Moja Crvena Zvezda
Женски фудбалИнтервјуиФудбалФудбал

Дамњановићева о Бајерну, Линкопингу и Звезди

Jovana Damnjanovic
Jovana Damnjanovic

Јована Дамњановић, најбољи стрелац нашег тима, за месец дана била је на две пробе, у Линкопингу и Бајерну.

Девојка која својим головима доноси победе нашем тиму, и која је прави борац на терену, приватно је јако љубазна и предусретљива, па смо је и овог пута замолили да за МЦЗ одговори на нека питања у вези са пробама, потенцијалним одласком, као и стању у клубу.

Како је дошло до позива у Шведску?

То се десило сасвим случајно. Прошле године на ЕП, тренер Линкопинга ме је видео и заинтересовао се за мене. Након тога смо ступили у контакт и договорили мој боравак тамо.

Како си се снашла тамо, и да ли је клуб задовољан приказаним?

Тамо сам била 10 дана, одиграла 4 утакмице, и лепо се прилагодила захтевима тренера као и екипи. Тренер и цео стручни штаб су били задовољни оним што сам показала и исказали су жељу да им се придружим на крају сезоне, када завршим средњу школу.

Ако је договорено да одеш тамо у летњем прелазном року, бар су тако медији пренели, како је онда дошло до пробе у Бајерну?

Са Линкопингом нисам потписала никакав уговор, тако да сам слободно могла да одем и у Бајерн на пробу. Мислим да су ме из Бајерна запазили прошлог месеца када смо одиграли утакмицу са Немачком, на којој сам постигла два гола.

Како је тамо било, да ли су они задовољни, и има ли неких наговештаја о одласку у тај клуб?

У Минхену је све било заиста инзванредно, од услова, тренинга па надаље. Из Минхена сам се такође вратила са добрим вестима, да и они желе да наставе сарадњу са мном и да желе да причамо о уговору. Око контакта и мог боравка тамо, пуно ми је помогао господин Лучић, коме сам јако захвална. Е сад шта ће бити, о том’ потом. Време ће показати.

За крај, Јована је на јако леп и емотиван начин изнела своје утиске о тренутним дешавањима у клубу, и томе како девојке гледају на целокупну ситуацију.

FOTO: Zvanični sajt
FOTO: Zvanični sajt

Што се тиче Звезде, показали смо да смо много јачи него сто сви мисле. Издигли смо се изнад једне веома тешке ситуације за клуб, и показали да имамо велики победнички карактер, и да у нама постоји велика жеља за победом. Иако смо ушли са ослабљеним играчким кадром у ову полусезону, и иако су нас многи отписали из борбе за врх, ми смо нашим колективом свима њима „запушили уста“. Ми смо једна велика породица, јер оно што наша екипа има, то не може ништа да замени. Могу да нам одузму бодове, али тимски дух, заједништво, другарство и карактер никада.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

4 comments

Anka мар 25, 2013 at 18:11

Joco moj ti je savet prvo Svedska kao odskocna daska pa Nemacka, kako ne bi sedela na klupi. Nemacka sto se tice zenskog fudbala je izuzetno jaka, ali ni Skandinavke nisu za bacanje, mislim da svako ko prati zenski fudbal zna sta su Svedjanke i Norvezanke u zenskom fudbalu. O Nemicama je zaista izlisno govoriti!

Reply
Johanna апр 13, 2013 at 17:57

A ko zna kako izgleda Svedska liga i koji igraci igraju u toj ligi znace isto da je Nemacka liga za najmanje dva nivoa niza od svedske lige. Svi najbolji igraci sveta ( izuzev japanskih igracica) igraju u svedskoj ligi.. Bayern je trebao da ispadne prosle godine ali su ga vratili nazad…

Reply
Anka апр 15, 2013 at 11:44

Johanna duso, vidim da si pristrasna predpostavljam da si iz Svedske. Svako ima pravo da brani svoje. Ne bih se slozila da je nemacka zenska liga slabija od svedske za dva nivoa. Upitanju su nijanse. Ja nijednog trenutka nisam podcenila Svedsku ligu, a kao sto vidis dala sam devojci savet da prvo ide u Svedsku. Razlog takvog stava jeste sto najbolji rad imaju sa mladim devojkama, dok kasnije u nekom zrelijem dobu pozeljno je ici u Nemacku. A Nemacka liga ima kvaliteta, i ne bih se tako podcenjivacki postavljala prema njima kao sto ti cinis samo zato sto u svedskoj igra svetski krem zenskog fudbala (to ne mora da znaci nista). A koliko vidim po svoj prilici, ove godine finale zenske lige sampiona igrace francuskinje i nemice ili se varam..veliki pozz

Reply
dacha czv мар 24, 2013 at 18:48

tako je Joco, samo napred, puno srece u daljoj karijeri, i hvala ti za sve sto si pruzila nasoj Zvezdi..

Reply

Leave a Comment