbog silnih promašaja fudbalera, grickali nokte u iščekivanju da neko napokon zatrese mrežu, ali i pored toga niko ne može da kaže da smo igrali loše. Naprotiv. Imali smo opet veliki posed lopte, ogroman broj šuteva (23 ukupno,11 u okvir gola), veliki broj kornera (19), ali lopta nije htela u mrežu. Na kraju kada neće napadače, kako to obično biva dolaze defanzivci, da odrade posao koji im nije primaran. Nikola Mikić ovoga puta je poštedeo kritika svoje saigrače iz napada. Naravno pored Nikole, ceo tim se može pohvaliti dobrom igrom, a posebno rezervisti Koroman i Lazović, koji su uneli dosta živosti i opasnosti po gol Metalca.

Pobeda od 1:0, nije nešto čemu težimo i što je ova ekipa pokazala ovog proleća, ali je opet činjenica da to nije igra u kojoj se Zvezda muči sa protivnicima. U prethodnim sezonama se sećamo remija i poraza, tesnih pobeda, ali ovoga puta imamo igru. Kada protiv bunkeraških ekipa stvorite toliko šansi, onda to dovoljno govori koliko su protivnici nemoćni. Realizacija jeste problem, ali bi veći problem bio da nemamo igru, jer tada ne bi imali ni šanse. Kada sve bude došlo na svoje mesto i kada se ekipa bude uigrala maksimalno, moćićemo da očekujemo i goleade protiv bunkeraša. Što reče kolega Dragan u izveštaju posle meča, zamislite samo koliko bi Borha bio efikasan, kada bi bar 50% šansi realizovao? Treba biti strpljiv sa njim, kao i sa ostalima. Čist primer je Evandro, koji je posle proseka na pripremama, počeo pokazuje da je prava desetka. Napkon!

A onda nas je oduševila i još jedna crveno bela ekipa, ali koja ne pripada SD Crvena zvezda. Novosadska Vojvodina, pobedila je večitog rivala sa 1:0 i to u Beogradu, a jedini strelac je bio Oumaru, bivši igrač našeg kluba. Ovim su se Crvena zvezda i Partzan izjednačili na tabeli, ali što je još važnije, oni su pokazali velike znake slabosti, samo nedelju dana pred derbi. S druge strane Vojvodina je pokazala zube po ko zna koji put ove sezone i ostala u trci dugo za titulu kao nikada pre. Teško da mogu da se setim, kada je Voša bila ovako blizu, u ovoj fazi prvenstva. Otpisati ih bilo bi stvarno glupo, jer ništa nije slučajno.

Naravno mi moramo ostati pribrani, kao što je Robi rekao, jer ono što nam nikako ne treba je neka euforija da je sve rešeno. Partizani su u krizi, sledi derbi, pa neka naši momci uspešno iskoriste tu njihovu krizu. Prvenstvo se zakuvalo, iako su iz Zajednice Superligaša i iz FSS-a, gledali da na sve načine unapred odrede prvaka. Više niko ne može da mi kaže da paranoišemo i da sve osuđujemo da su protiv nas. Mažiću se daje prelazna ocena, ostavlja se mogućnost da baš on sudi derbi, a na terenu Radosav Petrović(a.k.a. Raća Laktaš) lomi noge protivnicima, vuče ih za dres i obara na zemlju u prekidima.I za sve to ne dobije žuti karton, iako je zaslužio bar 4 na meču. Samo dva u celom prvenstvu je dobio, a isto tako „nežni“ Krstajić ( a.k.a. Monstrum Laktaš), pogađajte – isto dva samo! Ali na jednu stvar izgleda nisu računali…

ZVEZDINO PROLEĆE!

Повезане вести

8 comments

Leave a Comment