Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Вукоичић: Не бежимо од улоге фаворите, идемо на победу у Ужицу

img_1089Кошаркаши Црвене звезде Телеком максимално озбиљно су приступили почетку Супер лиге. У прилог томе сведочи податак да су за премијерни дуел са Слободом који је заказан у суботу од 19 сати, пут Ужица кренули већ данас. Добра вест за црвено-беле је чињеница да се Вук Радивојевић опоравио од повреде колена и да ће бити у саставу за утакмицу са Ужичанима.

Звезда у Супер лигу Србије улази са великим амбицијама, а то не крије ни тренер Влада Вукоичић:

Ми не бежимо од улоге фаворита за улазак у плеј-оф. У групи смо тимова који ће се борити у прво место које доноси предност домаћег терена у плеј-офу. Оно што је за нас битно је да смо после периода уклапања на старту АБА лиге успели да сложимо коцкице и током већег дела сезоне у регионалном такмичењу функционишемо као прави тим. Освојили смо Куп Радивоја Кораћа, били смо најбоље пласирани српски тим у АБА лиги и зато ћемо у ових 14 утакмица учинити све да потврдимо статус – почео је причу Вукоичић.

Стратег црвено-белих је нагласио да Партизан и Раднички поседују велики квалитет, а затим се осврнуо и на остале суперлигашке тимове:

За екипе из домаћег првенства је увек незахвално давати прогнозе, јер са екипама из регионалног такмичења нису имали додирних тачака, тако да је тешко правити поређења. Оно што је евидентно је да ми имамо више искуства, али гледајаћи амбиције и саставе тимова Војводине, Мега Визуре и Металца сигуран сам да неће бити лаких утакмица. Чињеница је да се разлика између клубова из Јадранске и наше лиге смањује и да број победа екипа из КЛС из сезоне у сезону расте. Њихов проблем ће сигурно бити мањак искуства, чињеница да су до овог момента играли на нижем нивоу, али ће њихова жеља за доказивањем и мотивација бити веома изражени, зато нас очекује занимљиво тамичење – нагласио је Вукоичић.

Занимљиво је истаћи да је Црвена звезда крајем августа и почетком септембра 2011. године одиграла две пријатељске утакмице са садашњим ривалом у првом колу Супер лиге. Црвено бели су тада против Слободе славили на Златибору резултатом 93:72, а у другој утакмици у Ужици победили су са 88:65. Овог пута у дворани Велики парк нема сумње да ће бити много теже:

Имао сам прилику претходне две године да водим утакмице у Ужицу. То су биле сезоне када нису играли најсјаније, али ове године су направили добар, да не кажем изванредан резултат. У сваком случају, пласман у Супер лигу је за њих био изнад почетног плана који су имали. Како је време пролазило и како су бележили добре резултате подршка са трибина и око клуба је расла из утакмице у утакмицу и то је јако важно. Супер лига ће бити магнет за навијаче, па ће зато на свакој утакмици као домаћини играти изнад својих могућности. Ми имамо ту част да сезону у Супер лиги отварам баш у Ужицу и то ће бити лепа прилика да се тамошњој публици, али и нашим верним навијачима, којих има много у том крају, прикажемо у лепом светлу. Позивам их да дођу у што већем броју, а ми ћемо се потрудити да им се одужимо добром игром и победом – рекао је Вукоичић и потом детаљније анализирао противника:

Познајем већину играча Слободе и добро познајем рад тренера Владимира Ђокића. Код њих је наглашен тимски модел игре у нападу и одбрани. Имају јасну хијерархију и поделу улога у екипи, а краси их велика дисциплина. Ми наш стил игре нећемо мењати, али сигуран сам да неће бити лако јер име Црвене звезде код свих противника изазива додатну мотивацију и енергију. Мораћемо да уложимо велики напор и оно што се каже добро ознојимо дресове уколико желимо да дођемо до победе. Не смемо да потценимо екипу Слободе и то ћу посебно нагласити свим играчима, јер би нас свако потцењивање скупо кошта. – закључио је Вукоичић.

 

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

7 comments

marko bl мар 29, 2013 at 22:20

zamolio bih vladu vokoicica da u ovim manjim utakmicama daje sansu i mladim igracima mislim na mitrovica milovanovica cveleta..kroz ovu ligu treba da stasaju..sto manje da igra vuk radivojevic od kojeg povuci potegni nikada nista nismo imali..limit i tacka..zvezda oooooo

Reply
Zvezda Velikan мар 29, 2013 at 19:02

NBA tim, velike Crvene Zvezda deklasirace Slobodu sa 55 koseva razlike, to je realan odnos snaga. Tako je bilo jedne godine protiv Sloge u Kraljevo. A Partizana cemo deklasirati sa 25 koseva razlike! Gazite velemajstoriiiii 😉

Reply
Nikola мар 29, 2013 at 14:23

Jel zna neko koja televizija ce prenositi nase prvenstvo? hvala…..

Reply
Mile мар 29, 2013 at 14:59

Arena i Rts

Reply
perus мар 29, 2013 at 17:47

nase pravo da ne znamo nista! ove nedelje prenose glodare i u basketu i u fudbalu, a 3 miliona gradjana treba da hvata arenu na internetu…

Reply
D мар 30, 2013 at 11:58

Ne lazi nije 3 miliona nego 4,5! Ja brojo

Reply
Cvele мар 30, 2013 at 12:44

Ja koliko videh ni Arena nas ne prenosi ovo kolo 👿

Reply

Leave a Comment